• BIST 9068.33
  • Altın 2324.893
  • Dolar 32.3725
  • Euro 34.9755
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 23 °C

ITB Berlin: Dünya çapında büyük seyahat arzusu artıyor

ITB Berlin: Dünya çapında büyük seyahat arzusu artıyor
ITB Berlin, IPK International tarafından 2022 seyahat planları hakkında özel bir Covid-19 araştırmasının en son bulgularını yayınlıyor

BERLİN - ITB Berlin IPK International tarafından yakın zamanda yürütülen bir anketin bulguları, insanların seyahat niyetlerinde yeni bir artış olduğunu gösteriyor. Şu anda, dünya çapında yanıt verenlerin yüzde 80'i önümüzdeki 12 ay boyunca uluslararası seyahatler planlıyor. Güneş ve plaj tatilleri talep görüyor, aynı zamanda şehir tatilleri ve doğaya yakın tatiller de talep görüyor. Avrupalıların tercih ettikleri destinasyonlar ortak favorileri: İspanya, İtalya ve Almanya. Gittikçe daha fazla insan seyahat etmek istese de, son bulgular pandemi ile ilgili endişeleri yansıtmaya devam ediyor. Son aylardaki seyahat koşullarıyla ilgili de eleştiriler var.

itb-berlin-008.jpgSalgının başlangıcından bu yana en yüksek seviyede giden seyahat niyetleri

Yurtdışına seyahat etmeye olan ilgi, yılın başından bu yana ve bir aşının bulunmasıyla önemli ölçüde arttı. Seyahat niyetleri kıtadan kıtaya değişse de, dünya çapında ankete katılanların yüzde 80'i şimdi tekrar seyahat etmeyi planlıyor. Avrupalıların yurtdışına seyahat etme niyetleri şu anda Corona öncesi seviyenin neredeyse yüzde 90'ı, Amerikalıların yüzde 70'i ve Asyalıların yüzde 60'ı – ancak son aylarda güçlü bir artış eğilimi var.

2022'deki popüler destinasyonlar

Avrupalılar, önümüzdeki seyahat sezonu için açıkça kendi kıtalarındaki destinasyonları tercih ediyor ve İspanya ilk sırada yer alırken, onu İtalya ve Almanya'nın yanı sıra Fransa ve Yunanistan izliyor.

Amerikalıların favori destinasyonları, komşu ülkeler ABD, Kanada ve Meksika'nın yanı sıra Avrupa'daki destinasyonlar - özellikle İtalya ve Almanya.

Asya'da insanlar çoğunlukla kendi kıtalarındaki (Japonya, Güney Kore, Vietnam, Çin) destinasyonları ziyaret etmeyi planlıyor ve Avrupa'da Almanya ve Fransa tercih edilen destinasyonlar olacak.

itb-berlin-009.jpgTatil gezilerine ilgi artıyor

Yurtdışına seyahat etmek isteyenlerin yüzde 81'i önümüzdeki 12 ay boyunca tatil gezileri planlıyor. Yılbaşından bu yana, tatil niyetleri istikrarlı bir şekilde arttı. Buna karşılık, yurtdışındaki arkadaş ve akrabaları ziyaret etmek için seyahat planları azaldı (mevcut potansiyel yüzde 30) - yurtdışı iş gezileri için, ancak yılın başından bu yana dünya çapında yüzde 21 oranında istikrarlı.

Güneş ve plaj tatilleri ve şehir tatilleri için en büyük talep potansiyeli

Pandemi öncesinde olduğu gibi, odak noktası güneş ve plaj tatilleri (yüzde 63), ardından şehir tatilleri ve gidiş-dönüşler. Doğa odaklı tatil türleri için ilgi Corona öncesi seviyenin üzerinde kalıyor. Son aylarda gemi seyahatlerine olan talep de dünya çapında arttı.

