BUENOS AIRES- 2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'nı Tokyo düzenleyecek. Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te 2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'nı düzenleyecek kent açıklandı. 2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'nı Tokyo düzenleyecek. İstanbul finalde Tokyo'ya kaybetti
Buenos Aires'teki Hilton Otel'de gerçekleşen 125. IOC Toplantısı'nda ilk tur oylamasında Tokyo direkt finale kalırken, İstanbul ve Madrid eşit sayıda oy aldı. İstanbul ve Madrid için yeniden oylama yapıldı. Bu oylamada, Madrid'i geçen İstanbul, finalde Tokyo'nun rakibi oldu.
Büyük bir heyecanın yaşandığı finalde, kazanan şehri IOC Başkanı Jacques Rogge açıkladı. Olimpik hareket için harcanan çaba üst seviyede olduğunu kaydeden Rogge, "Fakat, her yarışmanın sadece bir kazananı vardır" diyerek 2020 Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapacak şehrin Tokyo olduğunu açıkladı.
BAŞBAKAN:NASİP DEĞİLMİŞ, FİNALE KALMAK BİLE BAŞARIYDI
Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te yapılan oylamada 2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'na evsahipliği yapacak Tokyo finalde 60, İstanbul ise 36 oy aldı
Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin (IOC) verdiği bilgiye göre, finalde Tokyo 96 oyun 60'ını alarak 2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'na evsahipliği yapma hakkı kazandı. İstanbul ise 36 oyda kaldı.
İlk tur oylamasında ise Tokyo'nun, 94 oyun 42'sini alarak finale kaldığı bildirildi. İlk tur oylamasında Madrid ile İstanbul 26'şar oy almış ve bu iki şehir arasında yeni bir oylama daha yapılmıştı. Finale kalacak son aday şehrin belirleneceği iki aday arasındaki oylamada ise İstanbul'un 49, Madrid'in ise 45 oy aldığı kaydedildi.
.
OYLAR.
1. TUR
TOKYO: 42
İSTANBUL: 26
MADRID: 26
TİE-BREAK
İSTANBUL: 49
MADRID: 45
FİNAL
TOKYO: 60
İSTANBUL: 36



































Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.