• BIST 9125.16
  • Altın 2324.488
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9376
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • Antalya 17 °C

Holiday Inn Şişli Müdürü Gürkan Kaban: Turizmin geleceği gençlerde

Holiday Inn Şişli Müdürü Gürkan Kaban: Turizmin geleceği gençlerde
Holiday Inn Şişli Hotel’I Genel Müdürü Gürkan Kaban “Türk turizminin geleceği turizm meslek okullarından alınacak stajyer öğrencileri yetiştirmekte olduğu söyledi.

ÖZKAN ALTINTAŞ - TÜRKIYE TURIZM
İSTANBUL-
Türk turizminin deneyimli yöneticilerinden ve Turizm Otel Yöneticileri Derneği-TUROYD Yönetim Kurulu Üyesi Holiday Inn Şişli Hotel’I Genel Müdürü Gürkan Kaban “Türk turizminin geleceği turizm meslek okullarından alınacak stajyer öğrencileri yetiştirmekte olduğu söyledi.

gurkan-kaban-004.jpg

HİZMET İÇİ EĞİTİMLE KAZANIYORUZ

Halen otelde 23 stajyer turizm öğrencisine görev veren Gürkan Kaban “Pandemi yetişmiş elemanların başka mesleklerine kaçmasına yol açtı. Elimizde bir kaç profesyonel kaldı. Stajyerleri alıp onların yanına vererek hizmet içi eğitimle yetişerek, Türk turizme yeni kan olarak kazanılmalarını sağlıyoruz” dedi.

gurkan-kaban-005.jpg

BELEDIYELER VE MESLEK OKULLARı ILE IŞBIRLIĞI KURDUK

Pandemi döneminde Türk turizminin en büyük sancısı olarak gelişen nitelikli personel kaybınının giderek arttığını söyleyen Gürkan Kaban, “Gençleri turizme kazandırmalıyız” diyerek şunları anlattı:
“İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin İstihdam Ofisi, Şişli Belediyesi’nin İstihdam Ofisi, Meslek Liseleri ile belediyelerin eğitim verdiği birimler ile işbirliği içinde çalışıyoruz. Halen otelde 23 stajyer görevli çalışıyor. Belli bir süre bunlarla çalıştıktan sonra aralarından başarılı olanları kadromuza katıyoruz. Stajyerlerden bir arkadaşı bünyemize katarak projemizi başlattık. Müşteri hizmetleri, kat servisleri, ön büro gibi bölümlerde vardiyalı olarak çalıştırıyoruz.

gurkan-kaban-006.jpg

YETENEKLERİNİ KEŞFEDİYORUZ

Stajyerleri otelin her biriminde dönüşümlü olarak görevlendirerek yetenekleri keşfediyoruz. Daha sonra ise okul bitienlerin tercihlerine ve bizim yönlendirmelerimize göre en verimli oldukları bölümlerde kadroya alıyoruz. Pandemide giderek kaybolan personel ihtiyacını eğitimli olmaları avantaj olan genç kadrolarla takviye ediyoruz.

gurkan-kaban-007.jpg

gurkan-kaban-008.jpggurkan-kaban-009.jpg

STAJYER OTELLER IÇIN AVANTAJLıDıR

Stajyer çalıştırmak işletmeler için bazı ödenekler konusunda oldukça avantajlıdır. Ayrıca benim gibi turizm tesisleri bu konuda eğitim gören gençlerin önünü açmazsa kim açacak. Bizim bi gençleri kazanıp, pandemi sonrası TÜrkiye’nin turizm geleceğine hazırlıklı olmamız gerekiyor. Pandemide fırsatı değerlendirip istihdam yaratıyor ve gençleri eğitip, turizmi sevdiriyoruz.”

gurkan-kaban-016.jpg

gurkan-kaban-010.jpg

gurkan-kaban-011.jpg

gurkan-kaban-012.jpg
gurkan-kaban-013.jpg

HAZİRAN’DA YÜZDE 60 DOLULUK YAKALADI

Güvenlik sertifikası aldıktan sonra Haziran ayında yüzde 50 ile 60 arasında değişen doluluk yakalayan IHG Hotels’e bağlı olarak çalışan Holiday Inn Şişli Hotel’de 168 oda bulunuyor. 100 ve 200 kişilik büyük olmak üzere 9 adet 15 kişiden 200 kişiye kadar kapasiteli toplantı salonu bulunan otelin spa bölümü pandemi önlemleri nedeniyle şimdilik kapalı bulunuyor.

gurkan-kaban-017.jpg

gurkan-kaban-018.jpg

gurkan-kaban-019.jpg

KAPANMAYI FIRSATA ÇEVİRDİ
Dünya çapında 5 bini aşkın tesisi bulunan otelcilik zinciri IHG Hotels’ın Türkiye’de halen 14 tane oteli bulunuyor. Holiday Inn Şişli Hotel’I 2009 yılında hizmete açıldı. Pandemi döneminde ise daha önce Hilton Kozyatağı’nda görevli olan Gürkan Kaban genel müdür olarak atandı ve otelde kapanma dönemini fırsat bularak bir çok iyileştirme hareketleri başlattı.Bu iyileştirme sonucunda aradıklarını bulan misafir sayısı giderek arttı.
Gürkan Kaban “Daha yapacağımız çok şey var. Otelin önündeki kafeyi açarak insanlara yiyip-içerek nefes alma alanı yarattık. Önümüzdeki günlerde balkonunda tüm Boğaziçi’nin seyredildiği Teras Bar’ı açarak misafirlerimize daha sıcak ortamlar hazırlıyoruz. Hatta  oteldeki değişimi gören martılar bile misafirimiz olmaya başladı. Onları uğur olarak görerek besliyoruz. Bir tanesi balkonumuzda yavru ile yaptı. İnşallah bu martılar Türk turizminin geleceğine uğur getirir” dedi.

gurkan-kaban-020.jpg
gurkan-kaban-021.jpg

Bu haber toplam 3546 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.