• BIST 9508.43
  • Altın 2491.482
  • Dolar 32.6
  • Euro 34.8095
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • Antalya 22 °C

ITB Berlin: 2023'e kadar toparlanmanın işaretleri var

ITB Berlin: 2023'e kadar toparlanmanın işaretleri var
Teknolojik yenilikler, kişiselleştirilmiş seyahat hizmetleri ve mevcut düşük seyahat hacmi, seyahat endüstrisinin yeniden canlanmasını tetikleyebilir denildi.

BERLİN - ITB Berlin NOW ve Statista tarafından yayınlanan Mobilite Piyasası Görünümü (MMO ) tahminlerine göre, seyahatte çalkantılı bir yıl olan 2020'de büyük bir düşüşe rağmen 2023'e kadar piyasada toparlanmanın işaretleri bulunduğunu bildirdi. Açıklamada seyahat kısıtlamalarının Almanların yaz tatili planlarını etkilediği, iç turizmin salgından çok fazla etkilenmediği belirtildi. Teknolojik yenilikler, kişiselleştirilmiş seyahat hizmetleri ve mevcut düşük seyahat hacmi, seyahat endüstrisinin yeniden canlanmasını tetikleyebilir denildi.

itb-berlin-now-.jpg

% 23'LÜK BIR GELIR ARTıŞı ÖNGÖRÜYOR
2020 pek çok yönden öne çıktı ama Covid-19 salgınının hakimiyetindeydi. Koronavirüsün yayılması milyarlarca kişinin günlük hayatını değiştirdi ve birçok şirket için ekonomik krizi tetikledi. Yine de umut için sebep var. Veri ve pazar araştırma enstitüsü Statista tarafından yayınlanan Mobilite Piyasası Görünümü (MMO ) tahminlerine göre, 2020 krizlerine rağmen, varışlarda küresel bir düşüş ve buna bağlı iş kayıpları.
Küresel seyahat ve turizm pazarı, 2023 yılına kadar koronavirüs salgınından tamamen kurtulmaya ve rekor ciro rakamlarına ulaşmaya hazırlanıyor. Statista'nın MMO'suna göre 2021 için küresel seyahat ve turizm gelirinin 2020'ye kıyasla % 50'nin üzerinde artacağı tahmin ediliyor. 2023'ten itibaren yeni gelir rekorları beklenebilir; MMO uzmanları, 2025 için 2019 başarı yılına kıyasla neredeyse % 23'lük bir gelir artışı öngörüyor.

itb-berlin-now--001.jpg2020'DE CIRODA 28 MILYAR EURO DÜŞÜŞ
Statista, 2020 yılı için turizm sektöründe% 55 ciro kaybı öngörüyor. UNWTO rakamlarına göre, 1950 ile 2019 yılları arasında yıllık dış hatlar gelişleri 25 milyondan yaklaşık 1.5 milyara, toplamda% 5.744 arttı. Buna karşılık, Ekim 2020'de yıllık uluslararası turizm gelişleri% 72 düştü.
Bu aynı zamanda Alman Seyahat Derneği (DRV) başkanı Norbert Fiebig'e göre 2020'de ciroda 28 milyar euro düşüş (% 80) kaydeden Alman seyahat endüstrisini de etkiledi. DIHK tarafından yapılan Kasım 2020 anketine göre % 94 Alman seyahat sektöründeki şirketlerde 2020'de ciro düşüşü bekliyordu. Başka hiçbir sektör bu kadar yüksek kayıplar kaydetmedi ve sonuç olarak turizm endüstrisi koronavirüs pandemisinden özellikle ağır etkilendi.

UNTWO: ALMAN OTELLERI % 91 DÜŞÜŞ KAYDETTI.
Pandemi ve hükümet politikalarından kaynaklanan kısıtlamalar seyahat endüstrisini ciddi şekilde etkiledi: seyahat kısıtlamaları Almanların yaz tatili planlarını etkiliyor 2020'de seyahate dönüp baktığımızda, turizm endüstrisi, salgın nedeniyle ulusal hükümetlerin koyduğu kısıtlamalardan büyük ölçüde etkilendi. Çeşitli istatistikler, yayılmasını sınırlamak için katı tedbirlerin alındığı ayların özellikle turizm sektörü için zorlu geçtiğini gösteriyor. UNTWO rakamlarına göre, Almanya'daki otel rezervasyonları ilkbahar ve sonbaharda önemli ölçüde azaldı - Nisan ayında Alman otelleri ziyaretçi sayısında bir önceki yıla göre % 91 düşüş kaydetti.

