• BIST 10643.58
  • Altın 2499.929
  • Dolar 32.215
  • Euro 34.8806
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 18 °C

İstanbul uçağı 27 şubatta uçuyor

İstanbul uçağı 27 şubatta uçuyor
SunExpress Havayolları’nın İstanbul’a 2010 Avrupa Kültür Başkenti hediyesi olarak 28 şubattan itibaren İstanbul Sabiha Gökçen’den uçuşlara başlıyor.

İSTANBUL- İstanbul uçağı, bu yıl 20. yılını kutlayan SunExpress Havayolları"nın İstanbul"a 2010 Avrupa Kültür Başkenti hediyesi olarak 27 şubattan itibaren İstanbul Sabiha Gökçen"den uçuşlara başlıyor. En az beş yıl süreyle iç ve dış hatlarda birçok şehre uçarken İstanbul"un tanıtımını yapacak.




SunExpress, “2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul”a çok özel bir armağan hazırladı. SunExpress"in, İstanbul"un tanıtımına katkıda bulunmak amacıyla Türk ve Alman sanatçıların özgün tasarımlarıyla boyanan Boeing 737-800 uçağı, 27 Şubat 2010 tarihinden itibaren 5 yıl süreyle, şirketin İstanbul Sabiha Gökçen merkezli uçuşlarında kullanılacak. Türkiye"de ilk olarak, turkuvaza boyalı gövdesi kırmızı İstanbul simgeleriyle süslenen uçak, Avrupa"daki birçok ülkeye uçarak gönüllü turizm elçiliği yapacak ve milyonlarca kişiye “İstanbul”u tanıtacak.




Projeyle ilgili bilgi veren SunExpress Genel Müdürü Paul Schwaiger, “İstanbul"un Avrupa Kültür Başkenti olduğu 2010"da, biz de sektördeki 20. yılımızı kutluyoruz. Bu güzel rastlantıdan hareketle, 2 yıldır uçuşları başarıyla sürdürdüğümüz İstanbul"a, kendimize özel bir yöntemle teşekkür etmek, şehrin tanıtımına katkıda bulunmak istedik. Şirketimizde olduğu gibi, bu projemizde de Türk-Alman ortaklığını gerçekleştirerek, İstanbullu ve Hamburglu sanatçıları buluşturup birlikte çalışmalarını sağladık. Proje bu yönüyle, Türk ve Alman ortaklığında kurulan SunExpress"in kurum kültüründen gelen "işbirliği, birlikte hareket etme ve takım çalışması" gibi değerleri bire bir yansıtıyor. Türk havacılık sektöründe bir ilk olan tematik uçağımızın, İstanbul"u, Avrupa"nın dört bir yanında yüzmilyonlarca kişiye başarıyla tanıtacağına inanıyoruz.” dedi.




Proje kapsamında, Türkiye"nin önde gelen çağdaş sanatçılarından, Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. İnci Eviner ile Almanya"nın başarılı reklam tasarımcılarından, Hamburg Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Wolfgang Schönholz liderliğinde, lisans ve yüksek lisans öğrencilerinden oluşan bir ekip kuruldu. Türkiye ve Almanya"da Kasım ayında yapılan atölye çalışmalarının sonunda, sanatçıların hazırladığı tasarımlar SunExpress"in üst yönetimine sunuldu. Değerlendirme sonucunda, Marcel-Felix Krüger liderliğinde tüm ekip tarafından ortaklaşa tasarlanan, turkuvaz zemin üzerinde İstanbul"u simgeleyen kırmızı siluetlerden oluşan “Boyama Kitabı” adlı çalışma seçildi. Tasarım, uçağın üzerine boyama alanında dünyanın en uzman şirketlerinden Lufthansa Technik tarafından Hamburg"da uygulandı.




Projede görev alanlar:

Prof. Wolfgang Schönholz - Hamburg Üniversitesi Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi

Doç. İnci Eviner - Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi

Marcel-Felix Krüger - Hamburg Üniversitesi

Louisa Jessen - Hamburg Üniversitesi

Sebastian Bulas - Hamburg Üniversitesi

Sibel Horada - Yıldız Teknik Üniversitesi

Ozan Özkuşaksız - Yıldız Teknik Üniversitesi

Seda Hepsev - Yıldız Teknik Üniversitesi

Dr. Matthias Panten - Lufthansa Teknik Uçak Boyama Birim Müdürü

Doç. Tevfik Göktepe - Göktepe Grafik Tasarım

Metin Çavuş - Yıldız Teknik Üniversitesi

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.