• BIST 8872.85
  • Altın 3007.928
  • Dolar 34.2845
  • Euro 37.163
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 4 °C
  • Antalya 16 °C

Kaçak avcılar av turizmini baltalıyor

Kaçak avcılar av turizmini baltalıyor
Mersin Çevre ve Orman Müdürü Hasan Saday, Türkiye'de kaçak av yapanların büyük bir gelir kaynağı olabilecek av turizmine balta vurduğunu söyledi.

MERSİN -Mersin Çevre ve Orman Müdürü Hasan Saday, Türkiye'de kaçak av yapanların büyük bir gelir kaynağı olabilecek av turizmine balta vurduğunu söyledi.

Mersin'de de her geçen yıl artan av turizme kapsamında Avustralya gibi dünyanın öbür ucundan avcıların yaban keçisi avlamak için binlerce dolar harcadığı kaydedildi.

 



Mersin ve ilçelerinde koruma altında olan yaban keçilerinden bu yıl 37 tanesinin avlanmasına izin verildi.

 

İhale edilen yapan keçilerini avlamak için avcılar sıraya girerken, bütün denetlemelere rağmen kaçak avcılarında av yaptığı belirtiliyor.

 

Mersin Çevre ve Orman Müdürü Hasan Saday, av turizmi kapsamında gelen turistlerin ortalama 25 bin dolar para bıraktığını söyledi.

 

Mersin'de Hisardağı, Kestel Dağı, Topaşır, Cehennemdere, Kadıncık Vadisi ve Anamur ilçeleri sınırları içinde yaban keçilerinin koruma altında olduğunu belirten Saday, 2007 sayımlarına göre 3 bin 49 yaban keçisinin yaşadığını tespit edildiğini kaydetti.

 

Yapan hayatını geliştirmek için büyük çaba sarf ettiklerini anlatan Saday, bu yıl 37 yaban keçisinin avlanmasına izin verildiğini belirtti.

 

Yaban keçilerinin avlandıktan sonra boynuzlarının uzunluğuna göre ne kadar para ödeneceğinin belirlendiğini ifade eden Saday, en uzun boynuzlu yaban keçisi avlama rekorunun Mersin'de bulunduğunu kaydetti.

 

Av yapmak için gelen turistlerin aynı zaman da yerel halkada gelir kaynağı olduğuna dikkat çeken Saday, "Avlanacak hayvan sayısının artması için kaçak avcılığın en aza indirilmesi için mücadele ediyoruz. Bu konuda halkın bilinçlendirilmesi gerekiyor. Bunun için sürekli olarak avcı eğitim çalışmaları yapıyoruz. Kaçak av yapanlar bindikleri dalı kesiyor. Hem kendilerini hem de bulundukları yöreyi önemli bir gelir kaynağından etmiş oluyor." dedi. 2007 yılında yapılan denetimlerde 66 kişinin kaçak av yaparken yakalandığını belirten Saday, bu kişilere 50 bin YTL ceza kestiklerini sözleri ekledi.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.