• BIST 9693.46
  • Altın 2509.823
  • Dolar 32.5759
  • Euro 34.7692
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • Antalya 18 °C

İskoç uzmanlar: Güneşlenmek corona virüsüne karşı etkili

İskoç uzmanlar: Güneşlenmek corona virüsüne karşı etkili
İskoçya’nın Edinburgh Üniversitesi’nde yürütüldü. Çalışmaya göre güneşlenmenin corona virüsüne karşı koruyucu etkisi olduğu öne sürüldü.

EDİNBURG, İskoçya'da yapılan bir araştırma, güneşlenmenin corona virüsüne karşı korunmada bir etken olabileceğini öne sürdü. Güneşten gelen UV ışınlarının deride nitrik oksit salınımı sağladığı, bunun da virüsün yayılmasını engellediği iddia edildi.

Aralık 2019’da Çin’de ortaya çıkan corona virüsü dünya genelinde can almaya devam ediyor. Reuters’ın verilerine göre 3 milyonu aşkın insanın ölümüne yol açan virüse karşı aşılama kampanyaları tüm hızıyla sürüyor.

Aşıların yanı sıra virüse karşı korunma yöntemlerine yönelik araştırmalar da yürütülüyor. Söz konusu alandaki son araştırmalardan biri İskoçya’nın Edinburgh Üniversitesi’nde yürütüldü. Çalışmaya göre güneşlenmenin corona virüsüne karşı koruyucu etkisi olduğu öne sürüldü.

gunesylenmek.jpegMEVSİMLERLE İLİŞKİSİ ÇARPICI

Güneşten gelen ultraviyole (UV) ışınların, corona virüsünün yayılmasını önleyen kimyasalların salgılanmasını sağladığı belirtildi. Araştırmada yer alan ekipten Dr. Richard Weller, “Covid-19’la ilgili halen bilmediğimiz çok fazla şey var. Bu çalışmada elde ettiğimiz ön sonuçlar, güneş ışığının ortaya çıkardığı kimyasalların ölüm riskini azalttığını gösteriyor” dedi.

Araştırmada yer alan Prof. Dr. Chris Dibben ise güneşli bölgelerdeki ölüm oranlarının diğer yerlere kıyasla daha düşük olduğunu savundu. Dibben, “Mevsimler ve Covid-19’dan ölüm oranları arasındaki ilişki oldukça çarpıcı” ifadelerini kullandı.

gunesylenmek-001.jpegÜST SINIRI OLMALI

Uzmanlar, güneşlenme sırasında UV ışınlarının deri üzerinde nitrik oksit salınımı ortaya çıkardığını, bunun da virüsün yayılmasının önüne geçtiğini aktardı. Çalışmayı gerçekleştiren uzmanlar, araştırmaların geliştirilmesi sonrası virüse karşı ışık tedavilerinin önem kazanabileceğini söyledi.

Dr. Weller, UV ışınlarına fazla maruz kalmanın zararlı olduğunu ve virüse karşı korunma düşünüldüğünde bu durumun bir üst sınırı olması gerektiğini vurguladı

Bu haber toplam 2226 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.