• BIST 9524.59
  • Altın 2504.807
  • Dolar 32.5602
  • Euro 34.555
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • Antalya 15 °C

IATA Diversity & Inclusion Awards 2023 Kazananları Açıklandı

IATA Diversity & Inclusion Awards 2023 Kazananları Açıklandı
(IATA, IATA Diversity & Inclusion Awards 2023'ün kazananlarını açıkladı.

IATA Diversity & Inclusion Awards 2023 Kazananları Açıklandı

İSTANBUL - Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), IATA Diversity & Inclusion Awards 2023'ün kazananlarını açıkladı. Açımkamaya göre kazananlar şöyle:

Inspirational Role Model: Poppy Khoza – Sivil Havacılık Direktörü, Güney Afrika Sivil Havacılık Otoritesi (SACAA)

High Flyer: Camila Turrieta – Çeşitlilik, Eşitlik, Aidiyet ve Kapsayıcılık Komitesi Başkanı, Hava Yolu Pilotları Derneği (ALPA) ve Birinci Kaptan, JetBlue Airways

Diversity & Inclusion Team: Virgin Atlantic Airways

“IATA Çeşitlilik ve Kapsayıcılık Ödülleri, dördüncü yılında, havacılık endüstrisinde çeşitliliği ve kapsayıcılığı aşılamak konusunda daha da öteye gidenlerin yaptığı çalışmaları takdir etmede önemli bir rol oynuyor. Air Transport World Genel Yayın Yönetmeni ve jüri başkanı Karen Walker, yenilikleri tanıtmaya ve statükoyu değiştirmeye yönelik tabuları yıkarak, bu yılın kazananları endüstrinin gerçek doğasını örneklendiriyor: direnç, sebat ve değişimi yönlendirmek için engellenmemiş motivasyon. panel.

Jüri heyetinin diğer üyeleri arasında 2022 ödüllerinin kazananları yer alıyor: Pegasus Hava Yolları CEO'su Güliz Öztürk; Aviatrix Projesi Kurucusu ve Direktörü Kanchana Gamage ve airBaltic İnsan Kaynakları Kıdemli Başkan Yardımcısı Alina Aronberga.

“2023 ödüllerini kazananları tebrik ediyorum. Örnek olarak, cinsiyet dengeli bir havacılık endüstrisine giden yolu açıyorlar. Çeşitlilik ve katılımın iş başarısı için temel olduğunu göstermek için sınırları zorladılar. Gerçekten ilham verici üç kazananı tebrik ediyoruz. IATA Genel Müdürü Willie Walsh, "Kadınlar havacılıkta hâlâ yeterince temsil edilmiyor, ancak bunların ve önceki ödül kazananların yardımıyla ve örnek alarak ilerleme kaydediyoruz" dedi.

Qatar Airways, üst üste beşinci kez Çeşitlilik ve Kapsayıcılık Ödüllerinin sponsoru oldu. Her kazanan, kategorilerin her birinde kazanana veya aday gösterdikleri hayır kurumlarına ödenecek 25.000 $'lık bir ödül alır.

2023 IATA Çeşitlilik ve Kapsayıcılık Ödülleri, İstanbul, Türkiye'de düzenlenen 79. IATA Yıllık Genel Kurulu'nun ardından düzenlenen Dünya Hava Taşımacılığı Zirvesi'nde (WATS) sahiplerini buldu.

Profiller:

High Flyer: Camila Turrieta – Çeşitlilik, Eşitlik, Aidiyet ve Kapsayıcılık Komitesi Başkanı, Hava Yolu Pilotları Derneği (ALPA) ve Birinci Kaptan, JetBlue Airways

Poppy Khoza'ya uluslararası saygı, 2022'de Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü'nün 41. Meclisi Başkanlığı'na oybirliğiyle seçilmesinde açıkça görülüyordu. O, ICAO'nun 78 yıllık tarihinde bu rolü üstlenen ilk kadındı.

SACAA'da Khoza'nın çalışmaları kadınlara eşit fırsatlar sağlamaya odaklanıyor ve şu anda yönetici rollerinin %50'sinde kadınların bulunduğu organizasyonun dönüşümüne öncülük etti. Khoza, işinde statükoya meydan okumak ve cinsiyet açısından daha dengeli bir havacılık endüstrisi yaratmak için diğer kadınlara rehberlik ve koçluk yapmak için hiçbir çabadan kaçınmıyor.

Havacılık Sektörü ve Bölge Lideri Ödülü, En İyi Genel Müdür Ödülü (2015 ve 2018) dahil olmak üzere birçok ödülün sahibidir. Ayrıca yıllık Oliver Empowerment Awards (2018) sırasında Yılın İş Lideri seçildi.

High Flyer: Camila Turrieta – Çeşitlilik, Eşitlik, Aidiyet ve Kapsayıcılık Komitesi Başkanı, Hava Yolu Pilotları Derneği (ALPA) ve Birinci Kaptan, JetBlue Airways

ALPA'da Turrieta, Derneğin 40 havayolundaki 63.000 pilotu için çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılık girişimlerinin sesidir. ALPA'nın cinsiyeti kapsayıcı terimler kullanma, Derneğin taciz ve ayrımcılık karşıtı politikasını pilotluk mesleğinde kapsayıcı bir ortamı teşvik etmek için genişletme çabalarına liderlik ediyor. Bu, FAA'nın havacılık sektöründe olumlu düzenleyici değişiklikler yoluyla kapsayıcı bir kültür yaratma konusunda yardımını talep etmesine yol açtı.

Camila, ortak amacı pilotluk mesleğini geliştirmek olan Latino Pilots Association, Organization of Black Aerospace Professionals, Women in Aviation ve International Society of Women Airline Pilots gibi kar amacı gütmeyen yakınlık kuruluşlarıyla yaptığı çalışmalarla bir lider ve akıl hocasıdır. Yeterince temsil edilmeyen ve marjinalize edilmiş topluluklar için.

Tüm bunlar, Camila'nın eski ABD Başkanları George W. Bush ve Barack Obama'nın başkanlığında Başkan'ın Hizmet Çağrısı Ödülü'nü almasına yol açtı.

Çeşitlilik ve Kapsayıcılık Ekibi: Virgin Atlantic Airways

Virgin Atlantic Airways, çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılık alanında gerçek bir öncüdür. Havayolunun "Kendin Ol" stratejisinin yenilenmesini desteklemek için şirket, aşağıdakileri içeren cesur değişiklikler yaptı:

Üniformalıyken görünür dövmelere izin verecek politikaların gözden geçirilmesi,

Engelli çalışanlarının ihtiyaç duydukları desteği almalarını sağlamak için makul işyeri uyum politikasını başlatmak,

Kapsayıcılık ve erişilebilirliğe odaklanarak engelleri kaldırmak için işe alımı dönüştürmek.

Bu değişimler dijital eğitimlerle desteklenerek çalışanlar arasında Farkındalık yaratmak ve Be Yourself stratejisi hakkında kendinden emin konuşmalar yapmak mümkün olmuştur. Kendin Ol stratejisinin başarılı bir şekilde uygulanmasının bir sonucu olarak, Virgin Atlantic'in dahili çalışan ağı üyeliği %120'nin üzerinde artarken, şirketin katılım için çalışan bağlılığı puanları yüzde 6 arttı.

Bunun yanı sıra, Virgin Atlantic Airways, yerel topluluklar içindeki eğitimsel öğrenmedeki eşitsizliği ele almayı amaçlayan öncü "Değişim Pasaportu" programını yeniden başlattı.

Bu haber toplam 866 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.