2020'nin ilk yarısında Almanya'da yaz seyahatinin önceki yıllardan farklı olacağı ortaya çıktı. Mayıs 2020'de Alman vatandaşları arasında yapılan bir anketten elde edilen ZDF-Politbarometre rakamlarına göre, koronavirüs pandemisi, ankete katılanların% 50'den fazlasının seyahat planlarını etkiledi. Bu aynı zamanda insanların hedef tercihlerine de yansıdı. Allianz Partners tarafından yapılan temsili bir ankete göre, küresel koronavirüs salgını öncesinde Alman vatandaşlarının% 22'si uzun mesafeli destinasyonları tercih ederken, pandeminin başlamasından sonraki% 6'ya kıyasla. Buna karşılık, 'kalmayı' tercih edenlerin yüzdesi ikiye katlanarak% 30'dan% 61'e yükseldi. Buna göre, "tatil / Almanya" için Google arama istekleri, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla Mayıs sonunda üç katına çıktı.

İç turizm, salgından uluslararası turizm kadar ciddi şekilde etkilenmedi: iç turizmin 2022 gibi erken bir zamanda toparlanması bekleniyor

2022’DE 2019 SEVIYELERINE ULAŞMASı BEKLENIYOR.
Statista'nın WTTC, WorldData ve OECD rakamlarına dayalı projeksiyonları, Almanya ve diğer popüler ülkelerdeki iç turizm pazarlarının koronavirüs pandemisinden uluslararası turizm kadar ciddi şekilde etkilenmediğini gösteriyor. 2019 yılında iç turizm yaklaşık 259 milyar Euro'yu, Almanya'nın iç turizm gelirlerinin% 85'ini oluştururken, 2020 için payın% 91 (yaklaşık 173 milyar Euro) olacağı öngörülüyor. Buna göre, Almanya'nın uluslararası turizm pazarındaki cironun yaklaşık 45 milyar Euro'dan yaklaşık 16 milyar Euro'ya,% 60'ın üzerinde küçüleceği tahmin ediliyor. Aynı zamanda iç turizmin 2022 gibi erken bir zamanda toparlanması ve ciro 2019 seviyelerine ulaşması bekleniyor.

Teknolojik yenilikler, kişiselleştirilmiş seyahat hizmetleri ve mevcut düşük seyahat hacmi, seyahat endüstrisinin yeniden canlanmasını tetikleyebilir.

TEKNOLOJIK YENILIKLERIN ENDÜSTRI ÜZERINDE OLUMLU ETKISI OLACAK
Hem endüstri uzmanları hem de büyük seyahat şirketleri pazarın hızla toparlanmasını bekliyor. Bu nedenle tur operatörü TUI geçtiğimiz günlerde 2021 yazında seyahatin “normal” olacağını açıkladı. Sürekli değişen koşullar nedeniyle (örneğin, aşılamanın nasıl ilerlediği, kilitlenme süreleri), uzmanların tahminleri dikkatle ele alınmalı ve güncel gelişmeler doğrultusunda düzenli olarak yeniden değerlendirilmelidir. Bununla birlikte, insanların son birkaç ayın kaçırdığı seyahat deneyimlerini bir an önce yakalama istekleri olması bekleniyor. Ayrıca, turizm sektöründe yakın gelecekte yükselmesi muhtemel trendler ortaya çıkıyor. Statista'daki uzmanlar, özellikle teknolojik yeniliklerin endüstri üzerinde olumlu bir etkisi olacağını tahmin ediyor, örneğin yapay zeka tabanlı, kişiselleştirilmiş hizmetler ve turizm hizmetlerini VR ile sunmanın yenilikçi biçimleri. Bu nedenle, teknolojik yeniliklerle birlikte mevcut düşük seyahat hacmi, endüstrinin hızlı bir şekilde toparlanmasını sağlayabilir.

STATISTA HAKKıNDA
2007 yılında kurulan Statista, dört kıtada 12 lokasyonda 900 çalışana sahiptir. Statista, önde gelen bir veri ve iş zekası platformudur ve uluslararası pazar ve tüketici anketleri sağlar. Statista'nın Araştırma ve Analiz bölümü, bireysel pazar araştırması, veri araştırması, veri analizi ve veri modellemesinin yanı sıra grafik veri görselleştirmesi sağlayarak platformun hizmetlerini artırır.

Bu haber toplam 2677 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.