• BIST 8977
  • Altın 2296.158
  • Dolar 32.3236
  • Euro 35.0675
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 19 °C

Hükümet karar vermeden, Aeroflot haziran Türkiye uçuşlarını iptal etti

Hükümet karar vermeden, Aeroflot haziran Türkiye uçuşlarını iptal etti
RBC ajansı, Aeroflot'un "uçuşlar 1 Haziran'a kadar askıya alınmasına rağmen, tüm haziran ayı boyunca Türkiye'ye bilet satışlarını iptal etmesine" dikkati çekti

MOSKOVA - Rus havayolları Aeroflot, haziran ayında Türkiye'ye yapacağı tarifeli uçuşları iptal ettiğini duyurdu. 15 Nisan-1 Haziran arasında geçerli olan haftada iki sefer planı korunacak, ancak haziran ayı için başka uçuş planlanmayacak. 

Diğer yandan Rusya uçuş operasyon merkezi, uçuş yasağının 1 Haziran'dan sonra da devam etmesi konusunda alınmış bir karar olmadığınu duyurdu. Açıklmada, "Türkiye'ye uçuşların 30 Haziran'a kadar durdurulması gibi bir uzatma kararı olduğu doğru değil" denildi. Pazartesi akşamı bazı Rus medya organlarında, "Türkiye'ye uçuş yasağının 2-30 Haziran arasında devam etmesine karar verildi" haberleri yer almıştı.
RBC ajansı, Aeroflot'un "uçuşlar 1 Haziran'a kadar askıya alınmasına rağmen, tüm haziran ayı boyunca Türkiye'ye bilet satışlarını iptal etmesine" dikkati çekti.

Aeroflot, olası uçuş iptalleri nedeniyle yolcuların mağdur olmaması için bu kararı aldığını duyurdu. Bu konuda Aeroflot'un Rusya'da çalıştığı acentaları bir mektup yolladığı bildirildi. Bunun bir "ihtiyati tedbir" olduğu yorumu yapıldı.

Aeroflot temsilcisi Mikhail Demin RBC'ye verdiği demeçte, "Şu andaki koşular gereği izin verilen haftada iki uçuş dışında, Türkiye'ye satışları durdurduk ve iptal ettik" dedi.

Demin, “Farklı bir karar alınırsa uçuş programını revize etmeye, gerekirse uçuş sayısını artırmaya ve satışları açmaya hazırız. Diğer havayolu şirketleri gibi biz de hükümet  kararını bekliyoruz ”diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova'nın basın bürosu bugün yaptığı açıklamada, Türkiye'den gelen Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ile yapılan görüşmelerden sonra durumu değerlendirmek için Türkiye'ye bir Rus heyeti gönderilmesine karar verildiğini söylemişti.

Açıklamada "Hava trafiğinin yeniden başlatılmasına ilişkin durumu ve olasılıkları değerlendirmek için taraflar, Rospotrebnadzor ile Türkiye'nin sorumlu kurumları arasında istişarelerde bulunmanın yanı sıra, yetkili yürütme makamlarının temsilcilerinin de dahil olacağı bir Rus heyetinin Türkiye'yi ziyaret etmesini kabul etti" denildi.

Başbakan Yardımcısı'na göre, Türkiye ve Rusya'daki salgının seviyesi dikkate alınarak, sağlık ve epidemiyolojik durumu değerlendirmek için operasyonel karargah tarafından onaylanan kriterler temelinde uçuşlara ve turizme yeniden başlama konusu kararlaştırılacak.

Kültür ve Turizm Bakanı ile görüşen Rostourism Başkanı Zarina Doguzova, heyete kurumun temsilcilerinin de dahil edileceğini söyledi

Doguzova, "Ülkedeki epidemiyolojik durum da dahil olmak üzere Türk tarafıyla yakın temasları sürdürmek konusunda anlaştık. Rostourism, Türk tatil beldelerinin Rus turistleri almaya hazır olup olmadığını değerlendirmek için Rus delegasyonunun bir parçası olarak temsilcilerini göndermeye hazır. Ziyaretin olumlu sonuçlanması durumunda, karşılıklı turist akışlarının güvenli ve rahat bir şekilde eski haline getirilmesi için derhal ortak adımlar atacağız "dedi

Bu haber toplam 1031 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.