• BIST 9693.46
  • Altın 2505.209
  • Dolar 32.5793
  • Euro 34.764
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • Antalya 21 °C

İlk hedefimiz 10 yıl içerisinde en az 30 otel açmak

İlk hedefimiz 10 yıl içerisinde en az 30 otel açmak
MY Otel Yatırım ve Yönetim Danışmanlığı sahibi Mehmet Yüce: Continent Worldwide Hotels ile Türkiye’de sadece 2 ay içinde Türkiye’de 4 yeni otel anlaşması yaptık.

İSTANBUL, Geçtiğimiz aylarda, MY Otel Yatırım ve Yönetim Danışmanlığı firması Master Franchise ve marka geliştirme üzerine anlaşma imzalayan Continent Worldwide Hotels, Türkiye’deki kısa ve uzun vadedeki planlarını hayata geçirdi.

Aynı zamanda Continent Worldwide Hotels -Türkiye Franchise & Operasyonlar Direktörü olarak görev yapmaya başlayan MY Otel Yatırım ve Yönetim Danışmanlığı firmasının sahibi Mehmet Yüce şu açıklamalarda bulundu.

“Hedef, yatırımcı ve otel sahibinin en doğru marka hizmetini almasını sağlamak...”

“Birincil hedefimiz, kısa bir süre içinde, Türkiye’de en hızlı büyüyen otel zincirlerinden biri olmak... İkincil hedefimiz ise, bir otel yatırımcısının, otel sahibinin, ihtiyacı olan en iyi marka hizmetini, en uygun şartlarda ve gereksiz ödemeler, komplike sözleşmeler olmaksızın veren bir otel zincir olduğumuzu onlara ispat etmek”

my-otel-yatirim-sahibi-mehmet-yuce.jpg“Fark Yaratacağız...”

Kariyerinin birçok döneminde, uluslararası otel zincirleri ile çalışan ve bu otel markalarının franchise anlaşmalarında, otel yatırımcısı ve marka arasında köprü görevi görerek faaliyet gösteren birçok markanın çalışma koşulları ve verdikleri hizmetleri yıllarca deneyimleyen Mehmet Yüce sözlerine şu şekilde devam etti: “Uluslararası alanda franchise faaliyetlerine devam eden ancak Türkiye’nin ulusal markaları olan Continent Worldwide Hotels’e bağlı altı marka var. Ve ben bu markaların ve temsil ettiği segmentlerin diğer yabancı markalardan hiçbir farkı olmadığını hatta yatırımcıya gereksiz bir ödeme külfeti olmadan kaliteyi uygun fiyata verdiğini gördükten sonra bu markalar ile birliktelik yaptığımızda büyük farklar yaratacağımıza inandım.”

“Pandemi döneminde çalıştıkları markalardan memnun olmayan otel sahipleri çoğaldı...”

COVID-19 ve pandemi sürecinde çoğu franchise marka firmalarının otel sahiplerine çok fazla destek olamadıklarını, franchise aidatlarından indirim bile yapmayan markalar olduğunu gözlemlediklerini vurgulayan Yüce, Continent Worldwide Hotels’in bu dönemde uygulamaya başladığı, ve yıl sonuna kadar da devam eden, uygun görülen tesislere giriş ücreti indirimi, ve aylık lisans ücretlerinde yapılan indirimlerin, Türkiye otel piyasasında ilgi çektiğini ve sadece 2 ay içinde Türkiye’nin değişik il ve ilçelerinde 4 yeni otel anlaşması yaptıklarını da sözlerine ekledi.

“Karadeniz ve Güney Doğu bizim için çok önemli...”

“Türkiye’de hedef şehirlerimizi, il ve ilçelerimizi belirledik. Planımız dahilinde ilk hedefimiz 10 yıl içerisinde en az 30 otel açmak. Öncelik verdiğimiz coğrafi bölgelerin içinde Karadeniz, Orta ve Batı Anadolu ve Güney Doğu var. Ancak tabii ki İstanbul, İzmir, Ankara ve hali hazırda araştırmalarımızı tüm hızıyla sürdürdüğümüz diğer önemli şehirler de var... Eskişehir, Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa, Gaziantep, Adana gibi şehirlerde de hali hazırda açık olan, bir başka marka ile çalışsa da bizim markalarımızdan birine geçmek isteyebilecek veya yeni inşaatta olan tesislerle ilgili arayışlarımız devam etmekte.”

