• BIST 9524.59
  • Altın 2493.789
  • Dolar 32.5764
  • Euro 34.7318
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • Antalya 18 °C

Hindistan, sağlık turizmi için çalışma grubu oluşturuyor

Hindistan, sağlık turizmi için çalışma grubu oluşturuyor
Hindistan Turizm Bakanı Prahlad Patel, sağlık turizmini geliştirmek için Hindistan hastanelerinin yabancı sigorta firmalarıyla işbirliğini planlıyor.

ÖZKAN ALTINTAŞ - TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL / YENİ DELHİ-
Hindistan Turizm Bakanı Prahlad Patel, sağlık turizmini geliştirmek için Hindistan hastanelerini, sağlık merkezlerini ve Ayurveda kliniklerini yabancı sigorta firmalarıyla bağlama olanaklarını araştırmak için çalışma grubu oluşturmayı planladığını söyledi.

PTI’nin düzenlediği sanal konferansa katılan Bakan Patel, amaçlarının Hindistan'da tıbbi tedavi görmek isteyen yabancı uyrukluların, tüm sağlık merkezleri tarafından tanınacak olan kendi sigortalarıyla gelebilmelerini sağlamak olduğunu söyledi.

PAZAR 2027'YE KADAR 273,72 MILYAR DOLARA ULAŞACAK
Öte yandan Allied Market Research tarafından yayınlanan bir rapora göre, küresel sağlık turizm pazarının 2019'da 104,68 milyar dolar olduğu bildirildi. 2020'den 2027'ye kadar sağlık turizminin Bileşik Yıllık Büyüme Oranında (CAGR) yüzde 12,8 büyüyerek 2027'ye kadar 273,72 milyar dolara ulaşacağının tahmin edildiği belirtildi.

DÜNYADA 130 ÜLKE YARIŞIYOR, HİNDİSTAN İKİYE KATLADI
Dünya çapında 130'dan fazla ülke bu küresel sağlık turizmi pastasından pay almak için kıyasıya rekabet ediyor. Popüler medikal turizm destinasyonları arasında Hindistan, Brunei, Küba, Kolombiya, Hong Kong, Aç, Ürdün, Malezya, Singapur, Güney Afrika, Tayland ve ABD yer alıyor. Seyahat turizmi yaşanan değişimler sonucu öncelikli ve ağırlıklı olarak sağlık turizminin biyomedikal prosedürlerini kapsamaya başladı.

Hindistan'da, sadece üç yıl gibi bir sürede, toplam sağlık turist sayısını ikiye katladı. Hint Turizm İstatistikleri, 2018 raporuna göre, 2017 yılında Batı Asya'dan gelenlerin yaklaşık % 22'si tıbbi amaçlıydı ve bunu Afrika % 15,7 ile izledi.

hindistan-turizm-bakani-prahlad-patel.jpg

IRAK VEYA GÜNEYDOĞU ASYA ÜLKELERİ
Hindistan Turizm Bakanı Prahlad Patel "Yabancı sigorta şirketlerini Hint sağlık merkezlerine kaydetme olanaklarını araştırmak için bir çalışma grubu oluşturacağız. Böylece insanlar bunları burada tedavi için kullanabilirler. Bu nedenle, vardıklarında, sigortalarını yaptırıyorlar. Bu özellikle Irak veya Güneydoğu Asya ülkelerinden gelenler için faydalı olacaktır. "dedi

COVID-19 SIGORTA TEMINATLARı
Yetkililer, Hindistan'ı ziyaret eden yabancı turistlere , bakanlığın koronavirüs krizi sonrası sektörü canlandırma planlarının bir parçası olarak cazip fiyatlı COVID-19 sigorta teminatlarının teklif edilebileceğini tavsiye ettiğini söyledi.

Patel, "Çalışma grubu bize sistemimizin dayandırılabileceği bir model sağlayacak. Ayrıca yerel sigorta şirketleriyle ve burada ilgili departmanlarla görüşmelerimiz devam ediyor," dedi.


BÜYÜMEYİ ENGELLEYEN SORUNLAR
Bakanlığın Singapur ve diğer ülkeler tarafından uygulamaya konulan sigorta poliçelerini incelediğini belirten, yetkililer sektör hızla büyürken, sınırlı sağlık sigortası, ödeyenlerin uzun veya kısmi geri ödemeleri ve vize onayı sorunları, büyümesini engellediğini belirttiler.

OTANTİK LİSTEYE SAHİP OLMALIYIZ
Bu durumu çözmek için çalışmalar yapıldığını anlatan Hindistan Turizm Bakanı Prahlad Patel "Tüm sağlıklı yaşam merkezlerimizin ve Ayush Hastanelerimizin otantik bir listesine sahip olmamız gerektiğini söyledik. Böylece onları doğru bir şekilde tanıtabiliriz. Bu, yabancı turistlerin bu tür kaç merkezimiz olduğunu bilmelerine ve bir seçim yapmalarına da yardımcı olacaktır. Bu merkezlerden ve hastanelerden gelen tavsiyelere dayanarak yabancı turistlere vize vermek için de çalışıyoruz" dedi.

Bu haber toplam 2411 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.