• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

İzmir ile Kars arası 2 saate indi

İzmir ile Kars arası 2 saate indi
Sunexpress, Türkiye'nin yaz turizm merkezi İzmir ile önemli kış turizm merkezlerinden Kars arasında direkt tarifeli uçak seferleri başlattı.

KARS -Sunexpress, Türkiye'nin yaz turizm merkezi İzmir ile önemli kış turizm merkezlerinden Kars arasında direkt tarifeli uçak seferleri başlattı. Sunexpress'in başlattığı İzmir-Kars seferiyle İzmir Adan Menderes Hava Limanı'ndan iç hatlarda direkt hava bağlantısı kurulan il sayısı 19'a çıktı.

Sunexpress'in İzmir-Kars seferleri pazartesi, çarşamba ve cumartesi günleri karşılıklı olarak gerçekleştirilecek. Sunexpress, İzmir-Kars arasında düzenlediği ilk seferde İzmir'deki acentelerin temsilcilerini ve basın mensuplarını 3 günlük bir gezi kapsamında Kars'a getirdi. Sunexpress'in İzmir'den Kars'a düzenlediği ilk sefere katılan heyette yer alan İzmir Vali Yardımsı Ömer Karaman, uçakta yaptığı konuşmada Kars uçuşlarının da başlamasıyla İzmir'den iç hatlarda 19 noktaya ulaştıklarını söyledi. Karaman, 2003 yılında İzmir'den sadece Ankara ve İstanbul'a uçulurken şimdi Türkiye'nin birçok noktasına ulaşabildiklerini dile getirdi. İzmir bağlantılı uçuşlardaki yolcu sayısında her yıl ortalama yüzde 30 artış olduğu bilgisini veren Karaman, 2007 yılında İzmir'den yapıla iç hat uçuşlarında 4 milyon yolcuya ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. Karaman, Adnan Menderes Hava Limanı'nın yıllık 5 milyon yolcu kapasitesiyle A sınıfı sertifikalı hava limanı haline geldiğini belirtti.

 

İzmir- Kars arasındaki mesafenin İstanbul ile İtalya arasındaki mesafeye yakın olduğunu belirten Sunexpress Genel Müdür Yardımcısı Hacı Say, hedeflerinin rakiplerinin uçmadığı noktalara ulaşmak olduğunu belirtti. Say, turizm potensiyeli olan İzmir'le Doğu Anadolu'nun önemli kış turizm merkezi Kars arasında havayolu köprüsü kurup ülkenin doğusu ile batısı arasında turizm köprüsü kurulmasına aracılık ettiklerini ifade etti. Aradaki uzun mesafeden dolayı iki il arasında iş ilişkilerinin gelişemediğini vurgulayan Say, "24 saatten fazla süren bin 655 kilometrelik bu mesafeyi düzenlediğimiz direkt uçuşlar sayesinde iki saat 15 dakika gibi kısa bir süreye dönüştürüyoruz. Hesaplı bilet fiyatlarımızla izmir'den Kars ve yakın iller arasındaki yolcu trafiğini önemli ölçüde arttıracağız. Turizm ve iş nedeniyle seyahat eden yurttaşlarımıza Sunexpress farkını yaşatarak ilişkilerinin gelişmesine destek olacağız." dedi.

 

Sunexpress'in yaş oratalaması 8.6 ve koltuk kapasitesi 2 bin 796 olan 14 uçaklık filoyla hizmet verdiklerini belirten Say, 2008 yaz döneminde filoya 4 Boing 737-800 model uçak ilave edeceklerini söyledi. Say, yeni uçakların devreye girmesiyle iç ve dış hatlarda yeni noktalara seferler düzenleyeceklerini vurguladı. 373 uçuş personeli olmak üzere toplam 617 çalışanıyla halen Antalya'nın en büyük işvereni konumunda yer aldıklarını ifade eden Say, "İzmir'de de 128 uçuş personeli olmak üzere 181 elemanımız var. Frankfurt ofislerindeki 23 personel de eklendiğinde 821 çalışanla hizmet veriyoruz." dedi.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.