Pandemi koşullarında uluslararası geziler

İnsanlar yurtdışına seyahat etmeye istekli olsalar da, bunu yapmak hala zor. Yakın zamanda uluslararası seyahatler yapanların yaklaşık yüzde 90'ı seyahat planlamasının genellikle zor ve karmaşık olduğunu söylüyor ve yüzde 80'i de varış yerlerinde Covid ile ilgili bozulmalar olduğunu bildiriyor. Asıl mesele, seyahat edenlerin ilgili önlemleri kabul etmemeleri değil, destinasyonların zayıf iletişimiyle birleşen belirsiz veya değişen bilgilerdir.

Güvenlik fiyatı yener

Küresel olarak, yurtdışındaki hedef yolcu grubu zaten aşılanmış veya yüksek derecede iyileşmiştir (yüzde 90). Bununla birlikte, enfeksiyon oranı konusunda hala önemli endişeler var. Bu, "Düşük enfeksiyon oranına sahip destinasyon mu yoksa uygun seyahat fiyatı mı?" sorusu söz konusu olduğunda da belirgindir. Uluslararası gezginlerin ezici çoğunluğu, düşük enfeksiyon oranına sahip bir destinasyonu tercih edecektir.

Gelecek yıl düşünülebilecek kapsamlı kurtarma

Gelecek yıl için belirtilen planlar, dünya çapında büyük bir seyahat arzusunun var olduğunu ve bu isteğin artık neredeyse pandemi öncesi seviyelere ulaştığını açıkça gösteriyor. Uluslararası seyahat edenler arasında yüksek aşılama oranı ve gelecekte Covid ile ilgili makul seyahat önlemlerini kabul etme istekliliği varsayıldığında, en azından talep tarafında gelecek yıl uluslararası kapsamlı bir iyileşme mümkündür.

ITB Berlin ve IPK International / Covid-19 anketi hakkında

ITB ve IPK'nin, World Travel Monitor®'a dayalı uluslararası seyahat eğilimlerini ve tahminlerini yayınlama konusunda uzun süredir devam eden başarılı işbirliğine ek olarak, ITB bir kez daha IPK International'ın özel bir Covid-19 araştırmasının bulgularını sunuyor. Temsilci görüşmelerinin bulgularına dayalı olarak, 18 pazara yönelik bu anket, Covid-19 pandemisinin uluslararası seyahat davranışı üzerindeki küresel etkisini ve etkisini incelemektedir. Anket, her dalganın bulgularına ek olarak, pandemi sürecindeki eğilimleri ve gelişmeleri de vurguluyor ve analiz ediyor.

IPK International hakkında ek bilgiler www.ipkinternational.com adresinde bulunabilir .

ITB Berlin ve ITB Berlin Sözleşmesi hakkında

ITB Berlin 2022, 9 Çarşamba - 13 Mart Pazar tarihleri ​​arasında gerçekleşecek. Çarşambadan Cumaya kadar, ITB Berlin sadece ticari ziyaretçilere açık olacak. ITB Berlin, Dünyanın Önde Gelen Seyahat Ticaret Fuarıdır. Gösteriye paralel olarak, türünün en büyük etkinliği olan ITB Berlin Convention, 9 Çarşamba - 12 Mart 2022 Cumartesi tarihleri ​​arasında gerçekleştirilecek. Katılımcılar, ticari ziyaretçiler ve medya için ITB Berlin Convention'a katılım fiyata dahildir. bir bilet. Beş günlük dijital ITB Berlin NOW 2021 sırasında, yaklaşık üçte ikisi yurt dışından gelen yaklaşık 65.700 kullanıcı çevrimiçi platformu ziyaret etti. 120 ülkeden 3.513 katılımcı, ürün ve hizmetlerini sunmak için yeni formattan yararlandı. 2019 yılında, 181 ülkeden yaklaşık 10.000 katılımcı, 113.500'ü ticari ziyaretçi olmak üzere yaklaşık 160.000 ziyaretçiye ürün ve hizmetlerini sundu. Ek bilgiler www.itb.com adresinde ve ITB Sosyal Medya Haber Odasında mevcuttur.

Bu haber toplam 844 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.