• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 22 °C
  • Antalya 32 °C

Hristiyan Süryaniler Noel'i kutladı

Hristiyan Süryaniler Noel'i kutladı
Mardin'de, Hristiyan Süryani Cemaati, Hz. İsa'nın doğum yıl dönümünü Kırklar Kilisesi'nde düzenlenen ayin ile karşıladı.

MARDİN -Mardin'de, Hristiyan Süryani Cemaati, Hz. İsa'nın doğum yıl dönümünü Kırklar Kilisesi'nde düzenlenen ayin ile karşıladı. Ayine tarihi Deyrulzafaran Manastırı Patrik Vekili Nuri Selibe Özmen, yeni yıl masajında barış çağrısında bulundu.

Kilisedeki ayin törenine İspanya'nın İngiltere Ataşesi Maria Delrosario ve Müslüman eşi Midyatlı Alaattin Tan'da ayine katıldı. Metropolit Salibe Özmen ve Papaz Gabriyel Akyüz Süryanice, Arapça ve Türkçe dualar okudu. Süryani kızlardan oluşan koro ilahiler söyledi.

 



Kırklar Kilisesi'nde düzenlenen kutlamalara Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar, Belediye Başkanı Metin Pamukçu, Emniyet Müdürü Vekili Fatih Özcan, Mardin Müftüsü Mehmet Kızılkaya, Hıristiyan ve Müslüman vatandaşlar katıldı.

 

Çok sayıda vatandaş Kırklar kilisesine gelerek Süryanilerin bayramını kutladı. Deyrulzafaran manastırı Metropoliti Salibe Özmen, "Bugün temiz ahlaklı ilahi buyruğu ve insanlığa yakışan bir erdem yolunda yürüyebilmemiz için, yüreklerimizi ve ruhlarımızı yeniden yapılandırırken, duygularımızı dış uyarılara karşı temiz ve dirençli kılabilmek gerek." dedi.

 



Barış ve kardeşliği pekiştirmek yaşamak için Allah ve insan sevgisini özümseyen bir yaşam tarzı seçmenin gerekliliğine dikkat çeken Salibe Özmen, "Ortadoğu'da ve diğer ülkelerde yaşanan karışıklığın sona ermesi için hep birlikte dua edelim. Burada yaşadığımız hoşgörü ve kardeşliği başka hiçbir ülkede bulamayız. Mardinliler çok iyi biliyor ki yaşam, sevgi mutlu olmak ve mutlu etmek eyleminden başka bir şey değil. Bayramın küresel barışa, dünyanın ve ülkemizin her anlamda istikrara ulaşmasına, Mardin'in geleceği için yürütülen bütün çalışmaların barışa ve kardeşliğe vesile olmasını Rabbimizden diliyorum." dedi

 

Vali Kılıçlar' da "Bayramlar gibi kardeşliğin ve şanlı tarihimizin mukaddes ve ölmez değerleri ile özenle örülmüş birlik, beraberlik kardeşlik saygı ve sevgi günleridir. İnsanlar arasında sevgi, saygı hoşgörü ve yakınlaşma duyguların karşılıklı olarak pekişip güçlenmesini sağlayan dini bayram günlerinin bireysel ve toplumsal yaşamamızda çok önemli ve anlamlı bir yeri vardır. Bu nedenle bütün Süryani cemaatinin bayramını kutluyorum." şeklinde konuştu

 

Mardin Müftüsü Mehmet Kızılkaya ise dinler arası hoşgörünün yaşandığı Mardin'de 5 gün arayla ikinci bayramı birlikte kutladıklarını belirterek, burada hem Müslümanlar hem de Süryaniler birlikte yaşamanın mutluluğunu yaşadıklarını, dini bayramlarda bir kez daha hoşgörülerini ortaya koyduklarını ifade etti.

 

İspanya'nin İngiltere ateşesi Maria Delrosario, Mardin'de bulunmaktan dolayı memnun olduğunu belirterek, Müslüman eşimle birlikte Süryani cemaatinin ayinine katıldığını söyledi. Delrosario, "Burada yaşanan hoşgörü ortamı Müslümanların Süryanilerin bayramını kutlaması beni çok etkiledi. Eşimin'de Mardin'li olması beni daha çok mutlu etti. Çünkü burada sevgi ve saygı var. Hoşgörü var." diye konuştu

 

Daha sonra kutlamanın ardından kutsanmış ekmek kırıntıları kilisede bulunan Süryanilere ikram edildi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.