İZMİR- İzmir Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz, kruvaziyer turizminde yolcu sayısında bu yıl sonunda % 5-8 oranında artış beklediklerini açıkladı.”İzmir'de 6-7 yıl önce 30 bin turist ile başlayan kruvaziyer turizminde, yıllık 500 bin yolcuya ulaşıldı” dedi.
Turizm sektöründe geçen yıla göre tüm dünyada ve Türkiye'de daralma olduğuna dikkat çeken Ediz, "İzmir ve çevresine gelen turist sayısında kruvaziyerin önemli payı olduğu aşikâr. İzmir'e kruvaziyerle gelen yolcu sayısında son aylarda azalma değil, artış görülüyor. 2011 yılının Haziran ayında Alsancak Limanı'na 46.105 yolcu geldi. Bu rakam
2012 Haziran ayında 57.829'a yükseldi” diye konuştu.
ÇİN VE AMERİKA'DAN DA GELİYORLAR
Kruvaziyer ile gelen turistin İzmir'de günübirlik kaldığını, bunu kalıcı turistle desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Ediz, ören yerlerinin kruvaziyer turizmin gelişmesi için önemli bir etken olduğunu vurguladı. Gelenlerin üçte birinin Efes, Bergama gibi tarihi yerleri gezdiğini, bir bölümünün de tarihi Kemeraltı çarşısı gibi şehir merkezlerini ziyaret ettiğini kaydetti. ABD'li şirketlerin de Akdeniz destinasyonları kapsamına İzmir'i aldığını söyleyen Ediz, yolcuların önemli bölümünün Avrupa, özellikle de Çin, Kuzey Avrupa ülkelerinden geldiğini de belirtti.
KRUVAZİYER İLE GELEN 15 BİN TURİST İZMİRLİ ESNAFI GÜLDÜRDÜ
Kruvaziyer ile gelen turistin İzmir'de günübirlik kaldığını, şehir içi otellerde devamlı kalacak turist sayısını artırarak ve turizmi yılın tamamına yayarak daha fazla turistin gelmesinin sağlanması, İzmir ticaretine ve turizmine daha faydalı hale getirilmesi için daha çok çalışma yapılması gerektiğini söyleyen İl Müdürü Abdülaziz Ediz, “Kruvaziyer ile gelen 15. turistin 81.İzmir Uluslar arası Fuarı(İEF)’nın da gezdirildiğini İzmirli esnafının yüzünün biraz olsun güldürüldüğünü” söyledi.



































Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.