• BIST 9692.61
  • Altın 2490.431
  • Dolar 32.5901
  • Euro 34.8531
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • Antalya 22 °C

İngiliz Flybe Havayolu krizi atlatamadı ve iflas etti

İngiliz Flybe Havayolu krizi atlatamadı ve iflas etti
Ekonomik sıkıntılar nedeniyle gündeme gelen İngiliz hava yolu şirketi  Flybe’nin resmen iflas ettiği öğrenildi.

LONDRA- İngiliz basınında yer alan haberlere göre, Avrupa’nın en büyük bölgesel hava yolu Flybe resmen iflas etti.  Flybe’nin krizde olduğu dönemde 100 milyon poundluk destekle şirketi ayakta tutmaya çalışan İngiliz hükümetinin desteklerinin de hava yolunu iflastan kurtaramadığı ifade edildi. Daily Express gazetesi "Seferler iptal edildi. Flybe uçurumun ucunda' diye yazmıştı. 2 bin 300’den fazla kişinin çalıştığı Exter merkezli hava yolu şirketi Flybe’nin yüzde 30’u Virgin Atlantic’e, yüzde 30’u Stobart Group’ ve yüzde 40’ı da Cyrus Capital Partners’a aitti. Hava yolunun tüm uçuşlarının iptal edildiği ve on binlerce yolcunun seyahat planları ile personelin geleceği ise büyük bir belirsizlik gösteriyor.
Daha öncede ekonomik sıkıntılarla mücadele eden Flybe için İngiliz basını ‘koronavirüs etkisi hava yolunun ölümünü hızlandırdı’ yorumunu yaptı. İngiltere’de en fazla iç hat uçuşu yapan ve 15 ülkede toplam 80 havalimanına uçuşlar düzenleyen Flybe’nin filosunda 63 tane uçak vardı.Hava yolunun bazı uçaklarına Glasgow Havalimanı’nda el konulduğu öğrenildi. İflas sürecinin nasıl işleyeceği konusu hakkında henüz bir bilgi ise yer almıyor. Hava yolu son seferlerini Edinburgh-Londra ve Manchester-Exter seferileri ile tamamladı. 

flyby.pngFLYBE ÇÖKÜŞE HAZIRLANDI
Bu arada FlyBe'nin, bu akşam çökebileceği spekülasyonları nedeniyle çok sayıda uçuşu iptal ettiği bildirildi. İngiltere havaalanlarında yolcular geri çevriliyor. Ancak havayolu "yanlış iletişim" olduğunu söylüyor. Daha önce Flybe'nin parasının bittiği ve ayın sonuna kadar yardım almadan hayatta kalamayacağı bildirilmişti. BBC "Batış bir kaç saat içinde çökmek için ayarlanmış" dedi.
BBC News, Flybe'nin saatler içinde çökecek şekilde ayarlandığını ve 2.000 işi riske attığını bildirdi.
Uçmak için mücadele eden havayolunun havadaki son uçak inişlerinden sonra saat 11'de operasyonları durduracağını duyurduğu bildiriliyor. Yolcular, personelin artık uçuş olmayacağını bildirdiği için uçuşlarından uzaklaştıklarını bildirdi.

Kaynak: BBC
Bu haber toplam 1641 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.