• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

İstanbul Kitap Fuarı başlıyor

İstanbul Kitap Fuarı başlıyor
Bu yıl 34’üncüsü düzenlenecek olan Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı 7 Kasım- 15 Kasım tarihleri arasında kitapseverlerle buluşuyor.

İSTANBUL- Bu yıl 34’üncüsü düzenlenecek olan Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı 7 Kasım- 15 Kasım tarihleri arasında kitapseverlerle buluşuyor. Teması “ Mizah: Hayata Gülümseyerek Bakmak” olan fuara 750 yayınevi katılacak. Fuar süresince paneller, söyleşiler, çocuk etkinlikleri gibi 300 kültür etkinliği düzenlenecek. Etkinlikler ve imza günlerinde yurt içinden ve yurt dışından yüzlerce yazar, okurlarıyla buluşacak.

İstanbul Kitap Fuarı’nın bu yıl Onur Konuğu Romanya olacak. Romanya, fuarda “We owe you some words / Size bazı sözcükler borçluyuz” sloganıyla yer alacak. Bu sloganın sebebi, Romen diline Türkçe’ den geçmiş pek çok sözcük bulunması ve iki dil arasındaki etkileşim. Romanya, hazırladığı etkinlik programıyla iki ülkenin dili, edebiyatı, kültürü, yazarları ve yayıncıları arasında köprü kuracak.
Fuarın ilk 4 günü (7-10 Kasım) açık olacak Uluslararası Salon kapsamında Romanya ülke standında Romanya edebiyatı ve kültürü tüm renkleriyle yer bulacak. Fuarda, Onur Konuğu etkinlikleri kapsamında söyleşi, panel, şiir dinletileri, müzik dinletisi, yayıncılarla profesyonel buluşmalar ve çocuk etkinlikleri düzenlenecek.


Sarah Jio İstanbul Kitap Fuarı’nda

Birçok eseri New York Times çok satanlar listesinde yer alan Sarah Jio, özellikle aşk romanları ile tanınmaktadır. Son kitabı” Agapi Ölümsüz Aşk” ile çok ses getiren yazarın eserleri, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu toplam 27 ülkede yayınlanmaktadır. Türkiye’de de geniş bir okuyucu kitlesine sahip olan Sarah Jio, İstanbul Kitap Fuarı’nda Pena Yayınları’nın konuğu olarak okurlarıyla buluşacak.


Aziz Nesin 100 Yaşında

İstanbul Kitap Fuarı, 100. yaşını kutladığımız Aziz Nesin’i anmak üzere Nesin Vakfı ve Nesin Yayınları işbirliği ile bir program hazırlıyor. Program kapsamında Aziz Nesin’in edebi kişiliği, yaşamı ve eserleri üzerine söyleşiler, paneller gerçekleştirilecek. Aynı zamanda Aziz Nesin'i edebiyatı, mizahı, hayat görüşü, politik duruşu ve geleceğe bıraktıklarıyla daha yakından tanıtmak amacıyla, Nesin Vakfı tarafından Işın Önol küratörlüğünde hazırlanan “Ömrüne Sığmayan Adam: Aziz Nesin 1915-2015” sergisi de fuar boyunca ziyaretçileri ağırlayacak.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.