• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

İzmir Travel Turkey’e sahip çıkmalı

İzmir Travel Turkey’e sahip çıkmalı
Büyük umutlarla Kültür Park'ta açılan İzmir Travel Turkey 2014 Fuarı Türk turizmine beklenen katkıyı yapmayarak tamamlandı.

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
İZMIR-
Büyük umutlarla açılan İzmir Travel Turkey Fuarı  Türk turizmine beklenen katkıyı  yapmayarak tamamlandı.  Türkiye’nin bir çok yerinden fuara katılan yerli firmalar her zaman iş yaptıkları kuruluşlarla yeniden bir araya gelerek adeta hasret giderdiler. Türkiye turizminin dünyaya pazarlanması ve tanıtımı amacıyla yapılan fuar iç turizm fuarından öteye gidemedi.

travel-turkey-142.jpg
İzmir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay ile eski Tanıtma Genel Müdürü ve İzmir Vali Yardımcısı Cumhur Güven Taşbaşı birlikte oldular.

travel-turkey-146.jpg
İzmir Valisi Mustafa Toprak ile İzmir belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu konuşanları alkışlarken sohbet ettiler.

travel-turkey-148.jpg
Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü İrfan Önal yardımcıları ile birmlikte törene katıldı. Ancak konuşma sırası verilmeyince salonu terkederek Ankara'ya döndü.

travel-turkey-147.jpg
Bazı illerin valileri fuarda yer aldı

travel-turkey-1416.jpg
İzmir Valisi Mustafa Toprak, 8 kez memnun olduklarını söyledi.

travel-turkey-1414.jpg
İZTO Başkanı Ekrem demirtaş, fuarı başarılı bulduğunu söyledi.

travel-turkey-149.jpg
TÜRSAB Genel Başkanı Adayı Emin Çakmak ekibiyle fuara katıldı töreni izledi.

travel-turkey-1411.jpg
Salonda oturacak yer bulmayanlar kapı önündeki sette yer aldılar.

travel-turkey-1413.jpg
Türsab Başkanı "2104'te 42 milyon turist ağırladık" diyerek herkesi şaşırttı

travel-turkey14-.46.jpg
Alım heyetlerinin buluşacağı salonlar bomboştu,

travel-turkey14-.47.jpg
Randevu bekleyen yabancı turizmciler kimse gelmeyince can sıkıntısından sohbet edip akıllı telefonlarına sarıldılar.

Ancak ortada iş anlamında pek değişen olmadı.Fuar boyunda “Hosted Buyer” bölümünde alım ekiplerine bekleyenler rahdevuya gelmeyenler yüzünden boşuna beklediler.

PANAYIR MANTIĞIYLA FUAR YAPILMAZ
Genel olarak bakıldığında fuarın dağınık ve profesyonel olmayan yerleşimi nedeniyle yabancı katılımcılarda verim alamadılar.  Yabancıların belli bir yerde toplanması ile dış turizm, iç pazarın belli bir yerde olmasıyla iç turizme canlılık getirilebilirdi. Urfa veya başka bir Türkiye ilinin yanına konulan Malezya standı kiminle iş yapabilirdi?
Bir çok ilin valilernin bölge ürünleriyle katıldığı, panayır mantığıyla satışların yapıldığı fuarın turizm kimliği öne çıkamadı. Sadece katılanbüyük tur operatörleri davet ettikleri alt acenteleri ile bir araya gelerek yeni planlar yapma imkanı buldular.

DÜNYADA TANITIM YAPILMALI
İzmir’in öncelikli olarak Travel Turkey’I benimsemesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ise devlet düzeyinde desteğini vermesi, fuarın tanıtımının 365 gün boyunca dünyanın potansiyel ülkelerinde tanıtımının yapılması gerekiyor. Arcak ülkemiz halkının anlayışıyla “Yumurta kapıya gelince….” Mantığıyla yapılan fuar bu kadar oluyor. Artık dünya çağdaş yöntemler kullanıyor ve gelişen internet keknolojiziyle yarışmak için yenilikler peşinde koşuyor. Böyle fuarları profesyonel bir kadro ile düzenliyor.

İZMİR TURİZM İSTEMİYOR MU?
Türkiye’re turizmin ilk doğduğu şehir olan İzmir, turizmde fırsatların hoyratça harcayan bir şehir olarak diğer illerden geride kaldı. Travel Turkey Fuarı ile şansını yeniden deneyen İzmir, 8 kez düzenlenen fuar ile hüsrana uğradı.  Travil Turkey’in destekçisi olan Alman Hannover Messe’nin “Bu son açıklaması” ile fuarın akibeti şimdiden ümit bağlayanları düşündürmeye başladı.  Böylece Travel Turkey İzmir’in uluslararası kimliğini yitirmesi üzerine önümüzdeki yıl beklenin olmayacağı kunuşuldu.

