• BIST 9094.06
  • Altın 2324.811
  • Dolar 32.3705
  • Euro 34.976
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 23 °C

İtalya, Rus oligarkların yatlarına el koydu

İtalya, Rus oligarkların yatlarına el koydu
Avrupa Birliği'nin Rusya'nın Ukrayna işgali nedeniyle aldığı yaptırım kararlarında adı geçen Aleksey Aleksandrovits Mordaşov ile Gennady Nikolayeviç Timçenko'nun yatlarına el kondu.

ROMA- Rusya'nın Ukrayna işgali sürerken İtalya'dan dikkat çeken bir karar geldi. Avrupa Birliği'nin Rusya'nın Ukrayna işgali nedeniyle aldığı yaptırım kararlarında adı geçen Aleksey Aleksandrovits Mordaşov ile Gennady Nikolayeviç Timçenko'nun yatlarına el kondu.

İtalya Başbakanlığı’nın açıklamasına göre Mordaşov’un yatı kuzeydeki Imperia limanında bulunuyordu. Başbakanlık, “Lady M” isimli bu yatın değerinin yaklaşık 65 milyon euro olduğunu duyurdu.

Gennady Nikolayeviç Timçenko’nun 50 milyon euro değer biçilen yatı “Lena” ise Sanremo limanında ele geçirildi. Mordaşov ve Timçenko, Rusya’nın en zengin isimleri arasında yer alıyor.

italya,-rus-.jpg2021’DE RUSYA’NIN EN ZENGİNİYDİ

Forbes dergisine göre 2021’de Mordaşov 29 milyar dolarlık servetiyle Rusya’nın en zengin ismiydi. Dergiye göre Timçenko’nun serveti de 22 milyar doları buluyor.

AB’nin yaptırım kararlarının ardından Mordaşov’un servetinin bir kısmını karısına transfer ettiği haberleri çıkmıştı.

BBC Türkçe’de yer alana habere göre, Fortune dergisi, Mordaşov’un Nordgold madencilik şirketindeki 1,1 milyar dolarlık hissesinin tamamını eşi Marina Mordaşova’ya devrettiğini yazdı.

FRANSA’DA DA BENZER ADIM ATILDI

Rus oligarklara yönelik İtalya’da atılan bu adımın bir benzeri de Fransa’da gerçekleşmişti. Fransa hükümeti geçen Perşembe günü, Rosneft enerji şirketinin başındaki Igor Seçin’in La Ciotat limanındaki yatına el koyulduğunu açıklamıştı.

Rusya lideri Vladimir Putin’e yakınlığıyla bilinen Seçin’in “Amore Vero” (Gerçek Aşk) isimli yatına 120 milyon dolar değer biçiliyor.

ALMANYA İDDİAYI YALANLAMIŞTI

Almanya’da da Alişer Usmanov’a ait 600 milyon dolarlık “Dilbar” isimli mega yata el koyulduğu haberleri çıkmış ancak daha sonra Alman makamları bu iddiayı yalanlamıştı.

İtalya’daki iki yata el konulduğu saatlerde Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio, Rus oligarklara ait toplam değeri 140 milyon euro olan mal varlığına el konulacağını açıkladı.

Di Maio, Putin’e yakın olan isimlerin hedef alınmasıyla Rusya liderini “düşünmeye ikna etmeyi” amaçladıklarını söyledi.

Bakan, “Savaş, savaşla karşılık vererek çözülemez. Putin’in saldırılarını durdurup onu masaya getirmeliyiz” dedi.

Bu haber toplam 818 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.