• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • Antalya 26 °C

HÜRSAD: Bakanlık TÜRSAB yasasını bir an önce değiştirmeli

HÜRSAD: Bakanlık TÜRSAB yasasını bir an önce değiştirmeli
HÜRSAD Başkanı Diyaeddin Şahin: “1618 sayılı kanunun bir an önce değiştirilmesi, özgürlükçü ve rekabetçi bir yasanın sektörümüze kazandırılması tüm turizm bileşenlerinin en büyük arzusudur.

İSTANBUL- Hac ve Umre Kurulu Seyahat Acentaları Derneği –HÜRSAD Başkanı ve Bakanlıklararası Hac ve Umre Kurulu Seyahat Acentaları Temsilcisi

Diyaeddin Şahin, “1972 yılında çıkarılmış ve artık çağın gereklerinin çok gerisinde kalmış, tekelci ve tek tipçi 1618 sayılı kanunun bir an önce değiştirilmesi, özgürlükçü ve rekabetçi bir yasanın sektörümüze kazandırılması tüm turizm bileşenlerinin en büyük arzusudur” dedi.

HÜRSAD Başkanı Diyaeddin Şahin, Bakanlığın bir an önce TÜRSAB yasasının değişmesi yanında Hac ve Umreyle iştigal eden seyahat acentalarının kendi birliklerine kavuşması gerektiğini belirterek “Basına da yansıyan bu talebimizden ve hedefimizden hiç vazgeçmedik” şeklinde konuştu.

diyaeddin-sahin.jpgHÜRSAD Başkanı Diyaeddin Şahin’in açıklaması şöyle:
Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy’un basına da yansıyan 31 Ekim 2023 tarihli ‘Yeni Kanun Çalışması’ ile ilgili açıklamalarını memnuniyetle karşılıyoruz.

Bilindiği üzere 11 Kasım 2022 tarihli resmî gazetede yayınlanan Cumhurbaşkanı kararı ve devamında gerçekleşen yönetmelik değişikliğiyle, Hac ve Umre organizasyonu düzenleyen acentalarını, Bakanlıklararası Hac ve Umre Kurulu başta olmak üzere tüm kurumlarda temsil edecek kişi seçimle belirlenmektedir. Yapılan ilk seçimle oyların tamamını alarak bu onurlu göreve layık görüldüm. 25 Aralık 2022’den beri Hac Umre Seyahat Acentaları Derneği (HURSAD) Başkanlığının yanı sıra bu görevi sürdürmekteyim.


ŞİMDİ BİRLİK ZAMANI

Derneğimizin kurulduğu günden beri ana hedefi, Hac ve Umreyle iştigal eden seyahat acentalarının kendi birliklerine kavuşmasıdır. Bununla ilgili uzun yıllar boyunca sektör olarak girişimlerde bulunmaya devam ettik. Zaman zaman basına da yansıyan bu talebimizden ve hedefimizden hiç vazgeçmedik.

Hem Bakanlığımıza hem de Türkiye büyük Millet Meclisinde ulaşabildiğimiz herkese bu talebimizi ilettik.

Bugün Bakanımızın yaptığı açıklama ile, yeni kanun çalışmasının belirli bir aşamaya geldiğini memnuniyetle öğrenmiş bulunmaktayız.

Mecliste görüşülecek olan kanun tasarısında Hac ve Umre Organizasyonu yapan seyahat Acentalarının kendi birliklerine kavuşmasını sağlayacak maddelerin olması en büyük temennimizdir. Bu hususta bakanlığımızla yakın çalışma içinde olmaya hazır olduğumuzun bilinmesini isteriz.

1972 yılında çıkarılmış ve artık çağın gereklerinin çok gerisinde kalmış, tekelci ve tek tipçi 1618 sayılı kanunun bir an önce değiştirilmesi, özgürlükçü ve rekabetçi bir yasanın sektörümüze kazandırılması tüm turizm bileşenlerinin en büyük arzusudur.

Yeni kanun çalışmalarının başta seyahat acentaları olmak üzere tüm sektöre hayırlar getirmesini temenni ediyoruz.

Diyaeddin ŞAHİN

HURSAD Başkanı ve

Bakanlıklararası Hac ve Umre Kurulu Seyahat Acentaları Temsilcisi

Bu haber toplam 714 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.