• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 20 °C

ITB Berlin: Sürdürülebilir bir turizm endüstrisi için ilham kaynağı

ITB Berlin: Sürdürülebilir bir turizm endüstrisi için ilham kaynağı
Dünyanın Önde Gelen Seyahat Ticaret Fuarı ITB Berlin, turizmde sosyal eşitlik ve ekolojik sorumluluk için aktif olarak kampanya yürütüyor.

BERLİN - 5 - 7 Mart tarihleri ​​arasında ITB Berlin, turizmde sosyal eşitliğin ve ekolojik sorumluluğun desteklenmesi için bir kez daha platform sağlıyor. Sorumlu Turizm segmenti, ITB Berlin Konvansiyonu ve trend belirleyen ödüller, daha sürdürülebilir bir endüstri argümanını güçlendiriyor.

Dünyanın Önde Gelen Seyahat Ticaret Fuarı ITB Berlin, turizmde sosyal eşitlik ve ekolojik sorumluluk için aktif olarak kampanya yürütüyor. 5 - 7 Mart tarihleri ​​arasında ITB Berlin, daha çeşitli ve kapsayıcı bir endüstride turizm değer zincirindeki aktörler arasında diyaloğu teşvik etmek için kapsamlı bir platform ve ilham sağlıyor.

Salon 4.1'deki Sorumlu Turizm bölümü kendisini sürdürülebilir turizm için uluslararası bir forum olarak kabul ettirmiştir. Atmosfair ve My Climate gibi katılımcıların yanı sıra uluslararası Adventure Travel Trade Association (ATTA), Forum Anders Reisen ve Studienkreis für Tourismus und Entwicklung'un yanı sıra Futouris ve Fernweh fair Travel gibi ortak katılımcılar da yer alıyor. Mascontour tarafından desteklenen ITB Sürdürülebilirlik Salonu , topluluğun yeni sürdürülebilirlik trendlerini, konseptlerini ve çözümlerini tartışmak için bir araya gelebileceği etkinlikteki yeni bir özelliktir.

ITB Deniz Feneri Sahnesi ve ITB Berlin Konvansiyonu'nda trend belirleyen etkinlikler

Daha sürdürülebilir bir endüstri için ilham veren çok çeşitli etkinlikler, Salon 4.1'deki ITB Lighthouse Sahnesi'nde ziyaretçilerini bekliyor. 5 Mart Salı günü saat 14.00'te ITB, Salon 4.1'deki katılımcıların ve her turizm pazarından, iş dünyasından ve bilimden seçkin uluslararası uzmanların sürdürülebilir turizm standartlarını tartışacağı 19. Turizm Profesyonelleri için Yeşil İş Forumu'na ev sahipliği yapacak.

ITB Berlin Konvansiyonu 2024, bilim ve teknoloji uzmanlığının yanı sıra politika yapıcılar ve STK'lardan sosyal eşitliğin ve ekolojik açıdan sorumlu turizmin nasıl teşvik edileceğine dair girdileri de içeriyor. 5 Mart Salı günü, Yeşil Sahne'de (Salon 3.1), Çeşitlilik ve Katılım Alanında seyahat endüstrisinin nasıl daha çeşitli ve kapsayıcı hale getirilebileceği tartışılacak. Çok sayıda oturumda Hyatt, Microsoft ve Forbes Travel Guide gibi sektörün ağır toplarının yanı sıra Brot für die Welt gibi STK'lardan yüksek profilli konuşmacılar zorluklar ve başarı öyküleri hakkında konuşacak.

6 Mart Çarşamba günü Mavi Sahne'deki Destinasyon Pisti'nde (Salon 7.1) önde gelen uzmanlar, destinasyonların sosyal ve ekolojik zorluklara ve zorlu jeopolitik durumlara hazırlanmasına yardımcı olacak yenilikçi uygulamaları ve stratejileri tartışacak.

7 Mart Perşembe günü Sorumlu Turizm Pisti'ndeki Turuncu Sahne'de (Salon 7.1a) uzmanlar, sektörün iklim eylemine, daha fazla sürdürülebilirliğe ve sosyal eşitliğe küresel olarak nasıl katkıda bulunabileceğini tartışacak. Federal Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanlığı da katılıyor. Konuşmacılar arasında Amanda Ho (kurucu ortak ve CEO, Rejeneratif Seyahat), Dr Bruno Oberle (başkan, Dünya Kaynakları Forumu Birliği ve Uluslararası Doğayı Koruma Birliği (IUCN) eski genel müdürü), Aurélie Sandler (eş-CEO, Evaneos) yer alıyor. ) ve Graeme Jackson (Stratejik Ortaklıklar başkanı, Seyahat Vakfı).

ITB Berlin, çok çeşitli panel tartışmaları, konferansları ve ödül sunumlarıyla turizmde sosyal sorumluluk bilincini teşvik ediyor.

