• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 18 °C

İsmil Termal Otel için kazananlar ödüllerini aldı

İsmil Termal Otel için kazananlar ödüllerini aldı
İsmil Termal Otel için KTO Karatay Üniversitesi ve Karatay Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirilen proje yarışmasının kazananları ödüllerini aldı.

KONYA-Karatay Belediyesi tarafından yapımı hızla devam eden İsmil Termal Tesislerinde yer alması planlanan İsmil Termal Otel için KTO Karatay Üniversitesi ve Karatay Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirilen proje yarışmasının kazananları ödüllerini aldı.
KTO Karatay Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü 3. sınıf öğrencilerinin toplam 40 proje ile katıldığı yarışmanın Karatay Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleşen ödül töreninde; Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, KTO Karatay Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çağatay Ünüsan, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Kerim Çınar,  Karatay Belediyesi Meclis Üyeleri, Öğretim Görevlileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

ismil-termal-otel.pngGüzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Kerim Çınar, İsmil Termal Tesislerini incelediklerini ve 2017-2018 bahar yarıyılında mimari proje olarak İsmil Termal Oteli çalıştıklarını söyledi.  Prof.Dr. Kerim Çınar, İsmil Termal Otelinin yaklaşık 60 Bin m²’lik alanda 60-70 yatak kapasiteli, bay-bayan yüzme havuzu, spa merkezi,açık spor alanlarından oluşacak şekilde projelendirildiğini belirtti. Öğrencilerin projelerinin tek tek incelendiğini dile getiren Prof.Dr. Kerim Çınar, katkı sağlayan tüm öğretim üyelerine teşekkür etti.

KTO Karatay Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çağatay Ünüsan, İsmil Termal Tesislerinin Konya turizminde yerinin çok önemli olacağına dikkat çekti. Prof. Dr. Çağatay Ünüsan, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli’ye verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, KTO Karatay Üniversitesi’nin kuruluşundan bu yana büyük birliktelik içerisinde olduklarını dile getirerek; Karatay’da bir üniversite olmasının önemine değindi.

Başkan Hançerli, İsmil Termal Tesisleri’nde 44-45 derecede çok ideal sıcaklıkta ve mineral olarak çok zengin bir su kaynağı  olduğunu dile getirerek; termal sularla ilgili yaptırılan tahlillerde su kalitesinin çok yüksek olduğunu söyledi. İsmil Termal Tesisleri için Karatay Belediyesi tarafından 60 Milyon TL’lik bir kaynak ayrıldığını belirtti.

KTO Karatay Üniversitesi’nin her zaman yanında olduklarını belirten Başkan Hançerli, proje yarışmasında dereceye girmekten ziyade katkı sağlamış olmanın önemli olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere protokol tarafından çeşitli ödüller takdim edildi.

Karatay Belediyesi hizmet binası girişinde sergilenen projeler büyük beğeni topladı.

Bu haber toplam 5374 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.