• BIST 8718.11
  • Altın 2246.595
  • Dolar 32.3347
  • Euro 35.1824
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 3 °C
  • Antalya 13 °C

HORECA sektörünün uluslararası buluşması başlıyor

HORECA sektörünün uluslararası buluşması başlıyor
32.ANFAŞ HOTEL EQUİPMENT ve 28.ANFAŞ FOOD PRODUCT Fuarları Antalya’da Ziyarete Açılıyor

ANTALYA- 2023 yılına kadar 50 milyon ziyaretçi ve 50 milyar dolar turizm geliri hedefleyen Türkiye’nin turizm başkenti Antalya, 18-21 Ocak tarihleri arasında Türkiye’nin en büyük konaklama, ağırlama, yiyecek ve içecek endüstrisi ihtisas fuarları 32.ANFAŞ HOTEL EQUİPMENT ve 28.ANFAŞ FOOD PRODUCT Fuarları ile HORECA sektörünü uluslararası pazarlarla buluşturmaya hazırlanıyor. ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı, pandemi koşullarına rağmen HORECA sektörünün dev buluşmasına 600’den fazla katılımcı firma, 3 binin üzerinde markanın katılacağını ve 70 ülkeden ve yurt içinde 81 ilden 50 bini aşkın ziyaretçi katılımı beklendiğini açıkladı. Bıdı, fuarlar sayesinde sektöre bir milyar dolar iş hacmi sağlamayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

32.anfas-hotel-equipment-.jpgTürkiye’nin en büyük konaklama, ağırlama, yiyecek ve içecek endüstrisi ihtisas fuarları 32. ANFAŞ HOTEL EQUIPMENT - Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı ve 28. ANFAŞ FOOD PRODUCT - Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı, eş zamanlı olarak 18-21 Ocak 2022 tarihleri arasında Antalya’da ANFAŞ Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde ziyarete açılıyor. 

32.anfas-hotel-equipment--001.jpg

70 ÜLKEDEN 50 BİNİ AŞKIN ZİYARETÇİ BEKLENİYOR

HORECA sektörünü ve temsilcilerini bir araya getirecek dev buluşma öncesinde açıklama yapan ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı, “Türkiye, 2023 yılında 50 milyon turist ve 50 milyar dolar turizm gelirine ulaşmayı hedefliyor. Antalya’nın tek başına ülkemizin turizmde ortaya koyduğu hedeflerin üçte birini gerçekleştirme gücüne sahip olduğuna inanıyorum. HORECA sektörünün en uzun soluklu ve istikrarlı fuarları 32.ANFAŞ HOTEL EQUİPMENT ve 28.ANFAŞ FOOD PRODUCT fuarlarımız ile ülke turizmimize ve ekonomisine önemli katkı sağlıyoruz. Bu yıl  da pandemi koşullarına rağmen sektöre ivme katmak üzere eş zamanlı gerçekleşecek fuarlarımızda 600’den fazla katılımcı firma, 3 binin üzerinde markayı sergileyecek. Yurt içi 81 ilden ve yurt dışı 70 ülkeden, 50 binin üzerinde ziyaretçinin katılımını bekliyoruz. Ev dışı tüketimde her zaman ülke genelinde ilk üç sırada yer alan ve dört mevsim ülkemize gelen turistleri en iyi şekilde ağırlayan Antalya’da HORECA sektörümüzü uluslararası pazarlarla buluşturmaktan gurur duyuyoruz.” dedi. 

32.anfas-hotel-equipment--002.jpg

HORECA SEKTÖRÜNÜN TÜM İHTİYAÇLARI FUARDA SERGİLENECEK

Geniş kapsamla 40 bin m2 alanda gerçekleşecek Türkiye’nin en büyük HORECA Fuarı; 32. ANFAŞ HOTEL EQUİPMENT ile endüstriyel mutfak ve çamaşırhane ekipmanları, otel tekstili, mobilya, yatak ve dekorasyon malzemeleri, buklet ve sarf malzeme ekipmanları, aydınlatma ve elektrik malzemeleri, park, bahçe, plaj malzemelerini, 28. ANFAŞ FOOD PRODUCT ile bakliyat, hububat, baharat, katı ve sıvı yağlar, et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, unlu mamuller, katkı malzemeleri, deniz ürünleri, donmuş gıdalar ve içecek sektörlerini 4 gün süreyle aynı çatı altında buluşturacak. 

