• BIST 8872.85
  • Altın 3007.928
  • Dolar 34.2845
  • Euro 37.163
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 4 °C
  • Antalya 16 °C

İngiliz halk oyunları ekibi sevildi

İngiliz halk oyunları ekibi sevildi
Ölüdeniz'de yaşayan yerleşik yabancılar tarafından kurulan halk oyunları ekibi, organizasyonların vazgeçilmezi oldu.

MUĞLA -Ölüdeniz'de yaşayan yerleşik yabancılar tarafından kurulan halk oyunları ekibi, organizasyonların vazgeçilmezi oldu. Yabancı animasyon gösterisi yapan Türk animatörlerin aksine, Türk halk oyunlarını öğrenen İngilizler, festival ve davetlerin aranan grubu oldu.

Fethiye'nin Ölüdeniz Beldesinde yaşayan İngilizlerin kurduğu, halk oyunları ekibi büyük beğeni topluyor. Festival ve açılış gibi etkinliklerin aranan isimleri olan İngilizler, öğrendikleri yarım Türkçe ile Anadolu'nun farklı esintilerini oyunlarına yansıtıyor. Folklor eğitmeni Ersin Ünal öncülüğünde Türk oyunlarını öğrenen İngiliz halk oyunları ekibi 10 kişiden oluşuyor. Yaşları 40 ile 60 arasında değişen İngilizler, Türkiye'nin farklı noktalarında gösteriler sunuyor. Isparta, Burdur, Antalya ve İstanbul'da gösteriler sunan ekip şimdi de Kars'a gidiyor. Kars Belediyesi'nin davetlisi olarak kente giden ekip, 23 Şubatta sergileyecekleri gösterileri ile Sarıkamış'ı ısıtacaklar.

 



Haftanın belirli günlerinde 'Çayda Çıra', 'Kiziroğlu' ve 'Zeybek' oyunları çalışarak hazırlanan ekip, Anadolu'ya özgü kıyafetleri ile dikkat çekiyor. Türkiye'de yaşamaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirten İngiliz halk oyunları ekibi üyeleri, İngiltere'nin kendine has halk oyununun olmadığını anlatarak, "İngiltere'de halk oyunları tamamen kayboldu. Böyle bir kültür kalmadı. Türkiye kültürel olarak acayip zengin bir ülke. Oyunları görünce çok hoşumuza gitti. Bizde kendi oyunumuz olmadığı için Türk halk oyunlarını öğrendik." diyor.

 

Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz da, Fethiye'de yaşayan yabancıların sergilediği Türk oyunlarının kendisi üzerinde büyük etki bıraktığını söyledi. Yabancıların Türk kültürünü öğrenme çabasını takdir ettiğini anlatan Yılmaz, bu şekilde Avrupa ile olan ilişkilerin geliştirildiğine inanıyor.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.