• BIST 9547.52
  • Altın 2485.113
  • Dolar 32.5035
  • Euro 34.8016
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • Antalya 22 °C

ITB Berlin: Uluslararası turizmde yükseliş var

ITB Berlin: Uluslararası turizmde yükseliş var
ITB Berlin 2022 için seyahat niyetleri hakkındaki World Travel Monitor® anketinin en son bulgularını sundu.

BERLİN - ITB Berlin Digital Business Day, etkinliğinde IPK International'ın 2021'deki dünya çapında seyahat eğilimleri ve 2022 için seyahat niyetleri hakkındaki World Travel Monitor® anketinin en son bulgularını sundu. Buna göre uluslararası turizmde yükseliş eğiliminin giderek arttığı ortaya çıktı.

Raporda yer alan bilgiler şöyle:
2021'de, sokağa çıkma kısıtlamalarına ve sıkı seyahat kısıtlamalarına rağmen, dünya çapında giden seyahatler arttı. Yılın ikinci yarısında seyahatteki güçlü büyüme, uluslararası turizmde de canlanmayı beraberinde getirdi. Bununla birlikte, dünya çapında ve bireysel seyahat segmentlerinde trendler farklılık gösteriyordu. Amerikalıların ve Avrupalıların yurtdışı seyahatleri geçen yıl çift haneli büyüme kaydetti, Asya'da ise düşmeye devam etti.

itb-berlin-digital-business-day,.png2022'de seyahatle ilgili olarak: pandemi ve Ukrayna'daki krizle ilgili devam eden belirsizlikler dikkate alındığında bile, mevcut anket sonuçları önümüzdeki aylarda tatil ve seyahate yönelik yoğun talebi yansıtıyor. Mevcut kriz havasına rağmen, son anketin bulguları güçlü bir büyümeye ve net bir toparlanmaya işaret ediyor.

2021'DE POZITIF RAKAMLAR

IPK International'ın World Travel Monitor®, 2021'de giden seyahatlerin yıldan yıla yüzde üç arttığını bildirdi. Bununla birlikte, dünyadaki eğilimler büyük ölçüde değişiyordu. Böylece, Avrupa ve Amerika'da, giden seyahatler yıllık bazda sırasıyla yüzde 10 ve yüzde 11 artarken, Asya'da tekrar yüzde 40 civarında azaldı. Genel olarak 2021'de pandeminin neden olduğu tarihi turizm düşüşleri aşılırken, Covid sonrası toparlanma başladı.
itb-berlin-digital-business-day,-.jpg

2021'DE BÜYÜME FAKTÖRLERI

2021'de özellikle tatil seyahatleri büyümeye tanık oldu (yüzde +4). Diğer özel seyahatlerde de ortalamanın üzerinde bir artış görüldü (yüzde +9). Buna karşılık, pandeminin ikinci yılında iş seyahatleri tekrar düşüş bildirdi (yüzde -14).

2021'de büyümenin bir numaralı itici gücü, yıldan yıla yüzde 30 artan güneş ve plaj tatilleri oldu. Diğer tüm tatil pazarları henüz şanslarının değiştiğini görmedi ve geçen yılla karşılaştırıldığında olumlu sonuçlar bildiremedi. Bu aynı zamanda şehir tatilleri için de geçerliydi.

İspanya, İtalya ve Yunanistan gibi destinasyonlar, güneş ve plaj tatillerine yönelik yoğun uluslararası talep nedeniyle ortalamanın üzerinde, çift haneli büyüme kaydetti.

Geçen yılla karşılaştırıldığında, hem seyahatin ortalama süresi hem de harcanan para miktarı arttı.

