• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 23 °C

İngiltere'de turistlere uygulanan yüksek vergi oranı dikkat çekiyor

İngiltere'de turistlere uygulanan yüksek vergi oranı dikkat çekiyor
Turizm İttifakı raporu, İngiltere'deki turistlere uygulanan yüksek vergi oranına dikkat çekiyor

LONDRA- İngiltere’de Turizm İttifakı yeni bir raporunda turistlere uygulanan yüksek vergi oranına dikkat çekiyor. Raporda “Turistleri Vergilendirmek: Birleşik Krallık ve Rakip Destinasyonlar”, “Turistlerin Vergilendirilmesi” başlıkları yer alıyor. Birleşik Krallık ile 12 denizaşırı destinasyon karşılaştırıldığında satış vergisi ve 'turizm vergileri' de dahil olmak üzere turistik konaklamalara ne düzeyde vergi uygulandığı görülüyor.

turizm-ittifaki-raporu.png

RAPORDA YER ALAN ÖNEMLI BULGULAR

· Birleşik Krallık'ta konaklama üzerindeki yüksek KDV oranı nedeniyle (%20) buradaki turistik konaklama, incelediğimiz hemen hemen tüm diğer destinasyonlardan, hatta özel turizm vergisine sahip olanlardan bile daha yüksek vergilendiriliyor.

· Birleşik Krallık'ta üç yıldızlı bir otelde konaklayan ortalama bir çift, vergi olarak gecelik 25,33 £ ödeyecektir. Berlin'de 15,20 £ ve New York'ta 21,36 £ ödeyeceklerdi.

· Daha yüksek orana sahip tek destinasyon olan Amsterdam'da ödenen ortalama ücret, turist sayısını azaltma politikasını desteklemek amacıyla şu anda Birleşik Krallık'tan sadece 7 peni öndedir.

Turistlerin (hem yerli hem de yabancı) ödediği vergilerin düzeyi hakkında, turistlerin 'yollarını ödemedikleri' şeklindeki düzenli iddiayla ilgili sıklıkla tartışma ve tartışma vardır. Bu araştırma bunun tersinin doğru olduğunu gösteriyor. Özel bir turizm vergisi olmasa bile, Birleşik Krallık'taki turistler diğer birçok rakip destinasyondan daha fazla vergi ödüyor ve bu da Dünya Ekonomik Forumu'na göre Birleşik Krallık'ın fiyat rekabeti açısından ülkeler arasında son sırada yer almasına katkıda bulunuyor.

Tourism Alliance İcra Direktörü Richard Toomer şunları söyledi: “Dünya Turizm Günü, turizmin küresel ve rekabetçi bir pazar olduğunu hatırlamak için iyi bir zamandır. İnsanların Birleşik Krallık'ta tatil yapmak istemelerinin pek çok harika nedeni vardır: canlı şehirlerimiz, muhteşem kültürel ve kültürel miras mekanlarımız, güzel kırsalımız ve harika sahillerimiz. Turizm işletmelerimiz aynı zamanda birinci sınıf ürünler ve müşteri hizmetleri sunmaktadır.

“Yine de, geceleyen turistlerden aldığımız vergiler de dahil olmak üzere çeşitli nedenlerden dolayı diğer birçok destinasyona karşı rekabet edemiyoruz. “Kamu maliyesi, özellikle de yerel düzeyde, büyük bir baskı altında ve bu açığı kapatmak için dikkatler sıklıkla turistlere düşüyor. Bazıları, Galler ve İskoçya'daki hükümetlerin uygulamaya koyduğu turizm vergisinin İngiltere'de de uygulanması yönünde çağrılarda bulundu.

“Ancak bu tartışmanın doğru bağlamda yapılması hayati önem taşıyor. Birleşik Krallık'ta gecelik turistlere halihazırda Berlin, Barselona, ​​​​Dubai, Yunanistan, Las Vegas, New York, Paris, Roma, Türkiye ve Balear Adaları'ndan daha fazla vergi uygulanıyor. Turizm politikası aslında turistleri ziyaret etmekten caydırmak olan Amsterdam'ın sadece birkaç kuruş gerisindeyiz.

"Birleşik Krallık'ta turistler tarafından ödenen vergilerin ziyaretçi ekonomisini desteklemek ve yerel yönetimlerin turistlerin destinasyonlarda ihtiyaç duyduğu hizmet ve varlıkları sağlamasına yardımcı olmak için nasıl daha iyi harcanabileceği konusunda bir tartışma olduğunu düşünsek de, bu söylenemez. daha yüksek vergi oranlarının haklı olduğu. Turizm fiyat rekabeti açısından zaten 140 ülke arasında 140. sıradayız. Eğer ziyaretçi ekonomimizi büyütmeye devam etmek istiyorsak, durumu daha da kötüleştirmek yerine bunu iyileştirmeliyiz.”

Bu haber toplam 729 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.