• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • Antalya 19 °C

Hiper-kişiye ozel seyahatler geliyor

Hiper-kişiye ozel seyahatler geliyor
Standart seyahat güzergahları ve ortalama hizmet artık istenmiyor. Eski turlar ‘çöp’ oluyor

LONDRA- COVID, seyahat alışkanlıklarımız da dahil olmak üzere hayatımıza dair neredeyse her şeyi yeniden değerlendirmemize yol açtı . Aylarca içeride mahsur kaldıktan sonra gelecekteki seyahatlerimizin hayalini kurduktan sonra, eski seyahat programları artık gezginleri kesmeyecek. Standart seyahat güzergahları ve eski turlar, normal seyahat hizmetleri artık çöp olacak. “Hiper-kişiye özel seyahat’ işleri turizmi kökten sarsmak için ortaya çıkıyor. Covid ile insanlarını içini saran ölüm korkusu yeni arayışlara yönlmelerine yol açtı ve macera, heyecan, lüks aranır hale geldi.

hiper-kisisellestirilmis-seyahatler.jpgSeyahat her zaman kişisel deneyimle ilgili olmuştur. Ancak endüstrinin artık işleri bir adım öteye götürmeye hazırlanması gerekiyor. Yaşamak ve seyahat etme maliyetinin artmasıyla birlikte tatilciler, seyahatlerinin tek kullanımlık değil dönüştürücü olmasını istiyor. Bu neredeyse her şekilde kişiye özel paketi eskinin dışında seyahati düşünme anlamına gelir.

Artık hiper kişiye özel seyahat, fazladan yol kat etmek, ücretsiz içecek sunan bir otelden veya grup indirimi sağlayan bir tur şirketinden çok daha fazlasını ifade edecektir.

Stressiz temassız check-in için QR kodlarından kahvaltıda vegan seçeneklerine ve kişisel ilgi alanlarınıza uygun niş etkinliklere kadar, hiper kişiye özel fırsatlar 2023'te bol bol olacak.
İşte sizi bekleyenler.

ARTıK LÜKS OLMAYACAK

​Kişiye özel seyahat ve hizmet, her zaman lüks seyahatin bir göstergesi olmuştu. Şirketler size türünün tek örneği bir seyahat için farkı satın alma şansı sunar. Tatillerinin tam olarak arzu ettikleri gibi olmasını sağlamak için memnuniyetle savurganlık yapacak pek çok gezgin var.

Golf Air gibi işletmeler, Güney Afrika'da lüks golf ve safari gezilerine ev sahipliği yaparken, Black Tomato gibi şirketler sizi Antarktika'ya özel bir yat gezisinde ağır ama muhtemelen paha biçilemez bir fiyata taşıyacak. Ancak şimdi, her bütçeye sahip gezginler kişiye özel seyahat talep ediyor.


'YAVAŞ SEYAHATIN' YÜKSELIŞI: NEDIR VE KIMIN IÇIN?
 

Daha anlamlı seyahatler yaratmak için teknoloji nasıl kullanılıyor?

Aktif, doğa ve kişiselleştirilmiş turlar konusunda uzmanlaşmış Birleşik Krallık tur operatörü Wilderness Scotland'ın kurucusu Paul Easto, "Gezginlerin çözmeye çalıştığı bir numaralı zorluk, zaman ve deneyim denklemi ve bu deneyimi kişisel ilgi alanlarıyla nasıl birleştireceğimizdir" diyor. .

Bununla birlikte, "varış noktası açısından, hacme karşı değer arasında bir konuşma var" diye açıklıyor.
"Birçok destinasyon, özelleştirmenin doğasıyla mücadele ediyor çünkü daha fazla zaman alıyor ve sonuçta daha pahalı bir ürün ortaya çıkıyor"

Bu, turizm şirketlerini fiyat noktası ne olursa olsun, değer sunan “benzersiz deneyimler” yaratma zorluğuyla karşı karşıya bırakıyor.

Niş kişiselleştirilmiş seyahat trendleri ana akım haline geliyor

Bazıları için kişiselleştirme bir tercih değil, bir yaşam tarzı gerekliliği. Vegan seyahati , ana akım haline gelen bir niş örneğidir.

İngiltere merkezli seyahat rezervasyon sitesi Responsible Travel, otel ve restoranlardan daha kişiselleştirilmiş bir teklif gerektiren bir yaşam tarzını karşılamak için 2021'de vegan dostu gezi kaydı sayısını 1.000 artırdı.

Responsible Travel CEO'su Justin Francis, "Son on yılda vegan seyahatine olan talep, 2012'den bu yana yüzde 300'den fazla rezervasyonlarla dört katına çıktı" diyor.

Diğer veriler , düşük etkili bir yaşam tarzını benimserken dünyayı keşfetmek için çevre dostu yollar arayan gezginlere işaret ediyor . Expedia Group Media Solutions tarafından yapılan araştırma, tüketicilerin yüzde 65'inin bir sonraki seyahatlerinde daha çevre dostu ulaşım veya konaklamayı tercih edeceğini gösteriyor.

"Tam bir kültür şoku": 2023'te bu seyahat trendlerini takip edecek misiniz?

Kişiselleştirilmiş seyahat, kendi içinde daha düşük hacme ve muhtemelen daha sürdürülebilir turizme giden bir yol sunar .

Ana akım haline gelen bir başka aşırı kişiselleştirilmiş trend, atalara seyahattir. Bu aktivite, yalnız gezginlere ve çok kuşaklı ailelere hitap eder ve genellikle kasabalarda yürümek ve toplulukla konuşmak gibi düşük etkili, düşük maliyetli aktiviteleri içerir.

“Turlarımız sırasında, sadece yerel halkla konuşarak veya barlarda sorular sorarak müşterilerimizin atalarından kalma bağlantılarının izini sürmekte oldukça başarılı olduk. Bir araya getirmek inanılmaz," diyor Paul.

Yerel bağlantıları olan tur operatörleri üstün gelecek

Expedia'nın Kapsayıcı Seyahat Araştırmasından elde edilen veriler, tüketicilerin yüzde 64'ünün yerel kültürleri ve toplulukları destekleyen seyahat seçenekleri hakkında daha fazla bilgi edinmekle ilgilendiğini gösteriyor .

Gerçek bir etki yaratmak ve ziyaretçilere gerçek bir deneyim sunmak için bu, tur operatörlerinin yerel topluluklarda kök salmasını gerektirir.

Bir örnek, Sri Lanka Ismarlama. Onların 'Gıda Haritalama' seyahat programları, sahibinin Sri Lankalı ailesinin uzun süredir devam eden topluluk bağlarına dayanmaktadır . Bu, yöresel bir toprak çömlek balık körisinin oluşumunu öğrenmek için yerel bir balıkçıyla bir gün geçirmek gibi sürükleyici etkinlikleri kolaylaştırır.

Yerel bağlantılar ve topluluk katılımı, bunun gibi deneyimler için çok önemlidir. Turizm şirketleri için zorluk , önceden oluşturulmuş güzergahlar ve gezginleri başka yerlerdeki seçenekleri değerlendirmeye teşvik eden esnek olmayan politikalar tuzağına düşmeden, uygun maliyetli bir şekilde çeşitli deneyimler sunmanın bir yolunu bulmak olacaktır .

Aşırı kişiselleştirilmiş seyahat trendi, Expedia ve Euronews Travel'ın 2023 Trend Raporu'nda daha ayrıntılı olarak inceleniyor .

Kaynak: Euronews,travel
Bu haber toplam 1933 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.