• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Hindistan'da kuş gribi konferansı

Hindistan'da kuş gribi konferansı
Yeni Delhi'de düzenlenen 3 günlük Uluslararası Kuş Gribi Konferansına dünyanın 100'den fazla ülkesinden birçoğu bakan seviyesinde katılım gerçekleşti.

YENİDELHİ -Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de düzenlenen 3 günlük Uluslararası Kuş Gribi Konferansına dünyanın 100'den fazla ülkesinden birçoğu bakan seviyesinde katılım gerçekleşti. Üç gün süren konferansın açılışını yapan Hindistan Sağlık Bakanı Anbumani Ramadoss dünya genelinde yayılma gösteren ve özellikle çiftlik hayvanlarından geçen kuş gribi hastalığına karşı önlemlerin ve tecrübelerin bu geniş katılımlı konferansta paylaşıldığını dile getirdi. Ramadoss dünya kamuoyunu hükümetler seviyesinden başlayarak bilgilendirmeyi amaçladıklarını ve bunun Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Dünya Bankası gibi büyük organizasyonların desteği ile olmasından büyük sevinç duyduklarını söyledi.




Dünya Gıda ve Tarım örgütü başkanı Jacques Diof, WHO genel direktörü Margaret Chan gibi isimlerinde katıldığı toplantıya Hindistan Başbakanı Manmohan Singh de katıldı. Singh dünyanın dört bir yanından gelen misafir delegasyonlara yaptığı konuşmada Hindistan'ın böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Singh ayrıca dünya kamuoyunun kuş gribi gibi salgın hastalıklara karşı göstermiş olduğu ortak çözüm arama hareketinin takdire şayan olduğunu ve dünyanın uzman doktor ve veterinerlerinin bu tür hastalıklara çare bulacaklarına inandıklarını dile getirdi.

 

Programa Türkiye'yi temsilen katılan Dr. Haluk Aşkaroğlu Cihan'a yaptığı değerlendirmede kuş gribinin dünya için bir tehdit olduğunu ve bu tür toplantılarda bu tür salgınlara karşı alınacak önlemler ve yol haritaları belirlendiğini dile getirdi. Aşkaroğlu konferansta bütün ülkelerin deneyimlerini paylaştığını ve özellikle veterinerler seviyesinde başarılı olduğuna inandıklarını sözlerine ekledi.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.