• BIST 9452.26
  • Altın 2497.062
  • Dolar 32.585
  • Euro 34.7887
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • Antalya 20 °C

IATA: 25 milyon kişinin işi risk altındadır

IATA: 25 milyon kişinin işi risk altındadır
Merkezi Kanada'nın Montreal kentinde olan IATA'dan yapılan açıklamada, Kovid-19 salgınının havacılık sektörüne etkisi değerlendirildi.

MONTREAL - Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının hava yolu seyahatini olumsuz etkilemesi nedeniyle havacılık ve ilgili sektörlerde dünya genelinde 25 milyon kişinin işinin risk altında olduğunu bildirdi.

iata-006.jpgMerkezi Kanada'nın Montreal kentinde olan IATA'dan yapılan açıklamada, Kovid-19 salgınının havacılık sektörüne etkisi değerlendirildi. 
Yaklaşık 65,5 milyon kişinin seyahat ve turizm gibi havacılık endüstrisine bağlı sektörlerden geçimini kazandığının belirtildiği açıklamada, "IATA araştırması, seyahat kısıtlamalarının 3 ay sürmesi senaryosunda, havacılık ve ilgili sektörlerde dünya genelinde 25 milyon işin tehlike altında olduğunu ortaya koyuyor" denildi.

iata.png

Bu yılın ikinci çeyreğinde talebin yüzde 70 azalacağına ve hava yollarının 61 milyar dolarlık nakit kaybı yaşayacağı belirtilerek, hava yolu şirketlerinin yolcu gelirlerinin 2020'de geçen yıla göre yüzde 44 düşmesinin beklendiği anlatıldı.

Hava yolu şirketlerinin acil finansman sağlanması için hükümetlere çağrıda bulunduğunun aktarıldığı açıklamada, finansmanın yanı sıra havacılık endüstrisinin planlama ve koordinasyona da ihtiyaç duyduğu bildirildi.

65,5 MILYON INSANıN GEÇIM KAYNAKLARı
Küresel olarak, yaklaşık 65,5 milyon insanın geçim kaynakları, seyahat ve turizm gibi sektörler de dahil olmak üzere havacılık endüstrisine bağımlıdır. Bunlar arasında 2.7 milyon havayolu işi var.
Üç ay süren ciddi seyahat kısıtlamaları senaryosunda, IATA araştırması, havacılık ve ilgili sektörlerde 25 milyon işin dünya çapında tehlike altında olduğunu hesaplıyor:

Asya-Pasifik'te 11,2 milyon iş
Avrupa'da 5,6 milyon iş
Latin Amerika'da 2,9 milyon iş
Kuzey Amerika'da 2.0 milyon iş
Afrika'da 2.0 milyon iş
Orta Doğu'da 0.9 milyon iş

Aynı senaryoda, havayolu şirketlerinin 2020 yılında 2019 yılına göre tam yıl yolcu gelirlerinin 252 milyar dolar (% -44) düştüğü tahmin ediliyor. İkinci çeyrek, en kötü durumda talep% 70 düşerken en kritik olan 61 milyar dolar nakit.

Havayolları hükümetleri, pandemi bulunduğunda havayollarının canlanmaya devam edebilecekleri canlı işletmeler olarak kalmasına yardımcı olmak için acil mali yardım sağlamaya çağırıyor.

IATA ŞUNLARıN GEREKTIĞINI BELIRTIYOR:
Doğrudan finansal destek
Krediler, kredi garantileri ve kurumsal tahvil piyasasına destek
Vergi muhafiyeti

HAVAYOLLARıNıN YAŞAM ÇIZGISI ARTıK KRITIK
IATA’nın Genel Müdürü ve CEO'su Alexandre de Juniac. “COVID-19'un havayolu endüstrisi üzerindeki yıkıcı etkisini yeterince açıklayacak hiçbir kelime yok. Ekonomik acı, havayollarına bağımlı işlerde çalışan 25 milyon kişi tarafından paylaşılacak. Hava yolları salgın bulunduğunda iyileşmeye öncülük edebilmeleri için uygun işletmeler olmalıdır. Havayollarının yaşam çizgisi artık kritik bir öneme sahip”diyor

Kaynak: IATA
Bu haber toplam 1441 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.