• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

İlkbahar bot turu sezonu başladı

İlkbahar bot turu sezonu başladı
Manavgat'ta ilkbahar bot turu sezonu başladı. Turizm şehri Manavgat'ta botçular cemrenin suya düşmesiyle birlikte sezonu açtı.

Abdurrahman Büyükkeskin/Cihan


ANTALYA -Antalya'nın Manavgat ilçesinde ilkbahar bot turu sezonu başladı. Turizm şehri Manavgat'ta botçular cemrenin suya düşmesiyle birlikte sezonu açtı.

İlkbahar sezonunun ilk bot turu müşterileri Almanya'nın SC Prullendof takımı futbolcuları oldu. 2007 yılında Manavgat Irmağı'nda 50 turisti bot turuna çıkardıklarını ifade eden Manavgat Botçular Derneği (MBD) Başkanı Ramazan Taş, yeni sezonda 100 bin turiste bot turuyla deniz ve ırmağın kesiştiği noktada turizm şehrinin doğal güzelliklerini göstermek istediklerini belirtti. Botçuların, Manavgat'ta son 3 yıldır kötü sezon geçirdiklerini belirten MBD Başkanı Ramazan Taş, umutlarını 2008 turizm sezonuna bağladıklarını ifade etti.

 



Kış döneminde 100 botçudan 20'sinin tura çıktığını ifade eden Taş ilkbahar turları ile birlikte bu rakamın 60'ı bulmasını tahmin ettiklerini söyledi. Taş, "27 Mart'ta cemrenin suya düşmesiyle birlikte ilkbahar dönemi bot turlarına başladık. Kış döneminde botçularımız geçimlerini paket turlara çıkarak sağladı. Paket tur hariç, Manavgat'a tatile gelen turistlerin yüzde 5'i bot turuna çıkıyor. Yaptığımız tanıtım çalışmaları ile bu rakamı yüzde 10'a çıkarmak istiyoruz. Bu sezonda hayal kırıklığı yaşamak istemiyoruz. Bot turuna genelde doğa turizmini seven entelektüel turistler çıkıyor. Yüzde 100'lük bir atış için zengin entelektüel turiste ihtiyacımız var." diye konuştu.

 

Turizm şehrinde turistleri, Külliye Camii, Side Antik Kent ve Manavgat Şelalesi'ni gezdirdikten sonra topluca bot turuna çıkardıklarını belirten Plus Tur Turizm Seyahat Acentesi Turist Rehberi Mehmet Tahtacı, kış döneminde bot turuna çıkardıkları müşterilerinin yüzde 80'inin yaşlı doğa tutkunu turistler olduğunu söyledi. Firmalarının anlaşma şartları gereğince tatile gelen turistleri haftanın 7 günü ırmakta bot turuna çıkardığını ifade eden Mehmet Tahtacı, tura çıkanların turistlerde birinciliği Almanların, ikinciliği Hollandalıların ve üçüncülüğü ise Belçikalıların oluşturduğunu söyledi. Tahtacı, "İlkbahar bot turlarının başlaması ile birlikte yaşlı turistlerin yerini gençler almaya başlayacaktır. Doğa yürüyüşü seven eko düşkünü turistler bot turuna çıkmayı çok seviyor. Kış döneminde havalar yağışlı olmadığı sürece günlük 120 turisti bot turuna çıkardık. İlkbahar sezonunda bu rakam 250 olacak. "diye konuştu.

 

Öte yandan cemrenin suya düşmesi ile birlikte eko turizmini seven turistler Side Antik Kent'te fotoğraf çekime çıkıyor. Side Antik Kent'te 20 Mart'ta cemrenin toprağa düşmesi ve kırmızı ve sarı dağ laleleri boy göstermesiyle birlikte turistlere fotoğraf çekim günleri düzenlediklerini ifade eden Tantur Turist Rehberi Halit Özbek, turistlerin gezi sırasında bir saate yakın vakitlerini doğa fotoğrafı çekimine ayırdıklarını belirtti.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.