• BIST 9693.46
  • Altın 2513.441
  • Dolar 32.5709
  • Euro 34.7723
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • Antalya 21 °C

ITB Berlin: Covid-19'a rağmen Almanlar, seyahatten memnun döndü

ITB Berlin: Covid-19'a rağmen Almanlar, seyahatten memnun döndü
ITB Berlin ve IPK International tarafından yapılan çalışmaya göre COVID-19'a rağmen yaz aylarında Alman turist için önümüzdeki 12 ay boyunca yurtdışında seyahat niyetlerinde artış ve seyahat güvenliği ana konu olmaya devam ediyor

BERLİN- ITB Berlin, IPK International'ın ikinci COVID-19 çalışması sonuçlarına göre Alman turist için önümüzdeki 12 ay boyunca yurtdışında seyahat niyetlerinde artış ve seyahat güvenliği ana konu olmaya devam ediyor. Araştırmada Alman turistlerin, Corona döneminde yaptıkları seyahatlerden memnun döndüğü belirlendi.

IPK International, bu yıl ikinci kez ve ITB Berlin'in katılımıyla, Corona zamanlarında uluslararası seyahat davranışı üzerine özel bir anket gerçekleştirdi. Alman pazarının değerlendirilmesi şu ilginç sonuçları ortaya çıkardı: Yaz aylarında Almanlar ortalamanın üzerinde yurt dışına seyahat ettiler. Böylece kazanılan deneyimler beklenenden önemli ölçüde daha iyiydi. Ayrıca, hem seyahat destinasyonları hem de turistik teklifler, son dört ayda güvenlik imajını iyileştirdi.

itb-berlin-ve-ipk-international-.jpgALMANLAR ORTALAMANIN ÜZERİNDE YURT DIŞINA SEYAHAT ETTİ

Corona'ya rağmen, Haziran'dan Ağustos'a kadar yaz aylarında giden Alman gezginlerin yaklaşık üçte biri yurtdışına gitti. Bu, Almanları yüzde 22 ile Avrupa ortalamasının ve yüzde 19 ile küresel ortalamanın oldukça üstüne çıkarıyor. Almanların yaklaşık yüzde 60'ı komşu bir ülkeye seyahat etti - bu nedenle, yüzde 63 ile otomobil açık ara en popüler ulaşım aracı oldu, onu yüzde 25 ile hava ve yüzde 12 ile demiryolu izledi.

ULUSLARARASI SEYAHATTEN YÜKSEK MEMNUNİYET

Corona zamanlarında yurtdışına seyahat etme deneyimleri sorulduğunda, Almanların yüzde 66'sı bunun "beklenenden daha iyi" olduğunu söyledi. Diğer bir yüzde 27, seyahatlerini "beklendiği gibi" olarak değerlendirdi ve yalnızca yüzde yedi, Corona koşullarında yaptıkları yolculuktan daha az memnun kaldı. COVID-19'a rağmen olumlu seyahat deneyimleri yalnızca Almanlar tarafından değil, aynı zamanda genel olarak Avrupalı ​​giden yolcular tarafından da yapıldı. Bununla birlikte, Asyalılar ve Amerikalılar arasında seyahat memnuniyeti biraz daha düşüktü.

PANDEMİDE DAHA UCUZA SEYAHAT ETMEK BİR SEÇENEK DEĞİL

Son aylarda pandemi, Almanya'dan giden yolcular arasında ulaşım, konaklama veya tatil türü açısından seyahat davranışında bazı değişikliklere yol açtı. Bununla birlikte, ilginç bir şekilde, büyük çoğunluk için "Corona zamanlarında daha ucuza seyahat etmek" bir seçenek değil. Dolayısıyla, pandeminin seyahat bütçeleri üzerinde en azından şimdiye kadar olumsuz bir etkisi yok.

itb-berlin-ve-ipk-international-.pngÖNÜMÜZDEKİ 12 AY İÇİN SEYAHAT NİYETLERİNİ ARTIRMAK

Almanların önümüzdeki 12 ay içinde yurt dışına seyahat etme niyeti, bu yıl Haziran ayında yapılan ankete göre yine yüzde 6 arttı ve yine Avrupa ve dünya ortalamasının oldukça üzerinde. Özellikle Haziran ayında yurtdışına seyahat etmenin bir seçenek olmayacağını söyleyenler, art arda seyahat etmek isteyen insanlar çemberine geri dönüyor.

Almanlara ek olarak, İsviçreli, Hollandalı ve Avusturyalılar da önümüzdeki 12 ay içinde yurtdışına seyahat etmek için ortalamanın üzerinde bir ilgi gösteriyor.

itb-berlin.jpgAVRUPA'DAKİ DESTİNASYONLARA EĞİLİM DEVAM EDİYOR

Haziran anketinde sonuçlandırıldığı gibi, Avrupa içindeki seyahat destinasyonları, pandemi dönemlerinde açıkça tercih ediliyor. Almanların popülerlik ölçeğinde İspanya ilk sırada yer alırken, onu İtalya ve Avusturya takip ediyor.

