• BIST 12433.5
  • Altın 6495.18
  • Dolar 44.3489
  • Euro 51.3612
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • Antalya 13 °C

Kadın taksici yılın şoförü

Kadın taksici yılın şoförü
Tarsus'ta 3 çocuk annesi Şule Özkur, bakımı, güler yüzü ve verdiği hizmetle müşterilerinin sayısını artırırken, başarısıyla "Yılın Sürücüsü" de ilan edildi

TARSUS -Eşinin maaşı ev kirası ve çocukların eğitim masraflarına yetmeyince krediyle aldıkları otomobille taksiciliğe başlayan 3 çocuk annesi kadın, bakımı, güler yüzü ve verdiği hizmetle müşterilerinin sayısını artırırken, başarısıyla "Yılın Sürücüsü" de ilan edildi.
Tarsus Endüstri Meslek Lisesi Kimya Bölümünden mezun olduktan sonra iş bulamayan ve eşi Cafer Özkur ile evlendikten sonra 3 çocuk dünyaya getiren Şule Özkur (42), azmiyle birçok kadına örnek oldu.
Evliliğin ilk yıllarında evde oturarak günlerini geçiren Özkur, çocukları büyüyüp eğitime başlayınca artan masrafları karşılamakta güçlük çeken kocasına destek olmak için kolları sıvadı. Özkur, krediyle aldıkları otomobili taksi yaparak, bir özel hastanenin önünde çalışmaya başladı.
Çevresinde dizi karakteri "Şoför Nebahat" diye tanınan Özkur, taksicilik yapmaktan çok mutlu olduğunu söyledi.
Özkur, çoğu kişinin bu mesleğin bir kadın tarafından yap ılamayacağına inandığını, ancak bütün ön yargıları yıkarak taksicilik mesleğini seçtiğini belirterek, birçok erkek sürücüden daha iyi ve kurallara uyan bir taksi şoförü olduğunu iddia etti.
Mesleğinde de giderek sevilmeye başlandığını, özel müşterilerinin sayısının her geçen gün arttığını ifade eden Özkur, şunları kaydetti: "Çocuklar üniversiteyi kazanıp maddi sıkıntı başlayınca, iş bulup çalışmayı düşündüm. Ancak yaşanan kriz nedeniyle iş bulmakta sıkıntı çekince eşimle konuşup, taksi şoförlüğü yapmaya karar verdim. Erkek işi olarak algılanan taksiciliği büyük bir gayretle yapmaya çalışıyorum. Bir yanda müşterilerle sıkıntılar yaşıyor, bir yandan da trafikte saygısız sürücülerle uğraşıyorum. Ama tü m sıkıntılara katlanmamın tek nedeni oğullarımın başarılı bir e ğitim süreci geçirerek, iyi bir iş sahibi olabilmeleri. 3 oğlumdan ikisi üniversitede eğitimlerini sürdürüyor. Özellikle üniversitede çocuk okutmanın getirdiği maddi yükün ağır olduğunu herkes biliyor. Karı-koca çalışmak zorundayız. Evimiz de kira olunca, giderler iyice artıyor. Çocuklarımın hem iyi bir eğitim hem de güzel bir yaşam geçirmeleri için gece-gündüz direksiyon sallıyorum."
Karayolları ve Trafik Güvenliği Haftasında "Tarsus'ta Yılın Sürücüsü" seçildiğini bildiren 5 yıllık ehliyet sahibi Özkur, "Yılın Sürücüsü" seçilmenin kendisine daha çok çalışma şevki verdiğini belirterek, "Kısa sürede Tarsus'ta tanındım. Şu anda çok sayıda kadın müşterim var. Bana çok güveniyorlar. Bir Cumhuriyet kadını olarak yaptığım işten gurur duyuyorum. 3 çocuğum okuyor paraya ihtiyacım var, dahası şoförlüğü çok sevdim" dedi.
Özkur, annelik görevini de asla ihmal etmediğini, borçları azalıp, çocukları üniversite eğitimini tamamladıktan sonra taksiciliği bırakabileceğini söyledi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.