• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • Antalya 21 °C

İngiliz turistin kabusu: Bir hafta tatilin faturası 14 gün karantina

İngiliz turistin kabusu: Bir hafta tatilin faturası 14 gün karantina
İngilizler, dün sabaha kadar ülkelerine döndüler. Hükümetin 14 günlük karantina kararı kaosu nedeniyle İngiliz turistler yabancı ülkelerde tatil yapmaktan kaçınıyor

EMRE ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
LONDRA - İngilizler, İngiltere'nin karantina listesine daha fazla ülke eklendikçe, tatil fiyatlarının düşmesine neden olan uluslararası seyahatlerden kaçınıyor. İngiltere’nin Fransa ve Hollanda’dan dönenlere dün akşamdan itibaren 14 gün karantina uygulayacağını açıklaması üzerine İngiltere’ye son dakika dönüşlerinde yoğunluk yaşandı. Tatillerini yarıda kesen İngilizler karantina korkusu içinde “Bir hafta tatil için 14 gün karantina çekilmez” diyerek akın akın ülkelerine döndüler.

-ingiliz-turistler-.jpg
-ingiliz-turistler--001.jpg

KARANTİNA HABERİYLE FİYATLAR DÜŞTÜ
Karşılaştırma web sitesi Travel Supermarket, karantinasız Türkiye ve Yunanistan'a tatillerin maliyeti ortalama yüzde 28 düşerken, İtalya'ya bir haftalık seyahatin fiyatı yarı yarıya 300 sterline kadar düştüğünü bildirdi.

ingliz-turist.jpgKorfu'ya beş gecelik bir yolculuk kişi başı sadece 295 sterline mal olurken, Bodrum'da benzer bir konaklama sadece 421 sterline mal oluyor.

ingiliz-turist-011.jpgUzmanlar, İngiltere’nin ve çeşitli ülkelerin son dakikada 14 günlük karantina uygulaması başlamasının İngilizlerin denizaşırı seyahatlerden kaçınmalarına yol açacağından korkuyor.

ingiliz-turist-012.jpgKarşılaştırma web sitesi Travel Supermarket, karantinasız Türkiye'ye tatil maliyeti ortalama yüzde 28 düşerken, İtalya'ya bir haftalık seyahatin fiyatı yarı yarıya düştüğünü bildirdi.

-ingiliz-turistler--002.jpgKAOS YARATAN VAHŞİ DARBE
Fransa, Birleşik Krallık'ın karantina listesine girince, tahmini 500.000 İngiliz tatilcinin kaybedildiğini belirterek “Kaos yaratan vahşi bir darbe” olarak değerlendirdi. İngiltere’nin uyguladığı karantina, bu sabah saat 4'te yürürlüğe girdi ve aileler, zorladı.

-ingiliz-turistler--004.jpg

Bu arada bir çift, Manş’ın altından geçen Eurostar tderi koltukları için 1.000 sterlin harcadı ve eve dönmeleri 12 saat sürdü. Bir anne, son Eurostar treniyle Fransa'dan kaçtığında, iki çocuğunu kocasıyla birlikte bırakmak zorunda kaldı. İşi nedeniyle karantina başlamadan önce İngiltere'ye dönmek zorunda kalan kadın, sadece kendisi ve bebeği için bilet alabildi. Şimdi, Pazartesi günü geri dönecek olan iki kızının okulları geri döndüğünde karantina dışında kalmamasından korkuyor.

-ingiliz-turistler--003.jpg

Aileler, dün gece Fransa'nın İngiltere'nin karantina listesine eklendiği bu sabah saat 4'teki kesinti öncesinde Kanal boyunca bir son dakika atağı yaptı.
Yolcular, 14 günlük karantina kuralları yürürlüğe girmeden dün gece Dieppe'den Newhaven'a giden sondan bir önceki feribottan indi. İnsanlar, Cuma günü İngiltere'nin güneyindeki Nice havalimanında, Heathrow Havalimanı'na British Airways uçuşu için check-in yapmak için sıraya giriyor

-ingiliz-turistler--005.jpgBir ailenin dün gece Dieppe'den Newhaven'a giden sondan bir önceki feribottan indikten sonra bisiklete binerken görüldü - karantina kuralları başlamadan önce

BALIKÇI TEKNESİ KİRALAYANLAR
İsmini vermeyen kadın Sky News'e şunları söyledi : 'Bu yaz tatilimizi tamamen mahvetti. Şimdi ne yapacağımı bilmiyorum. Bunun için çok üzgünüm. '

Bazıları, zamanında eve dönebilmek için bir balıkçı teknesi kiralamak zorunda kaldı. İskoçya'dan bir müzik topluluğu olan Dunedin Consort, Twitter'da şöyle yazdı: 'Au revoir France! Konserlerden çıkışlar gittikçe, bu oldukça benzersiz. Karantinayı yenmek için bir gecede bir balıkçı teknesiyle İngiltere'ye dönüyoruz.

ingiliz-turist-013.jpgBazı insanlar o kadar şanslı değildi. Basingstoke'dan Alexis Walmsley son Eurostar trenini kaçırdı, yani hem o hem de engelli oğlunun artık karantina altına alınması gerekiyor.

ingliz-turist-001.jpgTwitter'da şöyle yazdı: 'Çok yakın ve şimdiye kadar. Engelli oğlumun karantinaya alınması gerekmediğinden emin olmak için Fransa'dan dönüşümü yeniden düzenledim, TGV'miz o kadar gecikti ki, son Eurostar’a binemedik. Evi özleyeceğiz. '

ingiliz-turist-005.jpgFRANSA’DAN KISASA KISAS
Bu arada Fransa, İngiltere'den gelen insanlara pazartesi gününden itibaren kısasa kısas karantina kısıtlamaları getirecek. Bu da İngiliz gezginlerin oraya vardıklarında kendilerini izole etmeleri gerektiği anlamına geliyor.

Ayrıca yeni kuralların binlerce çocuğun okul yılının başlangıcını kaçırmasına neden olacağına dair korkular var. Çünkü Salı gecesine kadar İngiltere'ye dönemeyen öğrenciler var. Öğrenciler geri döndüklerinde evde kendi kendilerini izole edecekler.

ingiliz-turist-006.jpg
ingiliz-turist-009.jpg

Bu haber toplam 1932 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.