• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Japonlar Antalya'da cafe açtı

Japonlar Antalya'da cafe açtı
Cafe açn Ikumi Nonaka Japon kültüründe önemli bir yeri olan suşi'nin yanında Japon hamburgeri ve gözlemesi, pirinç topu gibi yiyecekler ikram etti.

ANTALYA -Antalya'da 13 yıldan beri yaşayan Ikumi Nonaka, cafenin açılışında katılımcılara Japon kültüründe önemli bir yeri olan suşi'nin yanında Japon hamburgeri ve gözlemesi, pirinç topu gibi yiyecekler ikram etti. Açılışta bir konuşma yapan Nonaka, Türklerle Japonların çok ortak yönlerinin olduğunu, bundan dolayı da her iki ülke arasında kültürel ilişkileri geliştirmek için böyle bir yer açma ihtiyacı duyduğunu söyledi.




Japon Ikumi Nonaka, kendi damak zevklerini Türk vatandaşlarına tanıtmaya çalışıyor. Her iki ülke sarasında kültür köprüsü olmaya çalıştığını belirten Nonaka bunun için el sanatları, tekstil, gıda üzerine bir işyeri kurduğunu belirtti. Antalya'nın Doğugarajı bölgesi olarak bilinen yerde kurulan iş yerinin açılışını, Antalya'nın alt kademe belediyelerinden, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen gerçekleştirdi. Evcilmen buranın ayrı bir önemi olduğunu vurgulayarak, "Burası iki ülke arasında bir kültür köprüsü olacak diye umuyorum. Antalya'da ilk defa böyle bir yer açılması bizim açımızdan oldukça sevindiricidir. Buranın Antalya'nın turizmine büyük katkısının olacağının da düşünüyorum" dedi.

 



Açılıştan sonra işyerinin alt katında bulunan Japon Cafe'de misafirlere, Japonların ünlü yemeklerinden ikram edildi. Daha sonra katılımcılara çay veren Nonaka, Antalya'da kaldığı süre boyunca iki ülke arasında çok kültür benzerliği olduğunu görme imkanı bulduğunu söyledi. Kurduğu işyeri ile Türkiye ve Japonya arasında ticari ilişkileri geliştirmeyi amaçladığını belirten Nonaka, bu konuda Japonların ünlü televizyon kanalarını da buraya davet edip program çekimlerini yapmalarını sağlamak için uğraştığını dile getirdi. Açılışta Japon yemeklerini tadan katılımcılar, genel olarak beğenilerini ifade etti. Bazı katılımcılara göre ise, yemekler tuzsuzdu.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.