• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • Antalya 19 °C

İşitme engellileri turizme kazandırmak için Mesleki İşaret Dili Projesi

İşitme engellileri turizme kazandırmak için Mesleki İşaret Dili Projesi
İşitme engellileri turizme kazandırmak amacıyla Avrupa Birliği tarafından desteklenen Turizmde Mesleki İşaret Dili adlı projenin tanıtımı gerçekleştirildi.

IZMIR- İşitme engellilerin sosyal ve kültürel yaşama katılımını sağlamak amacıyla Avrupa Birliği tarafından desteklenen Turizmde Mesleki İşaret Dili adlı projenin tanıtımı gerçekleştirildi. Bu kez amaç engelli bireyleri turizme kazandırmak olarak açıklandı. Daha önce İzmir Rehber dası, İZRO’nun hayata geçirdiği Vocational Sign Language on Tourism projesi ile sağır ve dilsiz turistler artık özgürce seyahat edebilmeleri hedeflenmişti.


İZRO TURİSTLERE YÖNELİK EĞİTİM VERMİŞTİ
Türkiye’ye gelen sağır ve dilsiz kişiler ile rehberler iletişim kurmakta zorlanıyordu. Bu konuda eğitim alan rehber olmadığı için sağır ve dilsiz turistler seyahat etmekte ve tur satın almakta sıkıntı yaşıyordu. Bu sıkıntıların yaşanmaması adına İzmir Turist Rehberleri Odası (İZRO) “Vocational Sign Language on Tourism” (Turizmde Mesleki İşaret Dili) isimli bir projeyi hayata geçirmişti.

mesleki-isaret-dili-projesi.jpgTURIZMDE MESLEKI İŞARET DILI PROJESI
Mavi Pencere Özel Eğitim Derneği tarafından düzenlenen toplantıya turizm sektörü temsilcileri, akademisyenler ile işitme engelli bireyler katıldı.

Mavi Pencere Özel Eğitim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Kaya, işitme engellilerin turizmde istihdamı ve sosyal yaşama katılabilmeleri için projeler yürüttüklerini söyledi.


TURİZM PROESYONELLERİ EĞİTİLECEK
Kaya, Türkiye, İngiltere, Almanya ve Portekiz ortaklığında yürütülen Turizmde Mesleki İşaret Dili projesi kapsamında tur rehberleri başta olmak üzere turizm sektöründeki profesyonellerin dil gelişimini destekleyecek çevrim içi bir öğretim programı hayata geçirdiklerini ifade etti.

 

AVRUPA BIRLIĞI DESTEKLIYOR
Projenin, Avrupa Birliği tarafından desteklendiğini ve Erasmus+ kapsamında hibe desteği aldığını aktaran Kaya, "Turizm sektörü çalışanlarına Türk, İngiliz, Alman ve Portekiz işaret dillerini öğrenebilecekleri bir eğitim yönetim sistemi dahilinde turizm odaklı işaret dili öğretim müfredatı hazırlandı." dedi.

Gökhan Kaya, projenin 24 ay süreceğini, 4 ülkeden 6 kurumun tecrübelerini bir araya getireceğini söyledi.

 

Bu haber toplam 1436 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.