• BIST 9008.98
  • Altın 2281.851
  • Dolar 32.3198
  • Euro 35.0518
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 19 °C

İngiltere'de yaşayan Hintlilerin 2020 tatil rotası Antalya oluyor

İngiltere'de yaşayan Hintlilerin 2020 tatil rotası Antalya oluyor
Le Passage to İndia Turizm Seyahat Acentesi Genel Müdürü Deepak Bhatnagar, geçen yıl Türkiye'ye 25 bin Hintli turist getirdiklerini, bu sene yüzde 100'lük artışla 50 bine çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
MANAVGAT/ANTALYA - Hintli turistler Türkiye'de birinci sırada İstanbul, ikinci sırada İzmir, üçüncü sırada Aydın ve dördüncü Antalya'ya tatile geliyor. İngiltere'de yaşayan Hintlilerin 2020 tatil rotası Antalya olmaya başladı.
Le Passage to İndia Turizm Seyahat Acentesi Genel Müdürü Deepak Bhatnagar, geçen yıl Türkiye'ye 25 bin Hintli turist getirdiklerini, bu sene yüzde 100'lük artışla 50 bine çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre Antalya'ya 2018 yılında 89 bin Hintli turist geldiği belirtildi.

hinti-turist.jpg
hinti-turist-001.jpg
hinti-turist-002.jpgHİNTLİ TURİST İYİ HARCAMA YAPIYOR

Hintlilerin Türkiye'de ortalama tatil süreleri 7 gün oluyor. Tatil yaptıkları sürede ortalama harcamaları ise 890 doları buluyor. Zengin Hintli turistler beş yıldızlı otellerde tatil yaparken orta gelir grupları apart (müstakil) otelleri tercih ediyor. Hintliler, tatil yapmada İskandinav ülke turistleri gibi ailece tatil yapmayı seviyor.

hinti-turist-003.jpg
hinti-turist-004.jpg
hinti-turist-005.jpg
hinti-turist-006.jpgHINTLILERIN TATIL DESTİNASYONLARı

Hintli turistler dünyada en fazla tatil yaptıkları ülkeler olarak İngiltere, ABD, Çin, Taylan, Nepal, Singapur, Japonya, Kanada, Almanya, Fransa, Avustralya, İsviçre ve Türkiye'yi tercih ediyor.

hinti-turist-010.jpgKÜLTÜR TURİZMİ ÇEKİYOR
Araştırmaya göre 2018 yılında bir milyon 200 bin Hintli turistin İngiltere'ye tatile gittiği belirtildi. Hindistan'dan Türkiye’ye Hintli turistlerin kültür turizmini tercih ettikleri ve 25 adet UNESCO Tescilli Dünya Kültür Mirası eseri bulunduğu için Türkiye'yi tercih ediyorlar. Türkiye’ye gelen Hintli turistlerin 35 bin 800'ü kültür, tarih ve arkeoloji turizmini tercih ediyor.
Hindistan'da İngiliz kültürünün etkisi yüksek olduğundan İngiltere başta olmak üzere Avrupa ülkelerinde yaşayan Hintlilerin tatil anlayışları farklı oluyor. Avrupalı yaşamı etkisinde olan Hintliler tatillerinde Avrupalı turistler gibi deniz, kum ve güneş turizmini tercih ediyor.

hinti-turist-007.jpg
hinti-turist-008.jpg
hinti-turist-009.jpg
MÜSLÜMAN HINTLİ TURİSTTE YÜZDE 10'LUK ARTıŞ

İngiltere'de öğrenim gören ve akademik kariyer yapan Hintlilerde İstanbul, İzmir, Isparta Yalvaç ve Antalya'da kültür turuna çıkıyor. Hintli turizm uzmanı Ramazan Tecer, ''Maddi durumu iyi olan Hintli turistler şatafatlı düğün ile lüks alışveriş merkezlerinde alışveriş yapmaya geliyor. Orta sınıf Hintliler ise tatil yapmada apart otelleri tercih ediyor. Hintli Müslümanlar ise pansiyon ya da tesettür otelleri tercih ediyor. Son yıllarda Hindistan'da yaşayan ve İngiltere'de yaşayan Müslüman Hintlilerde yüzde 10'luk bir artış var.'' dedi.

hinti-turist-014.jpg
hinti-turist-015.jpgMODERN İSLAMİYET YAŞAMI ÇEKİM GÜCÜ OLUYOR

Hintli müslüman turistlerin tercihinde TürkiyE halkının islamiyeti modern anlayışla, baskı olmadan yaşamasının etkisi olduğunu belirten turizmciler “Dünyanın bir çok ülkesindeki müslüman turistler bağnaz ve baskıcı din anlayışı yerine, vecibelerini islamiyetin kurallarına uygun, rahatça yerine getirebildikleri özgür olabilecekleri ortamı tercih ediyorlar. Bu nedenle dünyanın bir çok ülkesinde müslüman turistler tatil için Türkiye’yi tercih ediyorlar. Son dönemde Arapça konuşan ülkelerden Türkiye’ye akının sebebi müslüman Türkiye’deki yaşam rahatlığıdır. Aynı şekilde Hintli turistlerde Türkiye’yi tercih etmeye başladılar” diyorar.

hinti-turist-011.jpg
hinti-turist-012.jpg
hinti-turist-013.jpg“İYİ Kİ GELDİK” DEDİLER

Türkiye’ tatil yapmaktan mutlu olduklarını belirten müslüman Hintli turistler “İyi ki geldik” diyen Hintli bilgisayar mühendisi müslüman Muhammed Sammar, Bulgar asıllı arkadaşı Sofianna ile İngiltere'den 10 günlüğüne Antalya'ya tatile geldiler. Hintli Müslüman İrfan Ahmet, Manavgat'ta yaşayan Türk arkadaşını Abdullah'ı ziyaret etmek için eşi Rahime ile birlikte Side'ye 8 günlüğüne tatile geldiler.

Bu haber toplam 3126 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.