• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

ITB 2021’in ilk Sağlık Turizm Ödülü’nü Hırvatistan kazandı

ITB 2021’in ilk Sağlık Turizm Ödülü’nü Hırvatistan kazandı
ITB Berlin Now’da seçkin sağlık turizm destinasyonu ödüllendirildi “Ve kazanan ... Hırvatistan!” oldu.

BERLİN - ITB Berlin Now’da seçkin sağlık turizm destinasyonu ödüllendirildi “Ve kazanan ... Hırvatistan!” oldu. ITB Berlin 2021'de  ITB Berlin Denetçisi Rika Jean-Francois, ilk ITB Sağlık Turizm Ödülünü verirken kutlamalara katıldı. jüri üyeleri HTI, ESPA ve ITB Berlin. Frankfurt'taki Hırvat Ulusal Turizm Kurulu'nun direktörü Romeo Draghicchio, ekibine “bu ödülü hak ettiniz” sözleriyle açıkça teşekkür etti.

hirvat-ulusal-turizm-kurulunun-direktoru-001.jpg

ITB Berlin Denetçisi Rika Jean-Francois, Hırvat Ulusal Turizm Kurulu'nun direktörü Romeo Draghicchio

hirvatistan.jpg

500 BIN SAĞLıK TURISTI

Son yıllarda, Hırvatistan kaliteli bir sağlık turizmi destinasyonu olarak adından söz ettirmiştir. Draghicchio, 2019'da ülkeyi ziyaret eden bir milyon kişiden 500.000'inin tıbbi nedenlerle geldiğini söyledi. Ve kriz yılı olan 2020'de bile ülke durumu nispeten iyi bir şekilde atlattı. 50 milyon gecelemede, 2020 rakamları rekor bir yıl olan 2019'un yüzde 50'siydi.

itb-berlin-now--008.jpg

Draghicchio, "Bu çok iyi koşullar altında" dedi. Bunu, kötü bir durumdan en iyisinin yapıldığının kanıtı olarak gördü. Turizm organizatörü, "Bu deneyim, bir sonraki turizm sezonuna hazırlanmamıza yardımcı olacak" dedi.

hirvatistan-002.jpg

KORONAVIRÜS AŞıLARı PAKETLERI

Pandemi sırasında dünyanın dört bir yanındaki insanlar fiziksel ve zihinsel sağlığın ne kadar önemli olduğunun farkına vardılar. Medikal Turizm segmenti ile ITB Berlin NOW, yüksek büyüme potansiyeline sahip bir pazara odaklanıyor. Tur operatörleri, tartışmasız olmayan bir adım olan koronavirüs aşıları içeren paketleri şimdiden tanıtıyorlar.

itb-berlin-now--007.jpg

AŞıLANMıŞ ZIYARETÇILER

AB ülkelerinden aşı kartı sahiplerine teklif verme veya Çin tercihli seyahatler de tartışılıyor. Bugüne kadar, hiçbir ülke özel olarak aşı yaptırmayı talep etmedi. Bununla birlikte, bazı ülkeler halihazırda aşılanmış ziyaretçilere, örneğin karantina gibi katı giriş kurallarından feragat ederek tercihli muamele önermektedir.

hirvatistan-003.jpg

GELECEK SAĞLıK SEKTÖRÜNDE

Ödül sunumunun ardından kapanış konuşmasında, Medikal Turizm Rehber Kitabının yazarı ve aylık beş milyondan fazla okuyucusu olan bir web dergisinin yayıncısı olan Dr. Prem Jagyasi, gelecekte sağlık sektöründe sağlık ve tıbbi tedavilerin bir rol oynayacağını söyledi.

giderek daha önemli bir rol. Dr. Prem, "Covid-19 yapıları yeniden düşünmek ve iyileştirmek için iyi bir fırsat" dedi. Medikal turizm talebi artıyordu. "Medikal turizmde büyük bir patlama bekliyoruz."

httpswww.turkiyeturizm.comitbnin-ilk-saglik-turizm-odulunu-hirvatistan-kazandi-64796h.htm.jpg

MEDIKAL TURIZM DAHA DINAMIK HALE GELECEK

Bunu başarmak için tur operatörleri ve sağlayıcılar, sürdürülebilir konseptler hazırlamak, bir araya getirmek ve yeni teknolojileri entegre etmek zorundaydı. Prem, "Medikal turizm daha dinamik hale gelecek" dedi. Uzun vadeli hedefleri gözden kaçırmadan koronavirüs sonrası tedavisi gibi kısa vadeli çözümler sunmak gerekiyordu.

Bu haber toplam 3223 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.