• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

İbex Fest hazırlıkları sürüyor

İbex Fest hazırlıkları sürüyor
İbex Fest Kültür Sanat Turizm Ve Spor Festivali Hazırlıkları Sürüyorİbex Fest Kültür Sanat Turizm Ve Spor Festivali hazırlıkları sürüyor

ANKARA –Kültür Sanat Turizm ve Spor Festivali hazırlıkları devam ederken, Sedna Kültür Sanat Derneği Başkanı Cem Volkan Hastürk, Gençlik ve Spor Konfederasyonu Akdeniz Bölge Başkanı Hakan Özal ve Gençlik ve Spor Konfederasyonu Adana İl Başkanı Hatice Nazlı Yakıcı hazırlıkları devam eden İbex Fest Kültür Sanat Turizm ve Spor Festivali ile ilgili açıklama yaptı.

Adana’nın Feke ilçesinde 8-9 Ağustos 2015 tarihleri arasında Türkiye’nin, Adana’nın doğal güzelliklerini yansıtan İbex Festivali gerçekleştirilecek. Festival öncesi hazırlıklar da sürüyor. Sivil toplum kuruluşları bir araya gelerek hazırlık çalışmaları ve festival hakkında bilgiler aktardı.

CEM VOLKAN HASTÜRK: FEKE’NİN GÜZELLİKLERİ SERGİLENECEK
Sedna Kültür Sanat Derneği Yönetim Kurulu başkanı Cem Volkan Hastürk açıklamasında Festivalin Adana Şehri ve Türkiye için önemine değindi. Hastürk, "Geçtiğimiz yıl 1.si düzenlenen İsis Kültür Sanat ve Spor Festivalinin bu yıl ismi ibex Festivali olarak değiştirilmiştir. Türkiye’ de, Adana’nın doğal güzelliklerini yansıtan, doğanın rengarenk görüntüsünü gözler önüne seren ve dünya miraslarının içinde bulunması gereken Feke ilçesinde 8-9 Ağustos 2015 tarihlerinde gerçekleşecektir. Konaklaması, yeme içmesi gibi tüm giderleri Sedna Ekibi olarak karşılanmaktadır. Amatör ve Profesyonel ekiplerin bir arada bulunacağı kültür,turizm, sanat ve spor ziyafetini bir arada yaşamak isteyen herkes Ibex festivalimize davetlidir. Bu keyifli ve heyecan dolu festivalde herkesi aramızda görmekten mutluluk duyarız" dedi.


HAKAN ÖZAL: TÜRKIYE DE BIR ILK OLACAK
Sivil toplum kuruluşlarının festival ile birlik olduğunu aktaran Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu Akdeniz Bölge Başkanı Hakan Özal da şöyle dedi:
"İbex Festivalinin enerjisi, verimliliği sadece ekibe mal olmamak ile birlikte bizler bu çalışmamızda Adana’nın tüm il ve ilçeler, köyler, mahaller, vb. her yer bizim ile bütünleşip çalışmaya başladı. Bizler Çalışmalarımızda Birlikten Güç Doğar cümlesi ile harekete geçtik. Yerel halk, Kamu Kurum ve kuruluşları, STK’ların da el ele olduğu bu festival de Türkiye de bir ilk olabilecek potansiyeli taşıyan bu festival sürdürebilirliği açısından çeşitli il ve ilçelerin katılımları ile de Yerelde birlik, ulusalda dirlik uluslararasında bilinirlik ilkesiyle de adımlarımızı atıyoruz. Bu adımlarımızın tazeliğini ve canlılığını da koruma amacıyla gerek turizm, kültür gerekse sanat ve spor alanlarında aktif rol alan tüm bireyleri Festivalimize davet ediyoruz."

HATICE NAZLı YAKıCı: AMATÖR VE PROFESYONELLER BIRLIKTE
Birlik ve beraberliğin önemine dikkat çeken Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu Adana İl Başkanı Hatice Nazlı Yakıcı da amatör ve profesyonellerin birlik içinde hareket edeceği bir festival olacağını ifade etti. Yakıcı, "Günümüz dünyasında yaşanan onca tatsız olaylardan sonra güzel Türkiyemiz de kopuklukların sürekli ön plana çıkması, parçalanmalardan bahsedilmesinin aksine bizler birlik ve beraberliğin var olduğunu birliğin üst düzeyde yaşandığını başka bir açıdan göstermek istiyoruz. Bizim bu çalışmalarımızın geniş yelpazede olması tamamıyla bir bütünün parçalanmadan, bakir alanların bozulmadan, yerel halk ve katılımcıların bir arada olduğu bir titreşim, güzel enerji hareket edilmektedir. Geleceğe yönelik ülkemizi, güzel Adanamızın insani değerlere ne kadar önem verdiğini başka bir pencereden de aktarmak istiyoruz. Bizim bu çalışmalarımız, Siyaset üstü, dil, din,ırk ayrımı hatta daha ince noktasında kültür, sanat, spor ve turizmde de ayrımcılık yapmadan her birinden birer parçada olsa içinde olacağı amatör ve profesyonellerin birlik içinde hareket edeceği bir Festivaldir" dedi.

Hakan Özal ve H. Nazlı Yakıcı, Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu Akdeniz ve Adana illeri olarak Sedna Kültür Sanat Derneği ile birlikte ilerleyeceklerini dile getirdiler. Hakan Özal, "Biz gençlere yol göstermezsek, destek olmazsak onlar kimi örnek alacaklar? Biz gönülden gençlerimize destek veriyoruz. Onların Bütünlüğünü bir kez daha İBEX Fest’de göstermek istiyoruz, çalışmalarından dolayı Adana il başkanı H. Nazlı Yakıcı’ya Ekibine ve Sedna Kültür’ün Başkanı C.Volkan Hastürk ve Ekibine Canını gönülden teşekkür ediyorum. Birlikte daha çok çalışmalar yapacağız" dedi.
Yapılan açıklamada Adana düzenlenecek olan Festivale Türkiye gençlik ve Spor Konfederasyonu Genel Merkezi Ankara’dan da tam destek verildiği açıklandı.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.