TO DO ve Yeşil Destinasyonlar Ödüllerinin ITB Berlin 2024'te Sunumu

6 Mart Çarşamba günü saat 18.00'de eTravel Sahnesi'nde (Salon 6.1), Studienkreis für Tourismus und Entwicklung, sürdürülebilir ve sorumlu turizm için kampanya yürüten projelere gıpta ile bakılan YAPILACAKLAR Ödülünü sunacak. Sunum aynı zamanda tüm turizm değer zinciri boyunca insan haklarını desteklemeye odaklanan girişimleri onurlandıran TO DO Turizmde İnsan Hakları Ödülü'nün dördüncü kez gerçekleştirilecek.

Yeşil Destinasyon Grubu, 2014 yılından bu yana ITB Berlin'de sürdürülebilir turizm gelişimine yönelik en ilham verici hikayeleri Yeşil Destinasyonlar Hikaye Ödülleri ile onurlandırıyor. 6 Mart Çarşamba günü saat 18.00'de Mavi Sahne'de (Salon 7.1b) onuncu etkinlikte, her yıl düzenlenen Yeşil Destinasyonların En İyi 100 Hikayesi için altı kategoride sunulan en ilham verici girişimler sunulacak. Her kategoride üç finalist seçilecektir. Etkinlikte iki özel ödül de verilecek: ITB Dünya Ödülü, iklim eylemi ve sürdürülebilir turizm için öncü haline gelen bir destinasyonun girişimini onurlandırıyor. Halkın Seçimi Ödülü, izleyicilerden en çok oyu alan destinasyonu onurlandırıyor.

Toplumsal eşitliği birlikte desteklemek: Çarşamba ve Perşembe günleri Salon 5.3'teki Hibrit Sahne'de ITB etkinlikleri

ITB Berlin'in kurucularından olduğu Turizmde Sosyal Girişimcilik yarışması, 6 Mart Çarşamba günü Hibrit Sahne'de (Salon 5.3) turizmde olumlu trendleri yönlendiren sosyal sorumluluk sahibi girişimlere adayacak.

Bunu öğleden sonra yedinci kez gerçekleştirilen Onu Kutluyor Ödülünün Hibrit Sahnesi'ndeki sunum izleyecek. ITB Berlin ile Uluslararası Turizmde Barış Enstitüsü (IIPT) arasındaki işbirliğiyle verilen ödül, turizmdeki olağanüstü başarılarından dolayı kadınları onurlandırıyor. Hemen ardından, Yılın Cinsiyet Eşitliği Şampiyonu , cinsiyet eşitliğini destekleme konusundaki olağanüstü başarılarından dolayı turizm kuruluşlarını onurlandıracak. Ödül, kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Turizmde Eşitlik tarafından, ITB Berlin ve Sürdürülebilir Otelcilik İttifakı ortaklığıyla veriliyor.

Ertesi gün 7 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla programda toplumsal cinsiyet eşitliğine ilişkin başka etkinlikler de yer alıyor. ITB Berlin Konvansiyonu'nun Yeşil Sahne'deki Geleceğin Çalışma Alanı'nda (Salon 3.1), Toplumsal Cinsiyet Eşitliği: Toplumsal cinsiyet eşitliğine sahip bir çalışma ortamını nasıl şekillendirebiliriz? başlıklı oturumda. Uzmanlar, diğer konuların yanı sıra, kadınların kariyer olanaklarını turizm endüstrisinde nasıl uyarlayabilecekleri hakkında da konuşacaklar.

Hibrit Sahne'deki etkinlikler ve ödül sunumları ITBxplore'dan canlı yayınla takip edilebilecek.

ITB Berlin , Deutscher Klimafonds Tourismus'u (DKT) desteklemektedir. ITB Berlin'de kurumsal sosyal sorumluluğa ilişkin ek bilgiye buradan ulaşabilirsiniz .

Basın temsilcileri ve blog yazarları için çevrimiçi akreditasyon

Çevrimiçi akreditasyon almak için buradan kayıt olabilirsiniz. Başvurunuz işleme alınıp onaylandıktan sonra, akreditasyonunuzu ve basın kartınızı içeren bir PDF dosyasının yanı sıra kabul için kişisel bir QR kodunu içeren bir e-posta alacaksınız. Lütfen bu QR kodunu etkinlik girişinde sergileyiniz. Biletiniz devredilemez.

ITB Berlin ve ITB Berlin Konvansiyonu Hakkında

ITB Berlin 2024, 5 Mart Salı gününden 7 Mart Perşembe gününe kadar gerçekleşecek. ITB Berlin, 1966'dan bu yana Dünyanın Önde Gelen Seyahat Ticaret Fuarıdır. Önceki yıllarda olduğu gibi, uluslararası alanda büyük beğeni toplayan ITB Berlin Konvansiyonu, gösteriye paralel olarak Berlin Sergi Alanı'nda canlı bir etkinlik olarak gerçekleştirilecek. “Seyahat ve Turizmde Geçişe Öncülük Edin” başlığı altında. Birlikte.“ iş dünyasının, bilimin ve siyasetin önde gelen konuşmacıları, sektörün mevcut ve gelecekteki zorluklarını 4 aşamada toplam 17 temalı parça ve 24.000'den fazla katılımcıyla tartışacak.

Bu haber toplam 971 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.