• BIST 8977
  • Altın 2299.033
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0707
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 19 °C

İngiltere'nin karantina listesine yedi Yunan adası eklendi

İngiltere'nin karantina listesine yedi Yunan adası eklendi
Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, İngiltere'ye yedi Yunan adasından gelen yolcuların Çarşamba günü saat 04: 00'dan itibaren 14 gün boyunca kendilerini izole etmek zorunda kalacaklarını söyledi.

LONDRA- Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, İngiltere'ye yedi Yunan adasından gelen yolcuların Çarşamba günü saat 04: 00'dan itibaren 14 gün boyunca kendilerini izole etmek zorunda kalacaklarını söyledi.Etkilenen adalar Girit, Midilli, Mikonos, Santorini, Serifos, Tinos ve Zakynthos'tur (Zante olarak da bilinir).
Hükümet, enfeksiyon oranları farklıysa adalara anakara ülkelerinden farklı muamele edilebileceğini söylüyor. Ancak havayolları geçen zamanı eleştirdi - Easyjet'in patronu değişikliğin "çok az, çok geç" olduğunu söyledi.
Commons'taki milletvekillerine konuşan Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, hükümetin popüler adalardaki riskleri belirlemek için daha iyi verileri kullanacağını söyledi.

Virüs bulaşma oranları değiştikçe, bunların İngiltere için karantina listesine eklenmesi veya çıkarılması için - anakaradaki varış noktalarından farklı olarak - "artırılmış esneklik" sağlayacağını söyledi.

Bunun, seyahat eden halkı güvende tutmaya devam ederken Birleşik Krallık'ın seyahat endüstrisini "güçlendirmeye" yardımcı olacağını söyledi.

p-yedi-yunan-adasi.jpegBay Shapps, İspanya'nın Balear ve Kanarya Adaları'nda koronavirüs enfeksiyon oranının hala çok yüksek olduğunu, onları İngiltere'ye dönen yolcuların karantinaya alması gereken destinasyon listesinden çıkarmak için hala çok yüksek olduğunu söyledi.

Hükümetin, İngiltere'ye yüksek riskli ülkelerden gelen insanlar için 14 günlük karantina süresini kısaltmak için koronavirüs testi kullanmanın "pratikliği üzerinde aktif olarak çalıştığını" söyledi.

Bay Shapps, insanları varışta saf bir şekilde test etmek "işe yaramaz", ancak testle birlikte karantinanın "daha umut verici" olduğunu söyledi.

"Yetkililerim artık enfeksiyon riskini artırmadan veya genel NHS test kapasitemizi ihlal etmeden karantina dönemini kısaltmak amacıyla sağlık uzmanlarıyla çalışıyorlar" dedi.

Birisi İngiltere'ye döndükten sonra 14 gün karantina alamazsa, "seyahat etmemek en iyisi" olabilir.

Girit'te tatilde olan Beth Maybury, orada "daha az kalabalık" olduğu için Birleşik Krallık'dakinden daha rahat hissettiğini söylüyor.

Karantina süresinin bitiminden önce İngiltere'ye dönecek olan Leeds'li 24 yaşındaki Leeds, "Barlar vb. Çok daha sessiz görünüyor, otel yarı kapasitede bile görünmüyor, bu yüzden havuzun veya kumsalın etrafında bolca yer var. sadece maskeler açısından da çok daha fazla farkındalık gibi görünüyor. "

Ortağı Lauren ile Santorini'de tatilde olan Karl Brown, adanın "sessiz" olması ve sosyal mesafenin yerinde olması nedeniyle karantina listesinde olduğuna "inanamadığını" söylüyor.

Çift, Çarşamba günü geri dönecek ve işe dönmeleri nedeniyle uçuşlarını değiştirmeye çalışacaklarını söylüyor.

Devredilen hükümetler kendi seyahat kurallarını belirler ve Yunanistan da dahil olmak üzere bazı ülkelerde Birleşik Krallık ülkeleri arasında farklılıklar vardır.

Galler'e altı Yunan adasından gelen yolcuların şimdiden karantina altına alınması gerekiyor - bu adalar Girit, Midilli, Mikonos, Paros ve Antiparos ve Zakynthos'tur.

İskoç hükümeti, Yunanistan'ın tamamına karantina kısıtlamaları getirdi . Kuzey İrlanda'nın şu anda karantinadan muaf ülkeler listesinde Yunanistan var .
p-yedi-yunan-adasi.png

Bu haber toplam 3993 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.