• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • Antalya 19 °C

ITB Berlin: Oteller net sıfıra doğru gidiyor

ITB Berlin: Oteller net sıfıra doğru gidiyor
ITB Berlin'de düzenlenen "Otel Endüstrisinin Yeşil Dönüşümü" panelinde sektör temsilcileri kaynak tasarrufu ve sürdürülebilirliği tartıştı

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
BERLİN / ALMANYA -
  ITB Berlin'de 'Otel endüstrisinde yeşil dönüşüm' başlıklı panel tartışması, bilimsel bir pilot proje hakkında fikir verdi. Daha sonra Endüstri temsilcileri kaynakların korunmasını tartıştı
ITB Berlin'de düzenlenen "Otel Endüstrisinin Yeşil Dönüşümü" panelinde sektör temsilcileri kaynak tasarrufu ve sürdürülebilirliği tartıştı

Oteller sektörün karbon ayak izini azaltmaya nasıl yardımcı olabilir? Uzmanlar bunu ITB Berlin'deki bir panel tartışmasında bilimsel ve ticari açıdan incelediler. Başlangıç ​​olarak, Hochschule für Wirtschaft und Recht Berlin'den (HWR Berlin) Prof. Sandra Rochnowski, Bavyera'daki Hotel Relais & Châteaux Gut Steinbach ile işbirliği içinde yürütülen bir pilot çalışmayı sundu. Sonraki tartışma turunda önde gelen otel endüstrisi paydaşları en iyi uygulama örneklerini sundular.

Bavyera'daki Hotel Relais & Châteaux Gut Steinbach, 35 hektarlık ormanla çevrilidir. Dinlenme yeri olmasının yanı sıra CO2 depolar. Bir pilot çalışmada turizm ekonomisi profesörü ve HWR Berlin Sürdürülebilirlik Enstitüsü başkanı Sandra Rochnowski de ormanların emisyonları nasıl dengeleyebileceğini inceledi.

Açılış konuşmasının ardından Sandra Rochnowski, sektör temsilcileriyle bir panel tartışması düzenledi. B&B Hotels'in imza yetkilisi Richard Seusing, sürdürülebilirliği misafirlere ders vermeden pratik terimlerle anlatmaktan bahsetti. Girişimler arasında kahvaltıdaki ambalaj miktarının en aza indirilmesi ve mümkün olan en az miktarda su kullanılarak "duş zorlukları" yer alıyordu.

Birçok B&B Oteli artık Wirelane tarafından sağlanan şarj noktalarına sahiptir. Wirelane Otelcilik ve Mobilite Başkan Yardımcısı Hakan Ardıç, sürdürülebilir turizm için elektrikli ulaşımın kullanılmasının önemini vurguladı. Elektrikli araçlara yönelik şarj altyapısının genişletilmesinin önündeki engellerden biri, ev sahipleri ve mülk kiracıları arasında sorumluluklar konusunda yaşanan kafa karışıklığıydı; bu durum bazı durumlarda onayı geciktirdi ve hatta engelledi. Bu bağlamda Union Investment Real Estate Varlık Yönetimi Konukseverliği başkanı Yvonne Brabant, operatörler ve ev sahipleri için birleşik bir cephe göstermenin ne kadar önemli olduğunu vurguladı.

Ancak görünüşte küçük ürün kararları bile çevreyi olumlu yönde etkileyebilir. Ada Kozmetik Satıştan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı André Roeske, Ada Kozmetik'in sürdürülebilir sabunlarını kullanan bir otelin belirli bir zihniyet sergilediğini söyledi. Greif Mietwäsche'nin KSS direktörü Darvin Nowak, tedarikçilerin oteller için sertifikasyon sürecinde ne kadar önemli olduğunu vurguladı. BWH Hotels Central Europe Otel Geliştirme ve Üye Hizmetleri başkanı Andreas Westerburg'a göre, doğru ortaklara sahip olmanın yanı sıra, çalışanlar arasında sürdürülebilirlik konularında farkındalık yaratmak ve konuya olan ilgilerini artırmak özellikle önemliydi.

Bu haber toplam 1018 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.