• BIST 9068.33
  • Altın 2324.893
  • Dolar 32.3725
  • Euro 34.9755
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 23 °C

Hurdacıyken bulduğu tarihi eserlerle antikacı oldu 

Hurdacıyken bulduğu tarihi eserlerle antikacı oldu 
Uşak'ta hurdacılık ile başladığı işini 30 yıl sürdürdükten sonra antikacılık ile devam ettiren Hüseyin Doğan Uşak'ın yanı sıra Türkiye'de de pek çok antika satıcısının ilgi odağı oldu.

UŞAK, Hurda ararken bulduğu tarihi eserleri biriktirip koleksiyon yapan Hüseyin Doğan şimdilerde ise damadıyla birlikte eserlerden bazılarının ticaretini yapmanın yanı sıra müzelere de bağışlıyor. Uşak'ta hurdacılık ile başladığı işini 30 yıl sürdürdükten sonra antikacılık ile devam ettiren Hüseyin Doğan Uşak'ın yanı sıra Türkiye'de de pek çok antika satıcısının ilgi odağı oldu.

huseyin-dogan--001.jpgUşak'ta yaşayan 61 yaşındaki Hüseyin Doğan, yaklaşık 30 yıl boyunca hurdacılık yaptı. Hurdacılık yaptığı sırada bulduğu tarihi eser niteliği taşıyan eşyaları uzun yıllar biriktirmeye başlayarak antika koleksiyonu oluşturdu. Doğan, bir süre sonra ses tellerinde meydana gelen sağlık probleminden dolayı konuşma zorluğu ve yaşı ilerledikçe yürüme bozukluğu yaşamasının ardından kendisini adeta antikalara adadı. Öte yandan Doğan, antika dükkanını damadı Onur Er ile beraber işletmeye başladıktan sonra dükkandaki pek çoğu eski dönemlerden kalma olan değerli ve sayısız antika eserler Uşak'ın yanı sıra Türkiye genelinde pek çok antikacı tarafından ilgi görüyor. Doğan antikalardan bazılarını ise Uşak'taki müzelere bağışlıyor.

huseyin-dogan--002.jpg"HURDACILIĞI BIRAKIP ANTİKACILIĞA BAŞLADIK"

Antikaların bazılarını hurda ararken bulduklarını bazılarını ise satın alarak koleksiyona dahil ettiklerini belirten damat Onur Er, "Bu işe 30 yıl önce kayın pederimin merakıyla başladık. Ortalama 10 yıldır yanlarındayım. Kayın pederim uzun yıllardır biriktirdiklerini koleksiyon haline getirip sergilemeye başladı. Genelde kendisini 'Hurdacı Hüseyin' olarak tanırlar. Fakat biz hurdacılık yaparken antika eşya ve malzemelere denk geliyorduk. Bunları buldukça uzun yıllar boyunca biriktirmeye başladık. Daha sonra hurdacılığı bırakmaya karar verip antikacılığa başladık. Sonra bu işin ticaretini yapmaya başladık. Bulduğumuz tarihi eser olarak adlandırabileceğimiz eşyaların Osmanlı dönemine ait çok eski eşyalar olduğunu ve değerlerinin yüksek olduğunu tahmin ediyoruz" diye konuştu. 

huseyin-dogan--003.jpg

huseyin-dogan--004.jpg

Bu haber toplam 2435 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.