• BIST 9476.65
  • Altın 2505.594
  • Dolar 32.5977
  • Euro 34.7878
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • Antalya 20 °C

İran, koronavirusten 27. Moskova MITT katılımını iptal etti

İran, koronavirusten 27. Moskova MITT katılımını iptal etti
Koronavirüs salgını endişesiyle milyarlarca dolarlık anlaşmaların aksadı. Dünya çapında düzinelerce seyahat fuarı ve konferans ertelendi.

TAHRAN - Koronavirüs salgınıyla ilgili endişeler nedeniyle milyarlarca dolarlık anlaşmaların aksadı. Dünya çapında düzinelerce seyahat fuarı ve konferans ertelendi. İran, koronavirüsle ilgili endişeler nedeniyle 17-19 Mart tarihleri ​​arasında yapılması planlanan 27. Moskova Uluslararası Seyahat ve Turizm Fuarı'na (MITT) katılımını iptal etti.

İran seyahat acenteleri ile MITT'in aralarında gerçekleşmesi beklenen Rus meslektaşları arasındaki B2B toplantısı Mayıs ayına kadar yeniden planlandı. En önemlisi, İslam Cumhuriyeti iki komşu arasındaki vizesiz seyahatleri planlıyordu.

iran,-mitt.jpgİran turizm bakanı Ali-Asghar Mounesan bu ayın başlarında ülkenin Rusya ile karşılıklı turist grupları için vizesiz seyahat konusunu takip edeceğini duyurdu.

Tahran, Rus turistlerin, Çinli ve Umman pasaportu sahipleri de dahil olmak üzere diğer bazı vatandaşlara aynı ayrıcalığı verdikten sonra turizmi artırmak için ülkeye vizesiz giriş yapmasına izin vermeyi düşünüyordu.

DÜNYADA İPTAL EDİLEN FUARLAR, KONGRELER

İptal edilen veya yeniden planlanan turizme ilişkin diğer etkinlikler arasında şunlar bulunuyor:

- Singapore Airshow, 11-16 Şubat: Etkinliğin arifesinde yapılması planlanan havacılık liderliği zirvesi iptal edildi. Şovun kendisi planlandığı gibi ancak daha küçük ölçekte devam edecek.

-Uluslararası Seyahat Acentaları Birliği Singapur (NATAS) seyahat fuarı 2020, 21-23 Şubat: Katılımcılar fuardaki katılımdan endişe duyduklarından Mayıs ayına taşındı.

-Gıda ve Otel Asya, 3-6 Mart: Bienal fuarının organizatörleri ilk ayağını Temmuz ayına ertelediler. Etkinlik, 2018'de son düzenlendiğinde 80.000'den fazla katılımcının ilgisini çekti.

Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi (WTTC) Perşembe günü yaptığı açıklamada, koronavirüs salgınının dünya turizmine en az 22 milyar dolara mal olacağını tahmin etti.

Bu haber toplam 3014 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.