• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • Antalya 18 °C

Irak Havayolları filoya 30 yeni uçak ekliyor

Irak Havayolları filoya 30 yeni uçak ekliyor
Irak Havayolları, güvenlik endişeleri nedeniyle Haziran 2020'de girdiği AB uçuş yasağı listesinden çıkmak için de çok çalışıyor.

BAĞDAT - Irak Havayolları'nın sipariş verdiği yaklaşık 30 uçak var. Taşıyıcı, yalnızca dini trafikte değil, aynı zamanda yurtdışında yaşayan çok sayıda Iraklıda da büyük bir potansiyel görüyor. Irak Havayolları, güvenlik endişeleri nedeniyle Haziran 2020'de girdiği AB uçuş yasağı listesinden çıkmak için de çok çalışıyor.

“Siparişimize gelince, on tanesi Boeing 787-8. Ama aynı zamanda birkaç tanesini daha büyük 787-9'a dönüştürmeye çalışıyoruz. Ayrıca 16 737 MAX 8 de sipariş üzerine. Hepsini beş yıl önce sipariş ettik.”

Irak Havayolları CEO Danışmanı Shabbir Ali Dharsi "Ayrıca sipariş ettiğimiz beş adet Airbus A220-300 var, biri bu ay teslim edildi ve ikincisi Kasım ayında da teslim edildi." Dharsi, ilk 787'nin Şubat veya Mart 2022'de filoya katılmasını bekliyor.

irak-havayollari-002.jpgYeni uçakların çoğu büyüme amaçlı. Bir olasılık, Bombardier CRJ filosunun kullanımdan kaldırılması olabilir. Filomuz iki katına çıkacak ve orta ölçekli bir havayolu olacağız” dedi.

Irak Havayolları şu anda Bombardier CRJ 900'ler, Airbus A320/A321/A330, Boeing 737-800, B777 ve iki B747-400'ün bir karışımı olan 29 uçak işletiyor. İki B767 aşamalı olarak kaldırıldı. Pandemi sırasında 24 uçak operasyonda kaldı.

Başkent Bağdat'ta güvenlik arttığından ve insanlar yeniden seyahat etmeye başladığından, ülkede havacılık deneyimine sahip çalışanlara sahip olmak büyük bir zorluktur. Irak Havayolları'nda çalışan gurbetçi yok. "Uçağımızın C-kontrolleri Bağdat'taki tesislerimizde yapılıyor" dedi.

“Iraqi Airways bu yıl iki milyona yakın yolcu taşıyacak. Bunların yaklaşık %40'ı iç hatlarda. Ancak Irak'ta çok fazla potansiyelimiz var" dedi.

irak-havayollari-003.jpgDharsi, ağ olarak muazzam bir dini trafik potansiyeli bekliyor. artırılmalıdır. “İşimizin yüzde 70'i dini trafik. Yolcularımızın birçoğu Irak'ın kutsal şehri Necef'i ziyaret ediyor” dedi.

Ağ açısından, Irak Havayolları Hindistan, Çin ve Körfez Bölgesi'nde de faaliyet göstermektedir. “Türkiye'de altı noktaya uçuyoruz. Irak Havayolları, önümüzdeki kış tarifesi için kullanımı %40 oranında artırmayı planlıyor, Pakistan'daki gibi yedi ila sekiz varış noktası eklenmeli," dedi. "Örneğin, Afrika'ya hiç uçmuyoruz, ancak Afrika'ya ve Afrika'dan çok fazla dini trafik hareketimiz olurdu.“

Irak'tan Avrupa veya Amerika'ya yerleşen 10 ila 15 milyon mülteci büyük bir potansiyeldir. “Bunlar bizim potansiyel müşterimiz. Dünyanın her yerinde ikinci nesil Iraklılar var. 60.000 ila 70.000 Kanada'da, 100.000'den fazla ABD'de dağılmış durumda.“

irak-havayollari-.jpgHavayolu rekabeti, Emirates, Qatar Airways veya FlyDubai'den olduğu gibi, Bağdat'ta zaten. Bir de yerel rekabet var. Irak'ta faaliyet gösteren iki özel LCC, Fly Bagdad ve Ur Airlines. “Ur Havayolları iç pazarda oldukça fazla yer alıyor” dedi.

AB Kara Listesinden Çıkmak

AB kara listesiyle ilgili olarak Dharsi, havayolunun AB'nin Irak Havayolları'na denetimi temizlemek için verdiği tüm çalışmaları yaptığını söyledi. "Şu anda kıyaslamanın yaklaşık %80'ini tamamladık ve %90'dan fazlasına ulaşmak istiyoruz. Tamamlamak için %95'e ihtiyacımız var. Gerekli olan her şeyi yapıyoruz ve artık hazırız.”

Irak Havayolları, Avrupa'da beş noktaya uçuş gerçekleştiriyor, yasak kaldırıldığında sayı ikiye katlanarak 10'a ulaşacak.

“Gemideki hizmetimizi adil, çok mükemmel değil olarak tanımlayabilirim. Ama biz o segmenti geliştirmeye çalışıyoruz ve üzerinde çok çalışıyoruz” dedi.

irak-havayollari--001.jpgIrak Havayolları'nda Kahvaltı

Irak Havayolları, biletlerin %80 ila %90'ını GSA (Genel Satış Acenteleri) veya Seyahat Acenteleri gibi klasik GDS akışları aracılığıyla satmaktadır. Yalnızca yüzde beş ila yedi çevrimiçi olarak rezerve edilecektir. Amadeus ile yeni bir anlaşma, online rezervasyonların payını artırmalı.

Bu haber toplam 1237 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.