• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

İtalyan sanatçıya başarı ödülü

İtalyan sanatçıya başarı ödülü
Bursa İpek Yolu Film Festivali'nin onur konuğu olarak Bursa'ya gelecek olan İtalyan sanatçı Gina Lollobrigida'ya 'Ömür Boyu Başarı Ödülü' verilecek.

BURSA -Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 'II. Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali'nin onur konuğu olarak Bursa'ya gelecek olan İtalyan sanatçı Gina Lollobrigida'ya 'Ömür Boyu Başarı Ödülü' verilecek.




Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Danışmanı Ahmet Ö. Erdönmez, Kültür AŞ Müdürü Akif Koçyiğit ve İpek Yolu Film Festivali Başkanı Burçak Evren, Almira Hotel'de düzenlenen basın toplantısında 'Ömür Boyu Başarı Ödülü'nü dünyaca ünlü aktris Gina Lollobrigida'nın alacağını açıkladı. Toplantıda, 'Dünyanın En Güzel Kadını' adlı filmin ünlü oyuncusu Lollobrigida'nın ödülünü 13 Aralık Perşembe günü yapılacak kapanış töreninde alacağı belirtildi.

 

GİNA LOLLOBRİGİDA KİMDİR?

 

Gerçek ön adı "Luigina" olan Gina Lollobrigida, 4 Temmuz 1927'de Subiaco'da (Lazio-İtalya) doğdu. Bir mobilya imalatçısının kızı olan sanatçı, çocukluğunu bir dağ köyünde geçirdi. Gençliğinde modellik ve güzellik yarışmalarına katıldı ve çeşitli başarılar elde etti. 1947'de ise Bayan İtalya güzellik yarışmasına girdi ve 3. oldu.

 

Roma Güzel Sanatlar Akademisi mezun olan sanatçı, 1949 yılında Yugoslavyalı fizikçi Milko Skofic ile evlendi. Bir oğulları oldu. Çift 1971 yılında boşandı. "The Most Beautiful Woman in the World" (Dünyanın En Güzel Kadını) filminin çekildiği dönemde "Dünyanın En Güzel Kadını" olarak kabul edilen Gina'nın, saç modeli de en az kendisi kadar meşhur oldu. Sinema dünyasının yanı sıra dünyanın bilimum berberleri de o ünlü, bukleli "Gina saçı" sayesinde hayli para kazandı. Lollobrigida 70'li yaşlarını da çok keyifli geçiriyor. Bunda, oğlu Milko Skofic Jr.'dan olma torununun payı büyük.

 

Efsane yıldız Gina Lollobrigida'nın rol aldığı filmler arasında, 'Şeytanı Yen', 'Kahraman Aşık', 'Gece Güzelleri', 'Aşk, Ekmek ve Hayal', 'Romalı Dilber', 'Trapez', 'Notr Dam'ın Kamburu', 'Asi Kadın', 'Hazreti Süleyman ve Saba Melikesi', 'Hotel Paradiso', 'Kızımın Babaları', 'Kötü Adam' ve 'Yaklaş Ama Soyunma' yer alıyor.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.