travel-turkey-1418.jpg

TURİST DEĞİL GÖÇMEN GÖNDEREN ÜLKENİN TURİZM BAKANI

Travel turkey’e bu yıl bakanlar düzeyinde ilginin olmayışı ve sadece Afrika’nın 2 milyon nüfuslu ve Türkiye’ye turizm yerine göçmen gönderen Gambia ülkesinin Turizm Bakanı’nın katılışı bu karamsarlığı daha da büyüttü.
Türkiye’de turizmin “fuar” kavramı dışına çıkarak bir “panayır” görüntüsü sergilemesinden yakınan turizmciler ise “Bu işi henüz öğrenemedik. Türkiye’de en iyi turizm fuarı Emitt’tir” dediler. Geçtiğimiz yıllarda Emitt’in dünyanın önemli İngiliz fuarcılık şirketine geçmesinden sonra uluslararası kimliği gelişti. Dünyanın önemli fuarlarından olan Emitt’in giderek büyüdüğü ve güçlendiği görüldü.
Travel Turkey’in İzmir’in turizme sahip çıkmaması nedeniyle her yıl daha zayıfladığını anlatan turizmciler “Ege bölgesinin böyle bir fuara ihtiyacı var. Ancak yurtdışı tanıtımları ve uluslararası kimliği oturmayan fuarın şansı olmuyor” dediler.

travel-turkey-1412.jpg
Engin Havacılık'tan ve tursapnet moderatörü Mehmet Gem, Türsab Asya BYK Başkanı Selim Okur ve Başkan YardımcısıYiğit Arsu ile sohbet etti.

travel-turkey-1415.jpg
Müşteri bulamayan turizmcileri akıllı telefonlar kurtardı.

travel-turkey-1411.20141208034116.jpg

travel-turkey-1419.jpg
Barış Çayla, ekibiyle Arjantin tanıtımı yaptı.

travel-turkey-1421.jpg
Kaçak Oteller Derneği Genel Sekreteri Adnan Mordeniz, Koordinatör Yavuz Dilmen, Laleli Platformu Başkanı Tarkan Akyüz Türsab başkanı Başaran Ulusoy ve Özkan Altıntaş.

travel-turkey-1422.jpg
Mika Tur"u zirveye taşıyan İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Beşir Kara ve Genel Müdür Timuçin Kuş, büyük bir standla fuarda yer aldı.

travel-turkey-1423.jpg
Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Turizm bölümü Mezunları Derneği Başkanı ve Müsiad Hizmet Sektör Kurulu Başkan Yardımcısı Sertip Akşahın ile arkadaşları Çanakkale'nin 100'cü yılı için hazırladıkları projeyi tanıttılar.  GTP adlı şirketle yola çıkarak Almanya'daki 3 ve 4 'cü kuşak gençleri bir yıl sürecek proje ile Çanakkale'ye getirecek olan ekipte Ansac Hotel Genel Müdürü  İbrahim Armağan Aydeğer, GTP Proje Müdürü Ahmet Çelik yer alıyor.

travel-turkey-1424.jpg

travel-turkey-1426.jpg

Türsab Genel başkan Adayı Emin Çakmak ekibiyle standları gezerek seyahat acentelerinin sorunlarına ortak oldu vöe projelerini anlattı.

travel-turkey-1425.jpg
Van'ın adını tüm dünyaya duyuran Van kahvaltısı(nda büyük emeği olan "Bak hele Bak" lakaplı Yusup Konak Van Elite World Hotel Satış Müdürü Gülgün Demir "Van NUmber One" dediler

travel-turkey-1427.jpg
Adana'da Bosnalı Hotel'in sahibi Nuri Nohut, ekibiyle fuarda yer aldı.

travel-turkey-1428.jpg
Batman Real Hotel Genel Müdürü Turgay Genç fuarda Batman'ı tanıttı.

travel-turkey-1429.jpg
Türk turizminin emektar fotğrafçısı Halil Turcer fuarda, Türkiye fotoğrafları ile yer aldı.ADRO Başkana İsa Akdağ ve Mersin Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar ile Türsab BYK Başkanı'nı ağırladı.

travel-turkey-1430.jpg

travel-turkey-1431.jpg
Halil Tuncer'in 40 Yıllıklar tablosunu Özkan Altıntaş'ta imzaladı.

travel-turkey-1432.jpg
Costa Türkiye ekibi fuar dışında Kordon'daki restoranlarda buluştu. Costa Türkiye Müdürü Saltuk Kocabaş, Satış Müdürü Gülru Erkan, Karavan Cruises Müdürü Özgü Alnıtemiz, JollyTur Cruises Departman Müdürü Sami Güvenç ile birlikte oldular.

travel-turkey14-.39.jpg
Vals Turizm'in sahibi Baki Özarslan tören yorgunluğunu standda attı.

travel-turkey14-.41.jpg
İzmir'in barlar sokağı Gazi Kadınlar Sokaği'ni tanıtan güzeller herkesin ilgisini çekti.

travel-turkey14-.42.jpg
MSC İzmir Fuarın'nda tanıtıldı.Satış temsilcisi Halime Demirhan gemi turizmini anlattı.

travel-turkey14-.44.jpg
Tokat yöresinin kavalları ve kıyafetleri tanıtıldı.

travel-turkey14-.45.jpg

travel-turkey14-38-.jpg
Yunanistan Atina'da GTL Seyahat Acentesinin sahibi George Soultis, Türsab başkan adayı Emin Çakmak'a Orion Tur'un sahibi Ersan Atsür'le birlikte olduklarını gösteren broşürü vererekek "benim 40 yıllık dostum. Türk turizminin en değerli insanlarındandır" dedi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.