• BIST 9530.47
  • Altın 2477.626
  • Dolar 32.4651
  • Euro 34.7882
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • Antalya 16 °C

İngiltere'de havayolu şirketlerinin hükümetten mali destek talebi

İngiltere'de havayolu şirketlerinin hükümetten mali destek talebi
Covid-19 Omicron varyantı vakalarının hızla artması ve alarm seviyesinin 3'ten 4'e yükseltilmesi nedeniyle havayolları İngiliz hükümetinden mali destek talebinde bulundu.

LONDRA- İngiltere'nin havayolu şirketleri, ülkede yeni tip corona virüsün (Covid-19) Omicron varyantı vakalarının hızla artması ve alarm seviyesinin 3'ten 4'e yükseltilmesi nedeniyle İngiliz hükümetinden mali destek talebinde bulundu. Havayollarının üst düzey yöneticileri bir araya gelerek, başbakana yoğun Noel sezonu öncesinde son seyahat kısıtlamalarını kaldırması çağrısında bulunan mektup gönderdi.
Havayolu yöneticileri, hükümetin önlemlerinin havacılık endüstrisini derinden etkileyeceği endişesiyle acil olarak bir toplantı talep etti. İngiltere Başbakanı yeni yılda sokağa çıkma yasağını ortadan kaldırmak için Covid-19 aşısı programını duyurdu. Havayolu yöneticilerin mektubu da bu duyurudan birkaç saat sonra kamuoyuna açıklandı.

British Airways (BA), EasyJet, Ryanair, Loganair, Virgin Atlantic ve Jet2.com, TUI ve İngiliz Havayolları Ticaret Birliğinin yöneticileri tarafından imzalanan mektupta İngiliz hükümetinin aşılarını tamamlamış olan yolculara yönelik uygulanan test yaptırma zorunluğunu kaldırılması yönündeki talebe yer verildi.
Mektupta ayrıca İngiliz hükümetine, havayolu sektörünün ihtiyaçlarına göre hazırlanacak bir mali destek paketinin de sunulması çağrısında bulunuldu.
british-airways-(ba).jpgAşılarının tüm dozlarını yaptırmış ve İngiltere'ye seyahat edecek yolcuların artık test zorunluluğunun kaldırılması gerektiği, ülkedeki özel test şirketlerinin zaman zaman yolcuları tek bir PCR testi için 399 sterline kadar ücretlendirebildikleri belirtildi.
Mektupta, İngiliz hükümetinin, daha önce defalarca tekrar edilen tüm sözlere rağmen, test şirketlerinin bu “dolandırıcılık” sistemine karşı çok az eylemde bulunduğu kaydedildi.
İngiltere Başsağlık görevlileri tarafından 12 Aralık’ta yapılan açıklamada, Sağlık Güvenliği Kurumunun tavsiyesi ve ülkede Omicron vakalarındaki hızlı artış nedeniyle alarm seviyesinin ikinci en yüksek olan 4'e yükseltildiği bildirilmişti.

OMİCRON VARYANTI 25 BİN İLA 75 BİN ÖLÜME NEDEN OLABİLİR
İngiltere Sağlık Bakanı Sajid Javid, Omicron varyantının diğer varyantlardan çok daha hızlı yayıldığına işaret ederek, İngiltere'de bu ayın sonuna kadar yaklaşık 1 milyon Omicron vakası görülebileceğini bildirmişti.
Uzmanlar da Omicron varyantına karşı sert önlem alınmazsa ülkede 25 bin ila 75 bin kişinin hayatını kaybedebileceği uyarısında bulunmuştu.
İngiltere'de dün 633 Omicron vakası görülmüş, varyantın tespit edilmesinden bu yana en yüksek günlük artışla ülkedeki toplam Omicron vaka sayısı 1898'e çıkmıştı.
Hükümet, Omicron nedeniyle evden çalışma, kapalı alanlarda maske takma ve gece kulüpleri gibi yerlere girişte aşı pasaportu önlemlerini hayata geçirme kararı almıştı. İngiltere, 170 bin ölümle Avrupa'da Covid-19 kaynaklı en çok ölümün görüldüğü ülke konumunda bulunuyor.

Kaynak: Independent
Bu haber toplam 1115 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.