“2 ayda 5 otel ile sözleşme imzalandı...”

Geçtiğimiz aylarda, Kahramanmaraş, Sakarya, Sapanca, Ordu ve İstanbul’da (Anadolu tarafı) anlaşmalarını tamamlayan firma, bu otellerin açılışlarının Ağustos 2020 ile Haziran 2021 arası olacağını ve bunların yanı sıra, yine İstanbul’da (Avrupa tarafı) halihazırda bir Amerikan markasından aldığı franchise ile çalışan bir otel ile de marka değişimi görüşmelerinin devam ettiğini belirtti.

“Türkiye Turizminde 2021 de zor bir yıl...”

Turizm’in 2021’de de zorluklarının azalmayacağını belirten Mehmet Yüce, “Sadece dışarıdan gelen paket tur ile gelen turiste ve tur operatörüne endeksli Resort otelciliğin yanlış olduğunu her krizde tekrar tekrar görüyoruz. Yatırımcıların, Kültürel, Termal ve hatta en çok ta Anadolu şehir otelciliğine yönelmesini tavsiye ediyoruz. Antalya’da resort oteli olan bir otel sahibi sezon açılmaz ise batma seviyesine gelirken, yatırım ve otel yelpazesini hem resort hem de şehir otelciliğine yapan bir yatırımcının risklerini dağıtmasından dolayı şirketinin sürekliliğini idame ettirmesi daha kolay olacaktır” dedi.

“Türkiye’nin Franchise markaları da güçlenecek, yabancı markalara on binlerce dolar ödemeye gerek kalmayacak...”

Yüce, “Yıllardır Türkiye otelcileri, Türk otel markaları, büyümelerini gerek yönetim gerek satın aldıkları veya kiraladıkları otelleri kendi yarattıkları markalar ile işletme yolunda ilerlediler. Oysa ki, şu anda Anadolu’nun hemen hemen her şehrine giren uluslararası markaların, bizim otelcilerimizden çok daha fazla otel sayısı çok daha kısa sürelerde oldu. Otel sahibi olmak isteyen yatırımcı, otelci olmayabilir ancak bu yüzden de şu anda piyasada telafuz edilen binlerce dolar giriş ücretlerini de vermelerine gerek yok. Yerli markalar daha iyi koordine edilir ve daha kompakt hizmet verip, yatırımcının gereksiz ödemeler yapmasına gerek kalmayan bir sözleşme ile hizmet vermeye başlarlarsa, yerli franchise markalarının yabancılardan çok daha tercih edilebilir olacağını düşünüyoruz. Biz de şu anda Continent Worldwide Hotels’in bu doktrinlerini otel sahiplerine ve yatırımcılara sunuyoruz. Verdiğimiz hizmetler ve markalarımızın diğerlerinden hiç farklı olmadığını gören yatırımcı bizi seçmekte”, dedi.

“Diğer Türk Otel Grupları ile de stratejik birliktelikler için görüşmelerimiz var...”

Yerelde de değişik şehirlerde otel yönetimi yapan veya kiraladıkları otelleri işleten otel gruplarının var olduğunu söyleyen Yüce, “Bu otel grupları ile de marka evlilikleri yapmak için adımlar attık. Vizyonumuzu anlayan ve paylaşan otel gruplarımız var. Belki de çok yakın zamanda bu konu ile ilgili de bir sürprizimiz olabilir” dedi.

Continent Worldwide Hotels hakkında:

Continent Worldwide Hotels, 2003 senesinde kurulmuş; otelcilik yönetimi, franchise ve danışmanlık üzerine faaliyet gösteren İstanbul merkezli özel bir şirkettir. Bünyesinde altı farklı segment ve konseptte hizmet içeren otel markalarını barındırmaktadır.

Bu haber toplam 3234 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.