 

TURİZM SEKTÖRÜNÜN SORUNLARI VE GELECEĞİ KONUŞULACAK

HORECA fuarları, sektörün geleceğini gündeme taşıyan önemli etkinliklere de ev sahipliği yapacak. HOTED (Hotel Kat Hizmetleri Eğitimi ve Dekorasyonu Derneği) tarafından 19 Ocak Çarşamba günü saat 10:45’te ANFAŞ Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi etkinlik alanında “Sektörün Başlıca Sorunları” başlıklı panel gerçekleştirilecek. HOTED Onursal Başkanı ve Başdanışmanı Hakan Halit Yeni moderatörlüğünde yapılacak etkinliğe Kleopatra Otelciler Birliği Başkanı ve ALTİD Yönetim Kuruşu Üyesi Servet Şakiroğlu, Konaklı Turistik İşletmeciler Birliği Başkanı ve ALTİD Yönetim Kurulu Üyesi Ali Orkan, POYD Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Ülkay Atmaca ve Alba Hotels Genel Müdürü Selim Soylu konuşmacı olarak katılacaklar. 

32.anfas-hotel-equipment--003.jpg

Ayrıca, HOTED’in katkılarıyle 20 Ocak Perşembe günü saat 10:45’te yapılacak Housekeeping Dernekleri Turizm Paneli’nde FEKHED (Fethiye Otel Kat Hizmetleri Eğitim ve Dayanışma Derneği), MAHED(Marmaris Kat Hizmetleri Eğitim Derneği), HOTED İzmir Temsilciliği, HOTED Alanya Temsilciliği, ANTED (Antalya Temizlik Hizmetleri Yöneticileri Deneği), HEDD (Housekeeping Eğitim ve Dayanışma Derneği), Bodrum Kat Hizmetleri Yöneticileri Derneği’nden üst düzey temsilciler yer alacak.  Türkiye mutfağını ve aşçılığını dünyaya tanıtabilmek amacıyla hareket eden Türkiye Aşçılar Federasyonu TAFED de 28. ANFAŞ FOOD PRODUCT Fuarı’nda yer alacak. TAFED standında düzenlenecek etkinlik ve şovlar her yıl olduğu gibi ziyaretçi ve katılımcılar tarafından ilgiyle takip edilecek. 

32.anfas-hotel-equipment--004.jpg

SEKTÖRÜN EN ÖNEMLİ ALICILARI FUARA KATILACAK

Yurt içi ve yurt dışından sektör profesyonellerine ev sahipliği yapacak dev organizasyon; uluslararası ziyaretçilerin yanı sıra, otel yetkilileri, satın alma yetkilileri, mimarlar, mühendisler, müteahhitler, restoran, bar ve kafeterya işletmecileri, alışveriş merkezleri, hipermarketler, zincir marketler, dernekler, ticaret ve sanayi odalarını bir araya getirecek. BAİB (Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği)’in desteği ile birlikte düzenlenen Alım Heyeti Programı’na da ev sahipliği yapılacak fuarlarda ziyaretçiler; otel, restoran ve bar yöneticileri ile yüz yüze görüşme imkanı bulurken, konaklama ve ağırlama sektörüne hizmet veren kamu kurum ve kuruluşlarının satın alma yetkililerine ulaşma fırsatını da yakalayacaklar. Türkiye’nin en büyük HORECA buluşması 32. ANFAŞ HOTEL EQUIPMENT - Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı ve 28. ANFAŞ FOOD PRODUCT - Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı, 10:00-18:00 saatleri arasında ANFAŞ Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde ziyaret edilebilecek. 

 

SAĞLIKLI VE GÜVENLİ BİR FUAR DENEYİMLENECEK

Katılımcı ve ziyaretçiler için sağlıklı ve güvenli bir fuar ortamı sağlamak üzere gerekli tüm önlemler alındı. Hem katılımcılar hem de ziyaretçiler 40 m2 büyüklüğündeki ANFAŞ Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’ne HES kodu ve maske ile giriş yapabilecekler. ANFAŞ’ın tecrübeli operasyon ekibi, tüm paydaşları ile koordineli olarak derinlemesine ve kapsamlı temizlik uygulamalarının yapılmasını sağlayacak ve süreçleri yakından takip edecek. Önlemler fuar süresince titizlikle uygulanacak.

Bu haber toplam 1175 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.