• BIST 9010.63
  • Altın 2297.694
  • Dolar 32.3232
  • Euro 35.0564
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 19 °C

İtaly'AExpo Riva Schuh & Garda Bags'a 11 Türk firması katılacak

İtaly'AExpo Riva Schuh & Garda Bags'a 11 Türk firması katılacak
“Expo Riva Schuh & Garda Bags Fuarı”na 11 firmayla katılıyor. Ayakkabı sektörü, 1 milyar dolar ihracat hedefine çizmeye yapacağı ihracatla ulaşacak.

Abdurrahman Büyükkeskin
Antalya
- Türk deri sektörü, pandeminin yaralarını sarmak için İtalya seferine çıkıyor. Türk deri sektörü, ayakkabı ve saraciye sektörlerinin dünyadaki en prestijli buluşma adresi “Expo Riva Schuh & Garda Bags Fuarı”na 11 firmayla katılıyor. Ayakkabı sektörü, 1 milyar dolar ihracat hedefine çizmeye yapacağı ihracatla ulaşacak.

Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin Türkiye Milli Katılım Organizasyonu’nu üstlendiği “Expo Riva Schuh & Garda Bags Fuarı” 18- 20 Temmuz 2021 tarihleri arasında İtalya’nın Riva Del Garda şehrinde düzenlenecek.

expo-riva-schuh--garda-bags-fuari”.jpgTürk deri sektörünün 2021 yılının Ocak – Haziran döneminde gerçekleştirdiği 793 milyon dolarlık ihracatın yüzde 77’sini ayakkabı ve saraciye sektörlerinin yaptığı bilgisini veren Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Erkan Zandar, ayakkabı ihracatının yüzde 21’lik artışla 420 milyon dolardan, 506 milyon dolara, saraciye ürünleri ihracatının ise; yüzde 37’lik yükselişle 77 milyon dolardan, 105 milyon dolara çıktığını, iki sektörün 2021 yılının ilk yarısında 611 milyon dolarlık dış satıma imza attıklarını kaydetti. 

expo-riva-schuh--garda-bags-fuari”-001.jpgAyakkabı ihracatında hedef 1 milyar doları geçmek

İtalya pazarına girmek isteyen ya da pazardaki payını arttırmak isteyen ayakkabı ve saraciye ürün üreticisi ve ihracatçısı firmalar için “Expo Riva Schuh & Garda Bags Fuarı”nın anahtar konumunda olduğuna işaret eden Zandar, “İtalya ve Avrupa’daki zincir marketlere üretim yapabilecek yetkinlikte çok firmamız var. İtalya, dünyanın en büyük deri ürün alıcılarından biri. Türk ayakkabı sektörü 2021 yılı sonunda 1 milyar dolar ihracatı aşmayı hedefliyor. İtalya, deri ve deri mamulleri sektörümüz için 2023 ihracat stratejisi çerçevesinde belirlenen hedefe ulaşmak için en önemli hedef pazarlardan birisi. Pandemi sonrasında dünya genelinde bir toparlanma ve talep artışı var. Türk firmalarımızın “Expo Riva Schuh & Garda Bags Fuarı”ndan ihracat bağlantılarıyla döneceğine inanıyoruz” şeklinde konuştu. 

expo-riva-schuh--garda-bags-fuari”-002.jpgTürk deri sektörünün 2021 yılının Ocak – Haziran döneminde İtalya’ya yaptığı ihracat yüzde 5’lik artışla 40 milyon 451 bin dolardan, 42 milyon 311 bin dolara çıktı. İtalya, Türk deri sektörünün en fazla ihracat yaptığı dördüncü ülke olurken, ayakkabı 16,4 milyon dolarlık ihracatla ilk sırada yer aldı. Deri sektörü, İtalya’ya 15 milyon dolarlık deri post, 5,4 milyon dolarlık saraciye ve 5,3 milyon dolarlık deri kürk ihraç etti. 

expo-riva-schuh--garda-bags-fuari”-003.jpg“Expo Riva Schuh & Garda Bags Fuarı”na, Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin Türkiye Milli Katılım Organizasyonu ile şu firmalar katılıyor;  

Adnan Ayakkabı Çanta ve Deri Mam. San. Tic. Ltd. Şti. -İZMİR
Deka Ayakkabı Deri Tekstil ve İnş. San. Tic. Ltd. Şti. -İSTANBUL
Derinkoç Ayakkabı ve Çanta San. Tic. Ltd. Şti. -İZMİR
Ekrem Uyanık Ayakkabı Deri Ürünlerİ Tekstil Gıda San. ve Tic. Ltd. Şti. -KONYA
Elde Deri ve Mamulleri Turizm İnş. Teks. Pzrl. Dağ. San. ve Tic. A.Ş. -MANİSA
Fatih Ayakkabıcılık San. Tic. Ltd. Şti. -İSTANBUL
Gençler Deri Mamulleri Ayakkabı San. ve Tic. A.Ş. -İZMİR
İlhanlar Ayakkabı ve Deri Ürünleri San. Tic. Ltd. Şti. -İSTANBUL
Kipa Ayakkabıcılık San. Tic. A.Ş. -İZMİR
On-ar Ayakkabı Kalıp San. Tic. Ltd. Şti. -İZMİR
 Özarpa Ayakkabıcılık San. ve Tic. Ltd. Şti. -KONYA

Bu haber toplam 2199 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.