• BIST 9524.59
  • Altın 2493.789
  • Dolar 32.5764
  • Euro 34.7318
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • Antalya 18 °C

İbra’ya konuk kartıyla katılanlar 'oy kullandı' iddiası

İbra’ya konuk kartıyla katılanlar 'oy kullandı' iddiası
İbra’nın açık veya kapalı yapılması oylamasında salona “konuk kartı” ile sokulan kişilerinde oy kullandığı iddia edildi

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL
- Firuz Bağlıkaya ve ekibinin kazandığı 23.Türsab Kongresi’nde eski yönetimin hesaplarının kabulü için “ibra”nın kapalı veya açık yapılması hakkında kart kaldırarak yapılan oylamada salona “konuk kartı” ile sokulan kişilerinde oy kullandığı iddia edildi. Başaran Ulusoy yönetiminden bazı kişiler divan başkanı Talha Çamaş’ın hatalı yönetim sergilediğini belirterek “Kongreye konuk kartıyla 1000'e yakın kişi girmiş. İlçe seçim kuruluna şikayet dilekçesi vereceğiz” dediler.

ADAYLAR: KONUKLAR SALONA ALINMADI
Öte yandan eski yönetimin ibra edilmemesi için kapalı oylamayı isteyen ve kabul ettiren adaylar bu iddiayı doğru bulmayarak "Bizim yakınlarımız sadece fuayede beklediler ve televizyon ekranlarından izlediler. Turnikelerden girişin kontrolü eski yönetim görevlileri tarafından barkod okunarak yapıldı. Bu konuda hata yapıldığını düşünmüyoruz" dediler. Bilindiği gibi eski yönetim kapalı oylama sonucu yüzde 35 evet, yüzde 65 hayır oyuyla ibra edilmemişti.

tursab-oylama-009.jpg

tursab-oylama-008.jpg

tursab-oylama-007.jpg

tursab-oylama.jpgtursab-oylama-010.jpg1000’E YAKIN KONUK KARTI VERİLMİŞ
Türsab kongresi bitti ama iddialar durmuyor. Oylamanın yapıldığı 24 Şubat Cumartesi günü saat 09.00-12.00 arası kongreye gelerek 1000’e yakın kişinin konuk kartı aldığını ileri sürenler “Konuk kartıyla salona girenler ibra oylaması için konuk kantını havaya kaldırdılar. Sayım yapanlar ise sadece kartları saydılar. Ayrıca bir kişiin birkaç acentesi varken tek kişi sayıldı” dediler. Bu arada salona acente olmayanların, temsilcilerinin ve başka kişilerin girdiği ileri sürüldü.

tursab-oylama-001.jpgtursab-oylama-002.jpgDİVAN BAŞKANINDAN ŞİKAYET
Divan Başkanı Talha Çamaş’ın kötü bir yönetim sergilediğini belirtenler “Ortamı gerip, kongreye dışardan adam sokanlar demokratik bir seçim yapılmasını engellediler. Divan başkanı ise kendisine müdahale edilmesine ve yapılanlara göz yumdu. Sayım yapan kişiler ön sıradan arkadakileri göremezlerdi. Ayrıca kapılar açıktı ve salona bir sürü giren çıkan vardı. Kongrenin giriş-çıkış güvenliğinde başıbozukluk vardı. Kongrenin kapı ve video kayıtlarının incelenmesi için İlçe Seçim Kurulu’na şikayet dilekçesi vereceğiz” dediler.

tursab-oylama-003.jpgtursab-oylama-004.jpgtursab-oylama-006.jpgKARADENİZ ACENTELERİNE BASKI
Öte yandan İlçe Seçim Kurulu’na Karadeniz bölgesinden bazı acentelerin kendilerine oylarını taraflı kullanma yolunda baskılar yapıldığını ileri sürerek İlçe Seçim Kurulu’na dilekçeler gönderdikleri iddia edildi.
 

Bu haber toplam 9563 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.