• BIST 12433.5
  • Altın 6859.38
  • Dolar 44.9186
  • Euro 52.6925
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 19 °C

Hürmüz Boğazı'ndan beş yolcu gemisi geçebildi.

Hürmüz Boğazı'ndan beş yolcu gemisi geçebildi.
Beş gemi Hürmüz Boğazı ablukasını aşmayı ve Avrupa'ya dönmeyi başardı ; bu , milyonlarca dolarlık kayıp tehdidi oluşturan iptal edilen seferlere yeniden başlanabileceği için şirketler için memnuniyet verici bir gelişme oldu .

İRAN - ABD ile İran arasındaki savaşın patlak vermesinin ardından Orta Doğu'da mahsur kalan gemilerin kurtarılması kruvaziyer şirketleri için bir aydan fazla sürdü . Bu hafta sonu, beş gemi Hürmüz Boğazı ablukasını aşmayı ve Avrupa'ya dönmeyi başardı ; bu , milyonlarca dolarlık kayıp tehdidi oluşturan iptal edilen seferlere yeniden başlanabileceği için şirketler için memnuniyet verici bir gelişme oldu .

ReiseVor9'un bildirdiğine göre , özellikle TUI Cruises'a ait Mein Schiff 4 ve Mein Schiff 5; Celestyal Cruises'a ait Discovery ve Journey; ve MSC Cruises'a ait Euribia gemileri Basra Körfezi ile Umman Körfezi arasındaki geçidi geçti .hurmuz-bogazi,-yolcu-gemisi-.jpg

17 Nisan öğlen saatlerinde Cebelitarık Boğazı'nın yeniden açılmasının ardından, Celestyal şansını deneyen ilk şirket oldu ve Discovery, boğazdan geçen ilk kruvaziyer gemisi oldu. Diğer gemiler de onu takip etti. Akdeniz'e mümkün olan en kısa sürede ulaşma isteğiyle, gemiler Süveyş Kanalı'nı geçmeyi tercih ettiler .

Kutlamalar hızlı oldu, çünkü gemilerin kurtarılması, yakın zamanda iptal edilen yaz programının yeniden başlatılması anlamına geliyordu . TUI Cruises, müşterilerine seyahatlerinin normal şekilde devam edebileceğini duyurdu. Hatta TUI Cruises, Mein Schiff 4'ün 17 Mayıs 2026'da İtalya'nın Trieste limanından ve Mein Schiff 5'in 15 Mayıs 2026'da Yunanistan'ın Heraklion limanından kalkışının planlandığı gibi gerçekleşeceğini zaten doğruladı.

Bu haber toplam 102 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.