• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

İstanbul'un türbanlı tanıtımı

İstanbul'un türbanlı tanıtımı
AKP-MHP ittifakıyla gündeme getirilen türban tartışılırken İspanya Madrid'te başlayan FİTUR Fuarı'ndaki İstanbul standında uygulamaya kondu

MADRİD- AKP-MHP ittifakıyla yeniden gündeme getirilen türban konusu Türkiye'de tartışılırken İspanya Madrid'te başlayan FİTUR Fuarı'ndaki İstanbul standında uygulamaya kondu. FİTUR Fuarı'ndaki Türkiye bölümünde yer alan İstanbul standını ziyarete gelenler türbanlı bir kadın karşılayaraktanıtım yaptı. Türkiye'de üniversitede yasallaşması tartışılan türban, İspanya Fitur Turizm Fuarı'nda İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin  standında ortaya çıktı.

Bu yıl çeşitli ülkeler ile birlikte İspanya pazarından da önemli bekletisi olan İstanbul'un Madrid FİTUR Fuarı'ndaki standında türbanlı bir görevli bulundurması katılımcıları şaşırttı. Fuara gelen ziyaretçiler tarafından yadırgandığı gibi Türkiye standındaki firma yöneticilerinin de tepkisini çekti. 

İstanbul standındaki türbanlı kadın, gelen ziyaretçileri şaşırttı.Fuara Türkiye'den katılan firma temsilcilerinin tepkisi üzerinebir süre sonra türbanlı kadır ortadan kayboldu.

Öğleden sonraya kadar İstanbul standını ziyaret edenlere broşür dağıtan türbanlı kadın ile ilgili olarak orada bulunanlara bu kişinin hangi sıfatla bulunduğu sorulunca,  İstanbul Büyükşehir Belediyesi adına orada bulunan görevliler türbanlı kişinin görevli olmadığını, ziyaretçilerden birinin eşi olduğunu ve eşine yardım ettiğini söyledi. Türbanlı kadının aktif bir görevli gibi çalışmaya devam ettiğini gören Türkiye'den giden katılımcıların konuyla ilgili bilgi almak istemeleri üzerine türbanlı kadının ortadan kaybolduğu belirtildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 564 metrekarelik bir standla yer aldığı fuarda, İstanbul için 40 metrekarelik bir alan tahsis edildi.  Kültür ve Turizm Bakanlığı organizasyonuyla katılınan FİTUR fuarındaki İstanbul standını Büyükşehir Belediyesi düzenledi.  İstanbul Büyükşehir Belediyesinin FİTUR Fuarındaki İstanbul bölümünde gelenlere bilgi veren görevli kadının türbanlı olduğunu gören katılımcılar şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Fuarda İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni, Meclis 1'inci Başkan Vekili Ahmet Selamet Başkanlığında, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Hüseyin Öztürk, Başkan Danışmanı ve Turizm Atölyesi Başkanı Tülin Ersöz, Kültür A.Ş. Genel Müdürü Nevzat Bayhan ve Turizm Müdürlüğü Yardımcısı Nurgül Yavuz temsil ediyor.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.