Avrupa'daki destinasyonlar, özellikle İtalya için geçerli olan son dört ayda potansiyellerini ya sürdürmeyi ya da hatta genişletmeyi başardılar. Bunun aksine, Avrupa dışındaki destinasyonlara ilgi hala ortalamanın oldukça altında ve son aylarda zar zor toparlandı. Bunun bir nedeni, ülkeler için giriş ve çıkış düzenlemeleri gibi ilgili kısıtlamalardır.

DESTİNASYONLAR VE TURİST TEKLİFLERİ İÇİN GÜVENLİK İMAJI İYİLEŞTİRİLDİ

IPK International, seyahat destinasyonları ve turistik tekliflerle ilgili olarak Corona enfeksiyon riskini bir kez daha sordu. Alman bir gezginin görüşüne göre, alınan çeşitli önlemler nedeniyle risk Haziran başına göre artmıştır. Destinasyonların çoğu, güvenlik imajı açısından daha iyi değerler elde etmeyi başardı ve ulaşım, konaklama, tatil türleri veya aktiviteler gibi tekliflerle ilgili Corona riski de dört ay öncesine göre biraz daha iyi derecelendirildi. Son aylarda olumlu seyahat deneyimleriyle birleşen gelişmiş güvenlik imajı, önümüzdeki aylarda seyahat etme niyetinin artmasına da yol açıyor.

HAVA YOLCULUĞUNA KARŞI TUTUM BİRAZ DAHA OLUMLU

Almanlar için de hava yolculuğu konusunda biraz olumlu bir eğilim görülebilir. Hava yolculuğuna karşı ihtiyatlı tutum, Haziran ayında yapılan ankete göre biraz azaldı. Yine de, çoğunluk hava yolculuğunun ne kadar riskli olduğundan hala emin değil. Genel olarak, Corona koşullarında uçma korkusu Avrupalılar arasında Amerikalılar ve özellikle Asyalılar arasında olduğundan daha düşüktür.

itb berlin-travel-technology--003.jpg
Yüksek güvenlik standartları temel gereksinimlerdir

Kişisel güvenliğin artmasıyla sonuçlanan yüksek güvenlik standartları, gezginler için hala merkezi öneme sahiptir. Son anket sonuçlarına göre, enfeksiyon riskini azaltmaya yönelik tedbirler, dört ay öncesine kıyasla önemini yitirmedi. Minimum mesafeyi korumanın, ağız ve burun korumasının yanı sıra genel hijyen yönetmeliklerine uymanın yanı sıra, Almanlar riskli bir bölgeden döndüklerinde zorunlu COVID-19 testlerine de değer veriyor.

ÖNÜMÜZDEKİ 12 AYA BAKIYORUZ

Önümüzdeki 12 ay içinde yurt dışına seyahat etme genel istekliliği Avrupalılar arasında ve özellikle Almanlar arasında özellikle yüksek. Teklifle ilgili yüksek güvenlik standartları ve destinasyonlarla ilgili olumlu bir güvenlik imajı seyahat kararını etkiler. Yurtdışına seyahat etme konusundaki artan ilgi, yine de seyahat kısıtlamalarıyla karşı karşıyadır.

Bir aşının mevcudiyetiyle, kısıtlamaların art arda kaldırılması beklenecektir. En son anket sonuçlarına göre, seyahat daha sonra hızla ve yaygın bir şekilde artmaya başlayacaktı.

ITB BERLİN VE IPK INTERNATİONAL / COVID-19 ÇALIŞMASI HAKKINDA

ITB Berlin ve IPK International arasında yıllarca süren başarılı işbirliğine ek olarak, ITB Berlin, World Travel Monitor® temelinde uluslararası seyahat trendlerini ve tahminlerini yayınlarken, IPK'nin COVID-19 araştırmasının sonuçlarını bu yıl ikinci kez yayınlıyor. . Nüfus temsili anketlerine dayanan bu çalışma, COVID-19 pandemisinin Almanya'daki ve dünya çapındaki diğer 17 pazardaki uluslararası seyahat davranışı üzerindeki etkisini ve etkisini analiz ediyor. Anket başına sonuçlara ek olarak, pandemi süresince trendler ve gelişmeler de belirlenir ve analiz edilir.

-itb-berlin-fuari.jpg

ITB BERLİN VE ITB BERLİN SÖZLEŞMESİ HAKKINDA

ITB Berlin 2021, 9 Mart Salı - 12 Mart Cuma tarihleri ​​arasında sadece ticari ziyaretçiler için ve tamamen sanal bir etkinlik olarak gerçekleşecek. ITB Berlin, Dünyanın Önde Gelen Seyahat Ticaret Fuarıdır. 2019 yılında 181 ülkeden toplam 10.000 katılımcı ürünlerini ve hizmetlerini 113.500 ticari ziyaretçi dahil 160.000 ziyaretçiye sergiledi. Sanal ITB Berlin'in bir parçası olarak, türünün en büyük seyahat endüstrisi etkinliği olan ITB Berlin Konvansiyonu da sanal bir etkinlik olarak gerçekleşecek. Daha fazla bilgi www.itb-berlin.com , www.itb-convention.com ve ITB Sosyal Medya Haber Odasında mevcuttur .

Kaynak: ITB Berlin, IPK International
Bu haber toplam 2165 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.