• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

İzmir için EXPO 2015 lobisi

İzmir için EXPO 2015 lobisi
Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği Genel Sekreteri Engin Güner: Temsil ettiğimiz dünya çapında 36 büyük ilaç firmasının vasıtasıyla kulis yapacağız.

İZMİR-Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği Genel Sekreteri Engin Güner, 'Temsil ettiğimiz dünya çapında 36 büyük ilaç firmasının genel merkezleri vasıtasıyla kulis faaliyetleri yürüteceğiz' dedi.

 

İlaç devleri, İzmir'in EXPO 2015 adaylığına destek için lobi çalışmasına hazırlanıyor. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e cuma günü bir ziyarette bulunan Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği (AİFD), Gül'ün destek talebi üzerine dünyanın en büyük fuarı olan ve sağlık teması ile düzenlenmesi önerilen EXPO 2015 için İzmir lehine lobi yapma kararı aldı. AİFD Genel Sekreteri Engin Güner, "Cumhurbaşkanı, EXPO konusunda son derece kararlı. Fuarın İzmir'de yapılması durumunda Türkiye'nin çok lehine bir olay gerçekleşmiş olacak. Bu nedenle biz de kendisine destek sözü verdik ve hiç vakit kaybetmeden çalışmaya başlıyoruz. Temsil ettiğimiz dünya çapında 36 büyük ilaç firmasının genel merkezleri vasıtasıyla kulis faaliyetleri yürüteceğiz" dedi.

İzmir'in Milano'ya karşı yarıştığı "Daha iyi bir dünya için yeni yollar ve herkes için sağlık" teması, sektör için de önem taşıyor. Fuarın nerede yapılacağı hakkında nihai karar, 100'ün üzerinde ülkeden delegenin oyuyla 31 Mart'ta verilecek. AİFD'nin çokuluslu üyeleri arasında Pfizer, Bayer, Novartis, Sanofi, Pasteur gibi sektörün önde gelen firmaları bulunuyor.

 

Delegeler şubatta İzmir'de

AİFD Genel Sekreteri Güner, lobi çalışmaları için önce fuar hakkında teknik bilgi almak üzere İzmir Sanayi ve Ticaret Odası ve Dışişleri Bakanlığı yetkilileriyle bir araya geleceklerini bildirirken 13-16 Şubat tarihleri arasında EXPO delegelerinin İzmir'e gelerek kentte bir toplantı yapacaklarını belirtti. Güner, "Çalışmalar için az bir zamanımız var. Fuarın Türkiye için öneminin yanı sıra İzmir'in EXPO temasının sağlık olması nedeniyle de ilaç şirketleri olarak sürece katkımız olmalı" dedi.

İzmir'in teması, Birleşmiş Milletler'in (BM) 2015 yılı milenyum gelişme hedeflerinden dünyada sağlık hizmetlerinin yaygınlaştırılması konusuyla da paralellik taşıyor. Bu tema çerçevesinde fuarda ele alınması planlanan konulardan bazıları; tıptaki son teknolojik gelişmeler, genetik bilimindeki ilerlemeler, HIV-AIDS, kanser, obezite ve sigaradan kaynaklanan kalp hastalıkları, e-tıp, organ naklinin yönetimi olacak.

 

16 milyon kişi gezecek

6 ay sürecek olan EXPO 2015'in İzmir'de yapılmasının sadece kente değil Ege Bölgesi ve Akdeniz Bölgesi'nde yer alan kentlerin gelişimine de önemli katkısı olması bekleniyor. Böylece İzmir'de uzun vadede bitirilmesi planlanan projeler hızlandırılacak.

İzmir-Ankara arasındaki mesafeyi 3 saatin altına düşürecek hızlı tren bağlantısı, İstanbul ve diğer çevre illerle otoyol bağlantıları, kent içi metro, iskele, liman gibi ulaşım ve diğer altyapı projelerinin hızlandırılması, tarihi binaların restorasyonuyla kentin yenilenmesi, İzmir ve çevresine katkıda bulunacak projelerden bazıları olarak sıralanıyor. Böylelikle İzmir ve çevresine altyapı ile ulaşımla birlikte toplam 15-20 milyar dolarlık yatırım yapılması bekleniyor. EXPO sayesinde İzmir'i 16 milyon kişi gezecek ve yapılacak ziyaretlerin sayısı da 40 milyonu bulacak. EXPO alanını ziyaret edecek kişi sayısının günde ortalama 300-360 bin olması bekleniyor.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.