• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

İzmir'e 100 klimalı körüklü otobüs

İzmir'e 100 klimalı körüklü otobüs
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mercedes BenzTürk A.Ş.'den 100 adet klimalı körüklü otobüs alımı için protokol imzaladı.

İZMİR -İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mercedes BenzTürk A.Ş.'den 100 adet klimalı körüklü otobüs alımı için protokol imzaladı.

Çetin Emeç Salonu'ndaki imza törenine katılan Mercedes Benz Türk A.Ş. Direktörler Kurulu Başkanı Jürgen Ziegler, yeni model Connecto otobüslerin Türkiye'de ilk defa İzmir'de kullanılacağını söyledi. Hepsinin klimalı, körüklü ve konforlu olduğunu bildiren Ziegler, "Otobüsler alçak tabanlı, engelli basamağına sahip, son teknoloji güvenlik sistemiyle donatılmış ve çevreci özelliklere sahip. Ege'nin incisi güzel İzmir'de bu anlaşmayı imzalamaktan büyük mutluluk ve onur duyuyorum." dedi.

 



Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise ulaşımla ilgili yatırımların hızla devam ettiğini belirterek, yeni otobüslerin 2008 yatırım programına uygun alınıcağını söyledi. Otobüslerin her birinin maliyetinin 232 bin avro olduğunu kaydeden Kocaoğlu, "100 körüklü ve klimalı otobüs için toplam 40 milyon YTL yatırım yaptık. Otobüsler nisan ayından itibaren gelmeye başlayacak ve eylülde tamamı gelmiş olacak." dedi. Başkan Kocaoğlu, Türkiye'de ilk defa İzmir'de uzun mesafede klimalı körüklü araçların hizmete gireceğini hatırlatarak, "4 milyonluk bir şehirde ulaşımın yüzde 90'ını otobüsle sağlayıp herkesi mutlu etmek mümkün değildir. Bir de otobüslerin eski ve klimasız olması sıkıntıya yol açıyordu. Biz de kaynak bulup bu problemleri aşmak için çalışmalarımızı hızlandırdık." şeklinde konuştu.

 

Yeni otobüslerin engelliler için de kullanım rahatlığı sunduğunu vurgulayan Kocaoğlu, şöyle konuştu: "Otobüsler alçak basamağa sahip, belirli derecede sağa ve sola eğilme özelliği bulunuyor. Şehrimize ve bütün atandaşlarımıza yararlı olmasını diliyorum." Bu arada İzmir'de metronun yeni hatlarının da devreye girmesiyle otobüslerle ulaşım süresinin azaltılması hedefleniyor.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.