PANDEMIDE BILGI VE DIJITALLEŞME TALEBI

Pandeminin bir sonucu olarak, insanlar daha kapsamlı ve kolay elde edilebilir seyahat ve tatil bilgileri ve bununla birlikte daha fazla dijitalleşme istiyor. Dijitalleşme ve seyahatle ilgili özel bir IPK anketi şunları buldu: gezginlerin yaklaşık yüzde 75'i, örneğin otel, uçuş, etkinlik rezervasyonu yapabilmenin yanı sıra sanal cazibe merkezlerine ziyaretler gibi dijital hizmetlerin son derece alakalı olduğunu düşünüyor. Aynısı, kapsamlı bir çevrimiçi mevcudiyet ve destinasyonların çevrimiçi rezerve edilebilirliği için de geçerlidir. Bilet, turistik yer ve müze rezervasyonu yapmak ve dijital ödeme yöntemlerini kullanmak için bir uygulama kullanabilmek de giden yolcuların öncelik listesinde üst sıralarda yer alıyor.

2022 IÇIN SEYAHAT NIYETLERI

IPK tarafından dünya çapında gerçekleştirilen son anketler, Omicron'a rağmen, bu yıl giden seyahatlere güçlü bir ilginin (yüzde 80) devam ettiğini gösteriyor. Avrupa'da, giden seyahat niyetleri pandemi öncesi seviyelerin neredeyse yüzde 90'ında sabit kalırken, Amerika'da şu anda neredeyse yüzde 75'e ve Asya'da yüzde 66'ya ulaştı. Küresel olarak, giden seyahat için yüksek potansiyele sahip kaynak pazarlar ağırlıklı olarak Almanya, İngiltere, ABD, Fransa ve Hollanda'dır.

2022'DE TERCIH EDILEN DESTINASYONLAR

Dünyada bu yıl tercih edilen destinasyonlar İtalya, İspanya ve Almanya olurken, onu dördüncü ve beşinci sırada Fransa ve ABD izliyor. Aynı kıtadaki destinasyonlar favori olmaya devam etse de, özellikle Amerikalılar ve Asyalılar arasında Avrupa'ya denizaşırı seyahatler talep görüyor.

Güneş ve plaj tatilleri popülerliğini koruyor - şehir tatillerine yoğun ilgi

Tatil gezileri yüksek talep görmeye devam ederken, önümüzdeki aylarda iş seyahatlerine olan ilgi de istikrarlı. İnsanların planladıkları tatil türleri açısından, güneş ve plaj tatilleri bu yıl da açık ara en popüler olmaya devam ediyor, ardından şehir tatilleri (yükseliş eğiliminde), gidiş-dönüş geziler ve doğaya yakın tatiller geliyor.

BU YıL KRIZDEN ÇıKıŞ

IPK International tarafından yürütülen küresel anketler, 2022'de uluslararası turizmin toparlanması için ileriye doğru büyük bir adım atılabileceğini gösteriyor. Küresel olarak, giden seyahat bu yıl pandemi öncesi seviyelerin yüzde 50 ila 60'ına ulaşabilir. En geç 2024 yılına kadar, giden seyahat hacimlerinin 2019 ile aynı seviyeye gelmesi beklenebilir.

ITB BERLIN VE IPK INTERNATIONAL HAKKıNDA

Bu yıl, ITB ve IPK arasındaki uzun süredir devam eden başarılı işbirliğinin bir parçası olarak, ITB yine World Travel Monitor®'ün uluslararası seyahat trendlerine ilişkin en son bulgularını sunuyor. IPK International, dünyanın önde gelen turizm danışmanlarından biridir ve turizm araştırması, pazarlaması ve planlamasında uzmanlaşmıştır. IPK, Covid-19 pandemisi üzerine özel anketler yürütmenin yanı sıra, son 25 yılda Avrupa, Asya, Kuzey Amerika ve Latin Amerika'daki giden seyahat trendleri hakkında dünya çapında en kapsamlı anketi temsil eden World Travel Monitor®'u derledi. World Travel Monitor® 60'tan fazla ülkeden gelen bilgilere dayanmaktadır ve giden seyahat için küresel talebin yüzde 90'ından fazlasını hesaba katıyor..

Bu haber toplam 1163 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.